Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deniz Levreği Pilaki;
#1
Hayatımda ilk defa yakaladığım Deniz levreği; Nihat (LeVrEkCi=amcaoğlu), Serkan (Mavruşgil=canım kardeşim) Ereğlide pişirip yeme fırsatı bulamadığımız ve ev halkı ile birlikte pişirip yediğimiz yemeğin malzemeleri, tarifi ve resimleri.

Deniz Levreği 2 Kg. (doğal ortamda olta ile yakalanmış olacak)
Soğan 2 adet
Patates 2 adet
Havuç 2 adet
Sarımsak 10 adet
Mantar 1 paket
Tereyağ 1 yemek kaşığı
Sıvıyağ ½ çay bardağı
Krema 200 mlg.
Maydanoz ½ demet
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı

Yapılışı : Levrek balığını dilimlere ayırarak tuzlayıp, karabiber ile harmanladıktan sonra bir süzgeçin içinde beklemeye alıyoruz. Malzemeleri alacak büyüklükte bir tavayı ocağın üzerine alıp ½ su bardağı sıvıyağı doğradığımız soğanlar ile birlikte tavaya koyuyoruz. Tahta kaşık veya tahta spatula ile hafif ateşte yavaş yavaş karıştırıyoruz. Tavla zarı büyüklüğünde kestiğimiz havuçları tavamıza karıştırıp devamında okey zarı büyüklüğünde hazırladığımız patatesleri karışımımıza katıp kavurmaya devam ediyoruz. Sarımsaklarımızı mümkünse soymadan tavamıza dilimlediğimiz mantarlar ile birlikte katıyoruz. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edip kremamızıda karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar hızlı ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz, süzgeçte bekleyen balıklarımızı fırın tepsisine dizdikten sonra aliminyüm folyo ile kaplayıp 35-40 dakika kadar fırında pişiriyoruz.
Afiyetler olsun.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
                       
           
Bul
Cevapla
#2
Harika bir paylaşım olmuş Murat abi, afiyet olsun Alkis
Sazanları özledim...
Bul
Cevapla
#3
owwwwww murat abicim ne yaptın sen şimdi sen beyaaaav Smilemükemmel bir tarif resimler şahane,bilgisayarın ekranına ekmek banıcam şimdi.süperrr.paylaşım için teşekkürler abicim.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Cevapla
#4
AlkisAlkisAlkis Afiyet şeker bal olsun
Cevapla
#5
Ellerine sağlık abicim süper görünüyorSeerf
Bul
Cevapla
#6
rusan yazdı:Harika bir paylaşım olmuş Murat abi, afiyet olsun Alkis
Teşekkürler Ruşan'ım hep birlikte de olur inşallah.
ANTALYALI07 yazdı:owwwwww murat abicim ne yaptın sen şimdi sen beyaaaav Smilemükemmel bir tarif resimler şahane,bilgisayarın ekranına ekmek banıcam şimdi.süperrr.paylaşım için teşekkürler abicim.
Tarif amcaoğlundan uygulama benden.
DeLi_KuRT yazdı:AlkisAlkisAlkis Afiyet şeker bal olsun
Teşekkür ederim Şafak'ım sağolasın.
YaKaMoZ yazdı:Ellerine sağlık abicim süper görünüyorSeerf
Üstadlar beğendi ise gerçekten ellerime sağlık. Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Bul
Cevapla
#7
valla biz bulsak levreği,tavasına da razıyız Sad
afiyet olsun amcaoğullara Smile
Bul
Cevapla
#8
Seerf Murat kardeşim süper bir paylaşım olmuş,
en kısa sürede deneyeceğim Seerf

ancak önce ilk aşamasını geçmek lazım.
2 kg. civarı levrek Siyirdim
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
Cevapla
#9
maceratorr yazdı:valla biz bulsak levreği,tavasına da razıyız Sad
afiyet olsun amcaoğullara Smile
Teşekkürler
Salih Reis yazdı:Seerf Murat kardeşim süper bir paylaşım olmuş,
en kısa sürede deneyeceğim Seerf

ancak önce ilk aşamasını geçmek lazım.
2 kg. civarı levrek Siyirdim
nasip diyelim, ayrıca rastgele. ancak lezzeti açısından tarifi denemekte fayda var. şimdiden afiyetler olsun.Seerf
Bul
Cevapla
#10
O gün ki avınız muhteşemdi.süpersiniz.AlkisAlkis
tutulmuş balığın merakla beklenen yemeğide süper olmuş.Seerf
tutanların ellerine sağlık,yiyenlerede afiyetler olsun.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çinekop pilaki esaka 36 7,228 25-02-2009, 19:23
Son Yorum: araphüso26
  mercan pilaki bahri ozmen 20 6,816 30-03-2007, 12:18
Son Yorum: yıldırıms
  MARYA PİLAKİ mudanya 8 3,667 21-12-2006, 15:30
Son Yorum: LeVrEkCi
  Lüfer Pilaki Lapsetur 0 3,232 21-12-2005, 14:29
Son Yorum: Lapsetur
  Mezgit Pilaki Lapsetur 0 3,616 21-12-2005, 14:28
Son Yorum: Lapsetur

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi