02-01-2006, 20:17
Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet alabalık
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 demet roka
2 adet limon
50 ml. zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Limon kabuğunu derince soyun. Keskin bir bıçakla beyaz kısmını kesip çubuk şeklinde doğrayın
Hazırlanışı:
Balıkçınıza, alabalıkların derilerini soymadan fileto çıkarttırın. Limonların kabuklarını soyup ince çubuklar şeklinde kesin, dolmalık biberleri de aynı şekilde doğrayın.
Rokaları ayıklayıp yıkayın. Sap kısımlarını demet haline getirin. Kaynar suda roka sapları, dolmalık biberler ve limon kabuklarını 5 dakika bekletip çıkarın. Roka yapraklarını zeytinyağına batırın.
Balıkların üzerine sıvı yağ sürüp 200ø ısıtılmış fırının ızgarasında kızartın. Kızartma süresi tamamlanırken zeytinyağlı roka yapraklarını fırına koyun. Kızaran balık ve roka yapraklarını yağlı kağıt üzerine alın. Roka sapları, biber ve limon kabuğu ile servis yapın.
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet alabalık
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 demet roka
2 adet limon
50 ml. zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Limon kabuğunu derince soyun. Keskin bir bıçakla beyaz kısmını kesip çubuk şeklinde doğrayın
Hazırlanışı:
Balıkçınıza, alabalıkların derilerini soymadan fileto çıkarttırın. Limonların kabuklarını soyup ince çubuklar şeklinde kesin, dolmalık biberleri de aynı şekilde doğrayın.
Rokaları ayıklayıp yıkayın. Sap kısımlarını demet haline getirin. Kaynar suda roka sapları, dolmalık biberler ve limon kabuklarını 5 dakika bekletip çıkarın. Roka yapraklarını zeytinyağına batırın.
Balıkların üzerine sıvı yağ sürüp 200ø ısıtılmış fırının ızgarasında kızartın. Kızartma süresi tamamlanırken zeytinyağlı roka yapraklarını fırına koyun. Kızaran balık ve roka yapraklarını yağlı kağıt üzerine alın. Roka sapları, biber ve limon kabuğu ile servis yapın.
![[Resim: rokali.jpg]](http://www.amatorbalikci.net/resimupload/rokali.jpg)