Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dip takımları ile ilgili bir husus; takım dipte yatıyor (mu?)
bilen biliyor en acemi sınıftayım... dolayısıyle bu konuyu icatlarınız bölümünde açacaktım ki (ne biliyon da icadın ne olacak) deyip haddimce buraya aldım...
alibeyköy barajına gittiğimde oltayı atıp beklerken düşündüğüm bir husus:

klipsten sonra -2-3 iğne ve ardından ağırlık veya yaylı yemlik.. olta takımı aşağı yukarı bu; hatta denizde de bu vb...
şimdi, 30 metre ileriye atılmış bir takım düşünelim... kamıştan sonra misina bir parabol çizerek kurşuna kadar gidiyor.(değil mi?)...
iğneler havaya kalksın diye elimizden geldiğince misinayı gerdiriyoruz... lakin fikrimce ne kadar gerdirirsen gerdir misinanın son 5 belki 10 metresi yerde yatarak gidiyor... zaten biraz fazla gersen kurşun geliyor...
demek ki diyorum ne yaparsan yap neticede iğneler ve takılı yemler yerde yatıyor... (sesli düşünüyorum yanlışsa yardımcı olunuz)

aklıma şöyle bir fikir geldi; klipsten sonra iğnelerden önce bir şamandıra-mantar gibi bir şey bağlayayım... kaldırma gücü kurşunu kaldırmaya yetmesin ama misinayı -haliyle iğneleri- havaya kaldırsın... neticede çok fazla kaldıramaz zira klipsle kurşun arası 1,20 metre civarında... hal böyle olunca iğneler ve yemler havada salınım halinde olacaktır...
bu durumun balığı cezbeden bir hali olabilir (mi?)... avcı balıkları ayrıca cezbedebilir (mi?) öyle ya duruma göre yemler hareket bile kazanabilir...

böyle 'dipte şamandıralı takım' gibisaçma ismi olan bir şeye döndü ama, bir şarap mantarı aldım ve takımlarımdan bir ikisini böyle revize edip bir gölde test etmek istiyorum... mantarları filan buldum cebimde geziyor...

ne dersiniz... ve teşekkürler
ramazan bu zaten kullanılan bir yöntemdir ve işde yapar.Seerf
yeni fikirleri bekliyoruz Alkis
Bul
ramazan denemelerde fayda vardır paylaşım için teşekkürler
not: hırsızlı takımı unutma derim.rast gele.76
Bul
AlkisAlkisdenemende fayda var.kendini geliştirirsin,vaktini faydalı olacağını düşündüğün işlerle geçirmiş olursun.bizlerde ilk başlarken akla hayale gelmeyen takımlar ve taktikler ile,denemeler,yapıyorduk,yemlerle uğraşıyorduk.sonraları havalarla ilgilenmeye,ay durumlarıyla ilişki kurmaya,mevsimlere göre aldığımız sonuçları kıyaslamalara başladık.
sonunda herkes bir doğru bulucak.bu tür uğraşlar balık avını sevme hevesidir.
hevesin hiç kaybolmasın emi..Gulumse
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
ramazan bu yöntemle denizde avlandım,iki adet iri mırmır aldım,midye takmıştım.dip midye ve deniz kesatnesi tarlası idi.gezer şamandra kullanmış,takımı kaldırmıştım.iş yapar.ancak şeffaf içine su alan şamandralar var,onlardan içine su koymadan kullanabilirsin.dikkat etmen gereken şey,misinan fazla kalın olmasın,akıntı da fazla olmasın attığın yerde yoksa takımın sürüklenir.
tatlısuda işe yarar ama daha çok küçük balık gelir.sazan genelde dipten beslenir,onu da belirteyim.
Bul
dün şamlar barajında bu takımla epeyce tatlısu levreği tuttum...
arkadaş normal dip oltası attı.. yaylı vb... ben solucan ve dediğim gibi takımı kaldıran minik bir köpük parçası ile yaptığım basit takımı attım...
arkadaşa 'ben bu takımı deneyeceğim buna inanıyorum dedim' neticede o boyuna kayabalığı çekti ben levrek... en son bir tane küçük levrek çekti... baktı olmuyor... ayaküstü onun takımı da değiştirdik...
kurşunu kösteğin oraya takıyorum... en uca da şamandıra niyetine köpük... suya sokup baktım iğneler havaya kalkıp suda dalgalanıyor... zannediyorum u dalgalanma levreklerin ilgisini çekiyordur... kenarda böyle gördüm oltayı ileri atınca da aynıdır diye düşünüyorum...
tek sorun kurşun önde olunca balık iyi bir asılmadan anlamak zor oluyor... kaç sefer yeniden atmak için oltayı çektim bir baktım yine balık var...
birazda benim acemiliğim tabi...
ama oldu...

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Takım önerisi sellkan 8 1,138 28-12-2016, 18:35
Son Yorum: bucalıfikret
  Eşkina Avı Takım Önerileri sefer 9 1,566 18-04-2014, 10:40
Son Yorum: sefer
  Zokalı Takım... Gkmn34 8 1,772 01-12-2012, 19:55
Son Yorum: SpinAvcısı
  Kamisla ilgili yardim lutfen Bahattin 10 1,878 28-08-2012, 13:03
Son Yorum: Bahattin
  Olta Takım Siparişimi Verdim ve Birkaç Soru akon 11 2,416 01-01-2012, 15:31
Son Yorum: YaKaMoZ
  Aldığım takım.?? rebel 11 3,010 15-06-2010, 17:06
Son Yorum: rasgelebalıkçılık
  caddebostan tarafında nerden iyi takım alabilirim? djborga 1 1,441 13-06-2010, 19:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  Bugün alıcam takım bakarmısınız ? rebel 7 2,100 12-06-2010, 19:14
Son Yorum: şerpa
  Hem deniz hem gölde kullanabileceğim takım önerisi ? kutayg 10 3,484 22-05-2008, 03:10
Son Yorum: zoka_
  gece avlanma ile ilgili hulusi türk 5 1,947 17-05-2007, 18:07
Son Yorum: hulusi türk

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi