Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DEV BİR CARETTANIN ÖLÜMÜ
Sevgili dostalarım sizlerle olmak gerçekten çok harika bir şey burada bulunan herkes oldukça duyarlı ve samimi. ALLAH biliyorki hepinizi çok seviyorum.
3 yıl kadar önce balıklıovada çocuklarımıda almış denizde yavaş yavaş bi tekne turu yapıp bazende balık tutuyorduk. Deniz yine o samimi sıcaklığını durgunluğunu sergileyip maviliğinin güzelliği ile ruhumuzu okşarcasına comertliğini sergiliyordu.Yanımda dürbün vardı sağı solu bazen izlerken. buyuk bir karaltının bize doğru geldiğini gördum fakat bu bir tekne felan değildi . Merağım dahada arttı bu ne olabilirdi tekneyi çalıştırıp ona doğru yol alık . yanına yaklaştığımızda gözlerime inanamamış kahrımda ağlamaya başlamıştım dev bir caretta boynuna mavi bir sicim dolanmış sicimin ucunada kocaman bir taş bağlayıp o güzelim hayvanı katl etmişlerdi benim tekne 7 metre inanın hahvanın buyukluğu kafadan sona 3,5 metre var desem yeridir.Yapacak bir şey yoktu çocuklarda çok uzulmüş acele çıkalım bu denizde buna nasıl kıydılar diye nefretlerini dile getirmeleri benide bir an önce kıyıya atmıştı
kıyıya geldiğimizde ağlarını temizleyen balıkçılara anlattım ne yazıkki hemde çok yazık sözleri şu olmuştu. yaşamak için öldürmek lazım
bir balıkçı bunu soyluyor otekilerde onaylıyordu hadi eğitelim bu insanları nasıl olacaksa
sevgi ile kalın
,
Bul
yaşamak için öldürmek lazım bu nasıl mantık hala çözebilmiş değilim sanki savaşdayızda yurdu korumak için kullanılmış bir kelime gibi sıradan söyleyebiliyorlar tamam ağlarına takılıp ağların parçalayabilir illada öldürmek gerekmiyor bunu kime anlatabiliriz yada kim anlar sırf ağımı parçaladı diye bu zulum gerekirmi birde insana zarar vemeyen bir canlı. köpekbalığı olsa bir derece anlarım.birde nasıl anlatılacak o sorun her taraf balıkcılıkla geçinen insanımızla dolu ve bu insanlar hayatının büyük bölümü denizde geçiyor bu eğitim verileceksede bu işi yapan su ürünleri yada ona benzer bir kuruluş yapabilir .geçen sene avcılar derneği nasıl av yapılır diye bir kurs açmıştı ve bir belge vermişti. bunu ancak bu tür kuruluşlar ciddiye alırsa başarılı olunur bu konuda.
Bul
ne yazık bilinçlenemiyoruz ne yazık üzücü .
Bul
cok yazik, boyle bir olay burada olsa idi,agir cezalar uygulanir idi,unutmayalim ki her canlinin,bir yaratilis sebebi vardir.katliam,sadece sadist dusuncede olmakla beraber,bilincsizlik,cahillik nedeni ile ,boyle olaylar maalesef cok duyacagiz.
Bul
Yazık maalesef ki yazık işte oluyor. kimi neyle nasıl ne şekilde eğiteceğiz bilmiyorumki ...
her konuda olduğu gibi bu konuda da cahiliz.eğitim şart.aç kalınca anlayacaklar.
Bul
cahiliz,bazılarımız cani onu o hale sokana yazıklar olsun
Bul
Bu olay Cinayetten başka bir şey değil.Ben ağ balıkçılığndan pek anlamam. Merak ediyorum denizlerimizde ağ balıkçılığı yapanlar balıkları kaçırıyor ya da ağa zarar veriyor diye diye yakaladıkları her deniz canlısını böyle katlediyormu acaba. Eğer böyleyse gerçekten çok üzücü ve insanlığa sığmayan bir davranış.
Bul
Ben birazdaha farklı bir açıdan bakıyorum konuya
Dünyadaki her toplumda birtakım kendini bilmez,eğitimsiz, cani ruhlu insanlar vardır .Bu caretta da ülkemizdeki saydığım vasıfları taşıyan insanlardan birine denk gelmiştir.Hafızalarımızı biraz yoklarsak carettalar için hiçde azımsanmayacak olumlu faaliyetler olduğunu hatırlarız oysa bir iki kandini bilmez için kendimize yani Türk milletine haksızlık etmememiz gerektiği kanaatindeyim. Hepimiz kıyısından köşeşinden balıkçıyız içimizde büyük ağcılarda var bir kendimize soralım böyle birşey yaparmıydık diye mutlaka aklımızın ucundan bile geçmezdi diye cevap çıkacaktır.Ozaman belli bir eğitim kültürümüz var.
Arkadaşlar sadece bu değil günlük yaşamımızdaki sohbetlerde tartışmalarda hemen her konuda biz şöyleyiz biz böyleyiz gibi lafları çok duyarsınız lütfen milli öz güvenimizi kaybetmeyelim inanınki sıcakkanlılığıyla misafirperverliğiyle dost yaklaşımlarıyla ailevi yapısıyla dünyada ki ender milletlerden biriyiz
Saygılar
Bul
şimdi geldi insanlığından utanma

yazıklar olsun
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi