02-11-2015, 14:14
Hayatımda ilk defa yakaladığım Deniz levreği; Nihat (LeVrEkCi=amcaoğlu), Serkan (Mavruşgil=canım kardeşim) Ereğlide pişirip yeme fırsatı bulamadığımız ve ev halkı ile birlikte pişirip yediğimiz yemeğin malzemeleri, tarifi ve resimleri.
Deniz Levreği 2 Kg. (doğal ortamda olta ile yakalanmış olacak)
Soğan 2 adet
Patates 2 adet
Havuç 2 adet
Sarımsak 10 adet
Mantar 1 paket
Tereyağ 1 yemek kaşığı
Sıvıyağ ½ çay bardağı
Krema 200 mlg.
Maydanoz ½ demet
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Yapılışı : Levrek balığını dilimlere ayırarak tuzlayıp, karabiber ile harmanladıktan sonra bir süzgeçin içinde beklemeye alıyoruz. Malzemeleri alacak büyüklükte bir tavayı ocağın üzerine alıp ½ su bardağı sıvıyağı doğradığımız soğanlar ile birlikte tavaya koyuyoruz. Tahta kaşık veya tahta spatula ile hafif ateşte yavaş yavaş karıştırıyoruz. Tavla zarı büyüklüğünde kestiğimiz havuçları tavamıza karıştırıp devamında okey zarı büyüklüğünde hazırladığımız patatesleri karışımımıza katıp kavurmaya devam ediyoruz. Sarımsaklarımızı mümkünse soymadan tavamıza dilimlediğimiz mantarlar ile birlikte katıyoruz. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edip kremamızıda karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar hızlı ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz, süzgeçte bekleyen balıklarımızı fırın tepsisine dizdikten sonra aliminyüm folyo ile kaplayıp 35-40 dakika kadar fırında pişiriyoruz.
Afiyetler olsun.
Deniz Levreği 2 Kg. (doğal ortamda olta ile yakalanmış olacak)
Soğan 2 adet
Patates 2 adet
Havuç 2 adet
Sarımsak 10 adet
Mantar 1 paket
Tereyağ 1 yemek kaşığı
Sıvıyağ ½ çay bardağı
Krema 200 mlg.
Maydanoz ½ demet
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Yapılışı : Levrek balığını dilimlere ayırarak tuzlayıp, karabiber ile harmanladıktan sonra bir süzgeçin içinde beklemeye alıyoruz. Malzemeleri alacak büyüklükte bir tavayı ocağın üzerine alıp ½ su bardağı sıvıyağı doğradığımız soğanlar ile birlikte tavaya koyuyoruz. Tahta kaşık veya tahta spatula ile hafif ateşte yavaş yavaş karıştırıyoruz. Tavla zarı büyüklüğünde kestiğimiz havuçları tavamıza karıştırıp devamında okey zarı büyüklüğünde hazırladığımız patatesleri karışımımıza katıp kavurmaya devam ediyoruz. Sarımsaklarımızı mümkünse soymadan tavamıza dilimlediğimiz mantarlar ile birlikte katıyoruz. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edip kremamızıda karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar hızlı ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz, süzgeçte bekleyen balıklarımızı fırın tepsisine dizdikten sonra aliminyüm folyo ile kaplayıp 35-40 dakika kadar fırında pişiriyoruz.
Afiyetler olsun.