Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Arkdaslar bu sıralar denızde balık olmadıgı ıcın bol bol sazan avlıyoruz.Bıldıgım kadarıyla balık olmeden kesılmesı yanlıs.Japonlar bunun ıcın kafasına şiş sokuyorlarmıs.Bırkac kısıye sordum kafasına bıcagın sapıyla vurarak oldurmemı soyledıler.Fakat gecen gun denedım ve gercekten ıcım acıdı.Daha da o sekılde temızlemeyecegıme tovbe ettım.Pekı sazan balıklarının olmesını beklemeden nasıl oldurup temızleyebılırım ?
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
?????? bu tamamen sana kalmış kıyıya atıp ölmesini bekleyeceksin
Kamil ILIPINAR yazdı:?????? bu tamamen sana kalmış kıyıya atıp ölmesini bekleyeceksin
Kamil abi evde 3 gun olmesini bekledim olmedi.bunun baska yolu yok mu acaba?
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
valla rusan arkadasim olmesini bekliyemicek kadar vaktin yoksa kes kafasini gitsin ,bir iki gunde alisirsin birdaha,ben yeminle ilk kez hayatimda duyuyorum baligi nasil oldurcez diye sitelerde,yanlis anlama kaba olmak istemiyorum ama alisirsin ,benim hatun bile alistigina gore baligin kafasini kesmeye .
veya vur kafasina bayilt ondan sonra kes kafasini,evde ordek nasil kesiyorsak ayni hatta daha kolay
japonlara bakma onlar kendilerine gore fikir yurutuyorlar baligin tadi degisir filan sitrese girermis bunun gibi seyler
Abi ben canlı canlı kesmenın gunah oldugunu duydum.Onun ıcın bunu sordum.Japonlar da balık kesılırken kendını kastıgı ve et kalıtesının dustugu ıcın şiş sokuyorlarmıs.Ne kadar dogru bılmıyorum.
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
rusan yazdı:Abi ben canlı canlı kesmenın gunah oldugunu duydum.Onun ıcın bunu sordum.Japonlar da balık kesılırken kendını kastıgı ve et kalıtesının dustugu ıcın şiş sokuyorlarmıs.Ne kadar dogru bılmıyorum.
yok ya ogle seymi olur kim dedi sana onu ,ona bakarsan ben hergun gunaga giriyom, inanma ogle seylere
aslinda benim bildigimde tam tersi mindar olur biliyom ama ,aslinda kan akmasi lazimmis hayvan olmeden
sis sokma da belki orkinoslara uyguluyorlardir benim bildigim ,etinin ezik olmasi bile kalitesini dusuruyormus sazanla alakasi oldugunu zannetmiyom
not=benim bildigim olmeden once hayvanin kani akmasi lazim,ama baliklarda hic farketmiyor diye biliyom ,yav yi gitsin iste gunahimi olur bu isin
bahri ozmen yazdı:yok ya ogle seymi olur kim dedi sana onu ,ona bakarsan ben hergun gunaga giriyom, inanma ogle seylere
aslinda benim bildigimde tam tersi mindar olur biliyom ama ,aslinda kan akmasi lazimmis hayvan olmeden
sis sokma da belki orkinoslara uyguluyorlardir benim bildigim ,etinin ezik olmasi bile kalitesini dusuruyormus sazanla alakasi oldugunu zannetmiyom
Tamam işte abi ben de onu demek istiyorum.Benim anlattıgım da mındar olması.Mındar olan hayvanı yemek gunah degıl mı ? Galıba olmesını beklemekten baska çare yok.
Yorumları: 454
Konuları: 19
rusan abi. bahri abi öyle demek istemedi sanırım: eğer hayvanın kanı akmadan ölürse mındar olur demek istedi. bencede öyle olur...
Yorumları: 26
Konuları: 8
arkadaşlar naçizane bilgim,av hayvanlarında ve kesimi yapılan hayvanlarda muhakkak boğazının kesilmesi gerekir,şayet boğazı kesilmeden hayvan ölürse leş hükmüne girer ve yenmez,yalnız balıklarda hayvan ölmeden başı kesilmez,o yüzden şayet bu konuda hassesiyetiniz varsa balığın ölmesini beklemekten başka çareniz yok...
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
bu konuyu bu kadar inceliyeceksen hiç balık tutma böylece günaha girdimmi mundarmı oldu diye bir sorunun kalmaz rastgele