Yorumları: 67
Konuları: 13
Sevgili kardeşlerim bu denizler hepimizin bakın nasılda birbirimize onu nasıl sevdiğimizi anlatıp duruyoruz. kendini bilmez bir suru insan atıklarını içtiği kola kutularını piknikte kullandığı tukettiği çoplerini denize atıp giderken yureği hiç sızlamayan bu insanların sorumsuzluğu inanın beni ve sizleri çok üzdüğünü biliyorum. ama bunların inadına ben kendime uzunca bir içiçe giren sopa yaptırdım birde kanca taktırdım ucuna karınca kararınca ulaşabildiğim yerlerde bunları alıp arabamın içinde bir torbaya koyup en yakın çop bidonuna atıyorum ve bu bende çok ciddi bir huzur bulmamı sağlıyor evet burası anılar yazacak bir yer ama temiz anı yazmak elbette çok güzel
denizde naylon torbalar kola kutuları dolaşırken bende bunu anı diye sizlere yazdım lutfen kızan olursa bağışlatın denizler hepimizin selamlar
Yorumları: 719
Konuları: 31
hepsi baş belası torbasından çuvalına kadar maalesef herşey denizde...
Yorumları: 845
Konuları: 15
bilmiyorlarmı sence biliyorlar ama üşengeç oldukları için birde bir poşetten veya bir ondan bir bundan bir şey olmaz deyip atarlar düşünmezler dünyada kendileri gibi kaç milyar insan olduğunu
Yorumları: 175
Konuları: 20
Denize atılmış bir naylon poşetin binlerce hatta yüzbinlerce balık yumurtasını havasız bırakıp öldürebileceğini düşündüğümüz zaman yaptığınız şeyin ne kadar onurlu ve hayırlı olduğunu anlıyoruz. Tebrikler misafirim. Emeğinize sağlık...
Yorumları: 845
Konuları: 15
cahitusta yazdı:RIFAT YAMAN yazdı:bilmiyorlarmı sence biliyorlar ama üşengeç oldukları için birde bir poşetten veya bir ondan bir bundan bir şey olmaz deyip atarlar düşünmezler dünyada kendileri gibi kaç milyar insan olduğunu
sen bilirsin rıfat poşet i ahtapot a benzetip yutuyor ve .......
şimdi aklıma geldi de amerikada bir hakim trafik kazasında bir yaya nın ölümüne neden olan sürücüye maktülün fotoğrafını 2 sene boyunca cebinde taşıması,her pazar mezarını ziyaret etmesi ve ailesinden özür dilemesi gibi bir dizi manevi ceza lar vermişti.
acaba doğa ya karşı işlenen suçlarda caydırıcı etkisi olabilir mi ?..ülkemiz de....
neden olmasın diyelim ki adam çöp atarken bir piknik yerine yakalanınca okişiye üçyıl boyunca her hafta oyerde çöp toplama cezası piknik cezası verilmeli bence hapis ve paradan daha caydırıcı
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Bu sohbetlerin çevreye olan duyarlılığımızın artmasına ve yayılmasına katkısının çok olduğunu düşünüyorum.Fiko senin davranışını gören birileri mutlaka etkilenecektir.Herkesi çevreye olan vazifelerimizi yerine getirmeye davet ediyorum.Selamlar
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
o poşeti atanın kafasına geçirip 30 sn bekleteceksin sonrada anladın sen onuuu diyeceksin anlıyacak