Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sazan balıgını oldurmek ıcın ne yapmalı?
Arkdaslar bu sıralar denızde balık olmadıgı ıcın bol bol sazan avlıyoruz.Bıldıgım kadarıyla balık olmeden kesılmesı yanlıs.Japonlar bunun ıcın kafasına şiş sokuyorlarmıs.Bırkac kısıye sordum kafasına bıcagın sapıyla vurarak oldurmemı soyledıler.Fakat gecen gun denedım ve gercekten ıcım acıdı.Daha da o sekılde temızlemeyecegıme tovbe ettım.Pekı sazan balıklarının olmesını beklemeden nasıl oldurup temızleyebılırım ?
Bul
?????? bu tamamen sana kalmış kıyıya atıp ölmesini bekleyeceksin
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:?????? bu tamamen sana kalmış kıyıya atıp ölmesini bekleyeceksin
Kamil abi evde 3 gun olmesini bekledim olmedi.bunun baska yolu yok mu acaba?
Bul
valla rusan arkadasim olmesini bekliyemicek kadar vaktin yoksa kes kafasini gitsin ,bir iki gunde alisirsin birdaha,ben yeminle ilk kez hayatimda duyuyorum baligi nasil oldurcez diye sitelerde,yanlis anlama kaba olmak istemiyorum ama alisirsin ,benim hatun bile alistigina gore baligin kafasini kesmeye .
veya vur kafasina bayilt ondan sonra kes kafasini,evde ordek nasil kesiyorsak ayni hatta daha kolay
japonlara bakma onlar kendilerine gore fikir yurutuyorlar baligin tadi degisir filan sitrese girermis bunun gibi seyler
Bul
Abi ben canlı canlı kesmenın gunah oldugunu duydum.Onun ıcın bunu sordum.Japonlar da balık kesılırken kendını kastıgı ve et kalıtesının dustugu ıcın şiş sokuyorlarmıs.Ne kadar dogru bılmıyorum.
Bul
rusan yazdı:Abi ben canlı canlı kesmenın gunah oldugunu duydum.Onun ıcın bunu sordum.Japonlar da balık kesılırken kendını kastıgı ve et kalıtesının dustugu ıcın şiş sokuyorlarmıs.Ne kadar dogru bılmıyorum.
yok ya ogle seymi olur kim dedi sana onu ,ona bakarsan ben hergun gunaga giriyom, inanma ogle seylere
aslinda benim bildigimde tam tersi mindar olur biliyom ama ,aslinda kan akmasi lazimmis hayvan olmeden
sis sokma da belki orkinoslara uyguluyorlardir benim bildigim ,etinin ezik olmasi bile kalitesini dusuruyormus sazanla alakasi oldugunu zannetmiyom
not=benim bildigim olmeden once hayvanin kani akmasi lazim,ama baliklarda hic farketmiyor diye biliyom ,yav yi gitsin iste gunahimi olur bu isin
Bul
bahri ozmen yazdı:yok ya ogle seymi olur kim dedi sana onu ,ona bakarsan ben hergun gunaga giriyom, inanma ogle seylere
aslinda benim bildigimde tam tersi mindar olur biliyom ama ,aslinda kan akmasi lazimmis hayvan olmeden
sis sokma da belki orkinoslara uyguluyorlardir benim bildigim ,etinin ezik olmasi bile kalitesini dusuruyormus sazanla alakasi oldugunu zannetmiyom

Tamam işte abi ben de onu demek istiyorum.Benim anlattıgım da mındar olması.Mındar olan hayvanı yemek gunah degıl mı ? Galıba olmesını beklemekten baska çare yok.
Bul
rusan abi. bahri abi öyle demek istemedi sanırım: eğer hayvanın kanı akmadan ölürse mındar olur demek istedi. bencede öyle olur...
Bul
arkadaşlar naçizane bilgim,av hayvanlarında ve kesimi yapılan hayvanlarda muhakkak boğazının kesilmesi gerekir,şayet boğazı kesilmeden hayvan ölürse leş hükmüne girer ve yenmez,yalnız balıklarda hayvan ölmeden başı kesilmez,o yüzden şayet bu konuda hassesiyetiniz varsa balığın ölmesini beklemekten başka çareniz yok...
Bul
bu konuyu bu kadar inceliyeceksen hiç balık tutma böylece günaha girdimmi mundarmı oldu diye bir sorunun kalmaz rastgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  TATLISU BALIGINI HANGI SEHIRDE NERESINDE AVLAYALIM BILGINIZE maxx 23 9,623 28-10-2012, 11:43
Son Yorum: Uzun_ahmet
  İsTanbul için balık durumu FuRkAn * 40 8,256 22-10-2012, 10:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  Almanyaya Vizesiz Seyahat İçin nihatkr 3 2,037 10-03-2011, 10:08
Son Yorum: nihatkr
  Kıyıdan levrek için rapala ? blue_zaire 26 12,427 04-07-2009, 12:41
Son Yorum: blue_zaire
  Fiziksel engelli için ADB olurmu? deniz123 4 2,072 03-10-2007, 18:48
Son Yorum: ALTAYLI
  kalkan için hangi tür iğne gerekli? derhan 9 2,702 21-11-2006, 12:50
Son Yorum: derhan

Hızlı Menü: