Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vatos nasıl yenir
arkadaşlar bugün oltama 2tane vatos geldi bende bunları yemek istiyorum bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
bi yerde kanatları yenir diye okumuştum başka bir yerdede göğüsünden 4 parça lop et çıkıyormuş bunları marine edince çok tatlı oluyormuş sizlerden yardım bekliyorum.
Bul
Abicim vatozu bilmemde hani şu kovanın içindekileri sorarsan öyle bir yenirki onlar anlatamam.Yemeklazım.

Ben kovanın içindekilere takmış durumdayım.Bu gece nasıl uyurum bilmiyorum.
Bul
ha ha ha.doktor boşver ver kediler yesin o vatozu.ben de mezgite takmış durumdayım Smile maşallah çok güzel mezgit almışsın da beni ne zaman balığa çıkarıcan merak ediyorumSmile
Bul
abi belki bu işine yarar;afiyet şeker olsunSmile
Malzemeler
1 kg vatoz kanadı (derisi alınmış)
1/2 lt (2 su bardağı)
sek beyaz şarap
1/4 lt (1 su bardağı) balık suyu ya da su
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı
kekik
8 dis
karanfil
4 taze soğan (ayıklanıp, yeşil ve beyaz bölümleri ayrıldıktan sonra, ayrı ayrı ince doğranmış)
4 çorba kaşığı
sirke
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 dolmalık
kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra,şeritler halinde doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı
tuz
bir tutam
karabiber (taze çekilmiş)
150 grtaze fasulye (ayıklanıp, her biri uzunlamasına 2 ye kesilmiş)

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------
Yapilis Tarifi
Vatoz kanatlarını soğuk su altında yıkayıp, bir kenara bırakın. Bir tencereye şarap, balık suyu (ya da su), soğanlar, kekik ve karanfılleri koyup, karıştırın ve tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, vatoz kanatlarını tenceredeki karışımın üstüne yerleştirerek, saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 12 dakika) pişirin.
Bu arada taze soğanların beyaz bölümleri, sirke, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp, bir kenara bırakın.
Tencereyi ateşten alıp, balık kanatlarını delikli spatulayla bir servis tabağına çıkarın. Tenceredeki haşlama suyunu tel süzgeçten bir kâseye süzüp, bu suyu yeniden tencereye aktarın. Dolmalık kırmızı biber şeritleri, tuz ve karabiberi ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak, soğanları 5 dakika pişirin. Taze fasulyeleri ekleyip, 5 dakika pişirdikten sonra delikli kaşıkla sebzeleri sirkeli sosun bulunduğu kâseye aktarın ve taze soğanların yeşil bölümlerini de ekleyip iyice karıştırın. Ateşi açıp, tencerede kalan pişme suyunu şurup kıvamı alıncaya kadar (2 - 3 dakika) kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alarak, pişme suyunu da sebzelerin bulunduğu kaseye aktarın.
Tabaktaki vatoz kanatlarının etlerini parmaklarınızla kemiklerden ayırıp, etleri 4 düz tabağa bölüştürün. Çevrelerine kâsedeki sebzeli karışımı döşeyip, kasenin dibinde kalan sirkeli sosu kaşıkla üstlerine gezdirerek, ılık ya da soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
saygılar....
Bul
bencede mezgitleri ye vatosu kedilere ver terbiyesini iyi yapsanda mezgite degişmem vatosu
Bul
volkan 14 teşekkür ediyorum tarifin için sağolasın.
dostum merak ettim volkan 14 te tarifi yazmış bi deneyeyim bakalım
nasıl olmuş ben konu hakkında sizlere bilgi veririm.
Bul
bencede sen vatozu böşver diyecem .sen yinede dene sonra bizede yaz merak ettim doğrusu .mezgitler şahane
Bul
Arkadaşım volkan 14 ün verdiği tarif süper hemde okadar mükemmelki içine vatoz koymadan daha güzel olacağına eminim.
Bul
Doktor Vatoza boşver,sen mezgitlere bak.70lik çok gelir,bide 35 lik aç. Afiyet olsun...
Bul
ilgive alakanıza teşekkür ediyorum dostlarım.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  bu nasıl ayak..................... AFALA 35 5,148 28-08-2007, 20:48
Son Yorum: AFALA
  bu nasıl bir turna böyle kovboy 8 2,203 07-08-2007, 01:00
Son Yorum: Boğaziçi
  nasıl duruyor cilingoz 22 3,873 26-07-2007, 00:43
Son Yorum: GÖKSEN
  nasıl turna ama Teknikelektronik 17 3,574 24-02-2007, 01:43
Son Yorum: rusan
  bu nasıl balık? harslan1978 7 1,949 29-12-2006, 15:33