Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kameralı olta çıktı mertlik bozuldu
Mucitler dünyasında teknoloji sınır tanımıyor. İnsanoğlunun en büyük hobilerinden biri olan olta ile balık tutmak da yeni bir buluş sayesinde artık çağ atlayacak. Fishcam adı verilen ekipman, tutacağınız balığı bir "yem"in gözünden görmenizi sağlıyor. Kore yapımı aletin değeri 185 pound. Oltanın ucuna takılan kamera ve izleme monitörü sayesinde balığın "yem"e uzandığını görmek mümkün. Bu sayede saatlerce oltanın titrediğini izlemek zorunda kalmıyorsunuz. Ancak İngiltere'de bulunan Sanderson Doğal Çevre Kuruluşu, bu buluşu tepkiyle karşıladı. Bir sözcü "Bu ürün geleneksel anlayışa aykırı. Balık tutmaktan alınan doğal zevki de öldürüyor" dedi.
SABAH GAZETESİ.

ne zevki kalır bilmem
Bul
Bence zevkli bir icat balık küçükse yemi kaçırırım büyükse sessizce beklerim hiehie
Bul
valla balık tutmanın heyecanı ne zaman vuracagını beklemek balık tutmak heyecanı diye bişey kalmayacaktır ama zevk olarak tabiiki ekrandan balıgı görmek sanırım güzel olur .dogrusu kullanmayı düşünmem radar dan farkı yok ben almıyım.
Bul
balığı görmeyeceksinki heycanın artsın yoksa yap eve koca bir akvaryum göre göre balık tut aynı hesap zevki olmaz
Bul
Bahri kardeş bizim derinlik ölçer balık bulucuya figan edenler buna nediyecekler merakla bekliyorum şimdi.
Bul
benım aklıma gelmıstı cok kucuk boyda kamera alıp laptopa goruntuyu verıcektık ama masraflı olunca vazgectık
Bul
balığın yeme saldırış biçimlerini inceleme amaçlı kullanmak isterdim
Bul
Tabii ki teknolojiyi kullanmak yanlış değil.Arzu eden bu aletide kulanır,bu da son derece doğal.Ama ben genede klasik sistemleri tercih edeceğim.Eskiden (bizim zamanımızda dahil) bebeğin kızmı erkek mi olacağı heyecanla beklenir,o 9 ayın heyecanı yaşanırdı.Şimdi bi alet çıkardılar daha ceninken cinsiyetini görüp adını bile koyuyorsun.heyecan kalmadı.Bu da onun gibi,balığı gördükten sonra heyecanla bekleyip balık tutkmanın zevki nerede.Görüp alacak olduktan sonra balıkçı tezgahındanda görerek alıyorum.Yine de kullanacaklar için teknolojik bir kolaylık...
Bul
yok abicim balık tutmanın zevki nerde kaldı.oltaya küçük balıkta büyük balıkta gelse azıcık yemi ısırsa misinayı oynatacağına göre bizede heyecan verir.Ucundaki balığın büyüklüğü bile bizi deli eder.acaba büyükmü küçükmü yada ucundaki balığın cinsi.bunları kamerada görsem belki yine heyecanlanırım ama 3-5 sn içinde biter.halbuki görmediğim balık zili çaldırıp dursun (çın çın çın) taki çekmeye kadar.Teknolojiyi yakından takip eden biri olarak güzel buluşlar ama teknoloji heyaecanımızı hevesimizi azaltır kanısındayım.Yinede teşekkürler birşey daha öğrendikya.Ben yine körö körüne atarım oltamı ya allah bismillah.
Bul
mudanya yazdı:Bahri kardeş bizim derinlik ölçer balık bulucuya figan edenler buna nediyecekler merakla bekliyorum şimdi.
valla bilmiyom abide benim teknolojiye saygim var her zaman yararlanmak iyidir zevkli bir seye benziyor oltana balik gelirken gormen bambaska olur bide teknenin arkasina takilanlar var surukleme yaparken orkinosla kilic in goruntusunu aliyorlar oltaya saldirirken tv de gormustum harika bir sey bence
kacan balik buyuk olur derler ya o atasozu kalkcak bu gidisle
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  9 bin yıllık olta takımı bulunmuş AmatörBalıkcı19 10 2,266 06-06-2012, 21:58
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  Hazir olta YaKaMoZ 16 2,376 02-02-2012, 22:24
Son Yorum: araphüso26
  denizden ayı çıktı. Tropheus 28 4,157 27-12-2009, 15:28
Son Yorum: Can ARSLAN
  Ankara'dakİ yapay gÖlden pİrana Çikti LeVrEkCi 17 3,293 23-07-2008, 16:44
Son Yorum: ANTALYALI07
  Tekne alabora oldu, 2 saat boyunca yüzüp karaya çıktı ama... ANTALYALI07 26 3,892 06-12-2007, 14:15
Son Yorum: Lakerda
  Karadeniz'den tonlarca hamsi çıktı Balıkcıl 15 3,016 23-11-2007, 14:15
Son Yorum: istavritci
  Abant Gölü, Olta Balıkçılığına Kapatıldı LeVrEkCi 11 2,763 21-06-2007, 15:15
Son Yorum: Boğaziçi
  Çevre ve Orman Müdürlüğü Ekipleri'nden Olta Balıkçılığı Kontrolü LeVrEkCi 11 3,338 14-05-2007, 18:27
Son Yorum: yalova tatar
  Denizden büyü çıktı GÖKSEN 3 1,902 06-12-2006, 18:07
Son Yorum: RaPaLaCı
  Palamut Balığının Üzerinde Allah Yazısı Çıktı çatalca 84 5 2,166 23-11-2006, 17:25
Son Yorum: çatalca 84

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi