10-12-2006, 20:16
arkadaşlar ben sazana gittiğimde sazanın en klasik yemini yani mısır kullanıyorum.mısırı kaynatıp (irileşip üstündeki zar çatlayana kadar)içine de vanilya poşetlerini aktarıyorum(tercihe kalmış)aralarından iğneye takacak olduğum irice mısırları alıp üstlerindeki kabuğu soyuyorum(yoksa suda mısır bekledikce sarı rngini kaybedecek ve kararacaktır)sonra bu mısırlardan 2 yada 3er adet birbirlerine dikkat çekmeyecek ince bir dikiş ipiyle bağlıyorum.maksat mısırların bir arada daha fazla dikkat çekmesi.sonra bu mısırları bağladığım iple iğneye bağlıyor yada iğneye takıştırıyorum ama iğnenin1-2 yada 3 cm altına gelecek şekilde.maksat balık mısırı ağzına aldığında ağzına ilk etapta iğnenin dokunmaması.böylece balık vakumlayarak mısırı yuttuğunda iğneyi de mısırın peşinden otomatikman yutmuş olacaktır.sistem bu.
gezer kurşun tek iğne.en önemli unsurlardan biri daha:yemlemek.eğer kıyıdan yemleme sapanıyla yada elle falan yemleme yapacaksak(yani elimizdeki mısırları oltayı atacağımız yere serpiştireceksek)mısırların düştüğü uzaklığa iğneyi düşürmek.eğer bot varsa botla suya girer,daha uzağı yemleyebiliriz.bu durumda oltalarımızı daha uzağa göndereceğiz.
sopaların avansını açacağız.ve ses yapmadan bekleyeceğiz.her yarım-1 yada 1buçuk saatte bir balığı doyurmayacak ve sadece oraya çekecek kadar yemleme yapacağız.ve her zaman tetikte bekleyeceğiz
oltaya balık takıldığında da kepçeye sokup balığı dışarıya öyle alacağız.evet bu işi bu kadar
gezer kurşun tek iğne.en önemli unsurlardan biri daha:yemlemek.eğer kıyıdan yemleme sapanıyla yada elle falan yemleme yapacaksak(yani elimizdeki mısırları oltayı atacağımız yere serpiştireceksek)mısırların düştüğü uzaklığa iğneyi düşürmek.eğer bot varsa botla suya girer,daha uzağı yemleyebiliriz.bu durumda oltalarımızı daha uzağa göndereceğiz.
sopaların avansını açacağız.ve ses yapmadan bekleyeceğiz.her yarım-1 yada 1buçuk saatte bir balığı doyurmayacak ve sadece oraya çekecek kadar yemleme yapacağız.ve her zaman tetikte bekleyeceğiz
oltaya balık takıldığında da kepçeye sokup balığı dışarıya öyle alacağız.evet bu işi bu kadar