Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÖZLÜ SÖZLER
............
Bul
..........
Bul
eline sağlık çok güzel sözler
Bul
Sağol cahit,her ikiside çok güzel.Ama Hz.Mevlana'nınkiler harika yol gösterici.Keşke herkes onun öğütlerini uygulayabilsede Dünya cennete dönse...
Bul
ellerine sağlık. doğru söze ne denir.
Bul
............
Bul
cahit ustam çok güzel ve unutmaya yüz tuttuğumuz sözleri hatırlattığınız için teşekkür ediyorum. ben de söz sultanı peygamber efendimizden güzel bir kaç sözle katılmak istiyorum:
1. Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır.
2. Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır, Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir.
3. Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez.
4. Üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir: Mazlumun duası, yolcunun duası ve babanın evladına duası.
5. Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.
Bul
.............
Bul
cahitusta yazdı:arkadaşlar bu sözler (haşa) benim değil . bana değil söyleyene teşekkür edin ve eğer sizin de bildikleriniz varsa iletin yelpaze genişlesin . işte bir tane daha ama sözün sahibini unuttum,bana mevlana gibi geliyor ama emin değilim emin olan varsa ve iletirse sevinirim

BİLİYORSAN SÖYLE İBRET ALSINLAR,
BİLMİYORSAN SUS. BİLENDEN SANSINLAR

Cahit,sana bu konuyu açmandan ve böyle özlü sözleri hatırlatmandan dolayı teşekkür ediyoruz. Yukarıdaki sözün kime ait olduğunu bilmiyorum ama Hz.Mevlanaya ait değil.Birde bu soz benim bildiğim "bilenden sansınlar" değil "adam sansınlar" olacak. Mamafi çok önemli değil,bir nüans farkı.Anlamı hep aynı.

Bir kızılderili ata sözü :

Beyaz adam :
Kağıttan ağaca
Son ağaç kuruduğunda
Son nehir kirlendiğinde
Son balık avlandığında
PARAnın hiçbir işe YARAMADIĞINI anlayacaksın...
Bul
.............
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi