Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir kısmet hikayesi
Hemen herkesin başından geçen ilginç anılar mutlaka vardır.Yaklaşık 10 yıl önce başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istedim.Umarım hoş bir hikaye olarak dağarcığınızda kalır.
Şimdilerde işlerimin bozukluğu nedeniyle elimden çıkarmak zorunda kaldığım Foça'daki yazlığımdan her pazartesi sabahın erken saatlaerinde çıkar, trafiğe takılmadan İzmir'e ulaşırken yolum üzerindeki Menemen ilçesine girer ve ümit pastanesinde börek çay ve limonata yaparak kahvaltımı boğardım. Yine bir pazartesi aynı planla yola koyuldum. Yeni aldığım model arabamla keyifli yolculuğum Buruncuk sonrasında ne olduğunu anlamadığım paneldeki tuhaflık sonrası çekinip arabamı yanaştırdım ve araba kilitlendi.Yer benzinciye 10 metre ve benzincideki çocuklardan rica ettim arabayı içeri aldık. Araba otomatik marş basmıyor hiç ses yok ve iktirilip çalıştırılamaz.Sanırım köyden bir delikanlı idi. Hayırdır abi. Anlattık. Aç kaportayı açtık. Dur elleme demeye kalmadan bilmemne kesmiş ben bağlıyacam dedi ve araba çalıştı
Uzatmayalım çok sevindim delikanlı parayı da kabul etmedi ben yola koyuldum.İçimde korku var temkinli olarak yola devam.Bu durumda Menemen'e girmeden doğru İzmir'e saat 10'da önemli bir randevum var ne olur ne olmaz derken saat 07.30 İzmir'deyim ee şimdi ne yapıcam ver elini pasaport kahvesine vapurlara karşı boyoz yumurta Tam park edicem arabamın plakası anonsta ardımda trafik arabası geldim Konak'a geri dönüş yok Altıntaş unlu mamullerden börek paketlendirdim birde meyva suyu.Para üstü yetişmedi ver ikide süt demişim.Emin olun senede bir sefer bile içmem ama aldık işte.Şimdi kahvaltı saati nerede yiyecem derken bilenler bilir Çakal burnunda kocaman dolgu kayalarının üzerine sofrayı kurdum ilk lokmayı koparırken miyav miyav kedi sesleri geliyor ama ortada kedi yok.Arandım yeni yavrulamış bir sarman ve 4 yavru hadi yiyin bakalım yiyemezsiniz.Arabanın bagacından bıçak ve pet şişeden bir patlak sütler içine yanında da börek kedilere bırakıp İzmir'e dönmeye başladım ve yolda dedimki YÜCE RABBİM sen ne büyüksün ta Foça'dan çıkardın beni Çakalburnu'na kedilerin kısmetini rıskını vermeye hemde beni hiç üzmeden.İşte böyle dostlar kısa detaylarla anlatmaya çalıştığım bu anımda sanırım herkese bir kısmet vardır. Sevgiyle sağlıkla kalın
Bul
bende evde ve bahçede kedi beslerim.Alah onların rıskını benim üzerimden yolladığına inanırım ve onların yüzüsuyu hikmetine,ne kadar zorda kalsamda illaki bir şekilde zorlukları aşarım.Allah vermesini,paşlaşmasını verene veriyor...
Bul
bence bu gibi olaylarda ALLAHIN vesile ettiğini düşünüp O nun yüceliğini birkezdaha hatırlayıp sükretmek ne büyük erdem..
Bende ALLAH ın veni vesile ettiği bir olayı anlatiim kısaca karaköyde devamlı seyirci ve ziyaretcilerim vardır iş arası devamlı gelen bir arkadaş çaparilerin dolu dolu geldiği bir anda yine çıka geldi içimden bir ses [ ben tutim sen ayıkla ayıkladıkların senin olsun ] diye teklifte bulunmamı söyledi bende aynen teklif ettim ayıkladı ve 2 kg ya yakın balığını aldı
ve çokda minnettar kaldı o yanımdan ayrılınca şöyle bi düşündüm ya rabbim dedim ne büyüksün adamı işin den çıkardın yanıma gönderdin aklıma girdin ve adamın rızkını verdin .
Düşünen için ibret verici
Bul
buyuksun harun arkadasim ayni olayin bir degisikli bende oldu gecen sene yakaladigim 15 civari balik her biri 3 kg uzerindeki baliklari turk kahvesine goturdum kahvenin onune park ederek cagirdim herkesi isteyen alsin balik dedim ilk saniyeler bu balik benim o senin diye tartistilar baliklari paylastiktan sonra iclerinden birisi baliklari temizlemeden niye getirdim kayigi cikarirken temizlemeye yer oldugunu bana soylemesi bir daha son olmustu simdi yeteri kadar balik yakalarim gerisini suya iade ederim selamlar
Bul
rızkı veren Allahtır, kime ne şekilde verceğini ancak O bilir. bize düşen ise o rızkı arayıp bulmaktır diye düşünüyorum dostlar ne dersiniz...
Bul
bir anıda benden YIL 1997-98 yer tabiki sivas şarkışla ırmakdayız ben bildiğim bir yöntemle bir sürü ismi var biz çırpma diyoruz üçlü kanca ile yapılır. bayağı bir çay balığı yakaladım kayınçomla beraber en sonunda kayınçom enişte çok fazla balık oldu ne yapacaz bu kadarını dedide bende yakalamaktan vazgeçtim artık çuval hemen hemen dolmuştu ciddi anlamda çok balık almışız.çırpmayla aldığım için balığı geri bırakma gibi bir olanak yoktu. köye dönme zamanı geldi bu ara sigaramızda kalmamıştı.köye geldik ilk işimiz bakkaldan sigara almak oldu bu ara bizi gören köylülürden biri balıkları hep siz yiyin bize hiç yemek nasip olmuyor dedi kayınçom bana ben kayınçama baktım ve gülüştük. bakkaldan birkaç poşet rica ettim ve arabanın bagajını açıp ilk torbayı balıkla doldurup bakkal verdim bu senin dedik. bakkalın önünde ne kadar insan varsa balık poşetleyip verdik ona rağmen bayağı balık vardı çuvalda daha kayınçom bana enişte istesek millete balık yakalayalım diye bu kadar tutmazdık valla dedi bende gülmüştüm bu iş nasip işi aklımıza gelmeyeni biri aklımıza düşürdü sigara bahne oldu köylüye balık dağıtmak ise şahane bir duygu  eve geldik yorgun argın bi uzandık kapı çaldı yaşlı bir teyze oğlum balık veriyormuşsun banada biraz balık verirmisin dedi tabi teyze deyip onada vermiştik ama kayınçom ne gülmüştü enişte balık herkese kısmet oldu diye biz o kadar balığı ne yapacaz derken bir kaç balık ancak kalmıştı nasip bu işte nerde kime ne yapacağın hiç belli olmuyor yada sana neyin kısmet olacağı.
Bul
her zaman kısmet ve nasibe inanmışımdır nasip olmadan dayak bile yenmez
Bul
güzel anılar teşekkürler.kamil abi aynen komşulara çalışan parke ustalarıma işyerimin nakliyecilerine bekçilere balık tutayım diye cıkarım bazen balık olmaz öylesine cıkarım çok bol balık olur artık bende hep öylesine çıkıyorum balık bol oluyor dagıtıyorum cokda zevkli olur zengin lik burası için maneviyat önemli olan
Bul
sukretmek lagizim,benim ilkelrimden 1 i,budur...
Bul
Evet arkadaşlar gerçekten de kimse kimsenin kısmetini yiyemez.Çünkü bunu veren yüce rabbimizdir.Hele varlığımızın anlamını kavrayabiliyorsak bize ne mutlu.Paylaşımlarınız için teşekkürler
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi