Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tırıvırı Tehlikesi
     Arkadaşlar, bu tırıvırı dedikleri şey suda yaşayan tüm canlılar için gerçekten çok büyük bir tehlike arzediyor.
     Geçen sene sular iyice çekilmişti.Her zaman avlandığım yerlerden birine gitmiştim.Gitmez olaydım.Ağaç kökleri ve çalılıklar tırıvırı parçaları ile doluydu. En acı olanıda,bu parçaların içi balık,kurbağa,kaplumbağa,
yılan,yengeç (ne ararsan) iskeletleri ile doluydu.Görseniz içiniz sızlardı.Etraf leş gibi kokuyordu.Hemen oradan ayrıldım ve daha yukarı gittim manzara aynı. Rüyalarıma bile girdi.Keşke makinam olsaydıda resimleyip,cümle aleme ibret olsun diye yayınlatabilseydim.
     Birileri burada katliam yapmış,kopan her tırıvırının nelere malolacaını düşünmeden.Balıkların iskeletlerine bakılırsa hepsi yavru veya anaç balıklardı. Onlar büyümeden ve yavrulayamadan katledilmişlerdi. Diğer
canlılarıda düşünürsek sudaki doğal dengenin nasıl bozulacağınıda sanırım tahmin edebiliyorsunuzdur.
     Bu manzaradan sonra dibe takılıp kopan oltamın bile ardından düşünür oldum. Dibini çok iyi bilmediğim yerlere dip oltası atmıyorum.Manzarayı görseydiniz eminim sizde bu kadar hassas olurdunuz.
     Çok şükür yasaklanmışta satılmıyormuş. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Böyle avlananlara kesinlikle taviz vermeyelim ve Jandarmaya mutlaka bildirelim.(Bu bir gambazlık değil,doğaya saygı ve görevdir)
     Herkese doğaya ve canlılara saygılı avlanmalar dilerim
Bul
evet bu dediklerin çok doğru.zamanında bende kullandım.hatta herkes kullandı.çünkü yasaktan önce çoluk çocukta bile vardı.Her göl,ırmak çevresinde bol miktarda kulanıyorlardı.Hatta şöyle söyleyeyim.2005 yılındaydı Bandırmadaydım kefal için denizde tırıvırı kulllanıyorlardı.bu kadarınada pes dedirtti.
Bul
Tırıvırı valiliklerce tüm Türkiyede yasak.Ama el altından satılıyor,ve de yasak olduğunu bildikleri halde kendini bilmez insanlar kullanıyor.
Bul
boyle avcılık olmazzzzzz. av bıraz adıl olmalı balığa kaçış payı verılmelı bıraz.
insanoğlu bu arkadaşlar hele cahili oldumu ogününe bakar ileriyi ne yazık düşünbmez hep yazıyoruz hep yazacagız ama ne yazık degişen birşey olmayacak cezalar kontroller bilinçlendirici yayınlar olmadıgı sürece bu hep böyle devam edecek çok yazık
Bul
önemli bir konu.
herkes bu konuda dikkatli olmalı
bütün bilinçli arkadaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırıyorum.
Bul
satılması,imalatı,kullanılması yasak ama demekki her konuda olduğu gibi yaptırım yok malesef,bilinçli toplum olmaklazım
Bul
Bende oltanın iğnesine takıldı çektim kenara 3 adet balık takılmış ve ölmüştü elime aldım balık kokusu elimden hiç çıkmadı 10 defa elimi yıkadım nafile sıkışıp kalmışlardı.
Bul
suyun içinde tırıvırı gördüğüm zaman iğreniyorum artık kokmuş balıklar.bu meretin satışı bir türlü engellenemedi gitti
Bul
Ustam61 tebrikler güzel anlatmışsın.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  tırıvırı ile avlanan doğa katilleri harslan1978 9 3,350 25-02-2007, 20:17
Son Yorum: ALİCO

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi