Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sazan ve bıyıklı balık oltası
sizlere yurt dışında gördüğüm sazan ve bıyıklı balıkları yakalamakta kullanılan oltadan biraz bahsetmek istiyorum ben son 2-3 senedir sazan avında  kullanıyorum ve çok iyi sonuç alıyorum belki sizlerde biliyosunuzdur.yapımı ve kullanımı çok basit olta ucuna ağırlık bağlanıyo üstüne tercihe göre bir veya iki kanca bağlanıyo onun üstüne annelerimizin saçları için kullandıkları bigudilerden takıyoruz veya özel olarak delikli boru şeklinde bükülmüş saç levha yaptırıyoruz bu olta yı kullanarak aynı zamanda avlanacağımız yeri yemlemiş oluyoruz kullanım şekline gelince ben bigudi deyim aşağıyada resmini eklicem içine daha önceden hazırladığım mısır unu hindistan cevizi küspe kırıntısını su ile karıştırıp sertleştirmeden içine dolduruyorum iğnelere de ortası delinmiş küspe takıyorum ve atıyorum olta dibe oturunca bi süre sonra yem olduğu saçılıyor böylece av bölgesini sürekli yemlemek zorunda kalmıyorum burda dikkat etmemiz gereken tek şey ırmakta veya gölde oltayı sürekli aynı atmak ben çok iyi sonuçlar aldım.. daha önce böyle bi konu açıldıysa haberim yok şimdiden özür diliyorum....[attachment=4471][attachment=4472]
elimle çizmeye çalıştım ama idare edin artık sol alttaki pembe ve mavi nin içini kullana bilirsiniz
Bul
teşekkürler denemek lazım
Bul
güzel paylaşım.ilk fırsatta deneyeceğim
Bul
Bigudi işini denizde denemek lazım içini kurt doldurup yemleme
Bul
evet gerçekten fena bir fikir değil. ama bu tarza benzer bir metodu biz zaten kullanıyoruz. biraz değişik ama. biz ağırlık bağlamıyoruz. aralarda yay kullanıyoruz.iğneleri biz( senin bugidi dediğin) yaylara bağlayıp yayların içini yaptığımız yemle dolduruyoruz. ama sonuş gerçekten güzel oluyor
Bul
aklıma yattı güzel bi fikir,denemekte fayda var.sağolasın
Bul
evet güzel bir fikir.bizde onu yay olarak kullanıyoruz.Tabii ağırda olduğu için ek bir ağırlık takmaya gerek yok.Amaç aynı malzeme benzesede farklı .Renkli takılmak isteyenler için ideal.
Bul
yok ben almıyım bigudi oje ruj takma saç peruk alanada mani olmıyım beni bozar Smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Bul
arkadaş teşekkür edereim. zabhas ın dediği gibi bunun için (bigudi yerine) küçük kafes ve yaylar var. renkli bir görüntü olabilir.
ayrıca yayın için bir arkadaşım bigudili yem yerine sabun kullanıyor.
dikkatini çekenlerin bilgisine.
Bul
Buna benzer kurşunlu yaylar var. Biz kullanıyoruz zaten. Balık malzemesi satılan yerlerde var. Ama senin sistemde kullanılabilir. Maksat renkli olsun diyorsan. Paylaşım için teşekkürler.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Spin Balık avı Nedir? nurideniz34 1 835 30-06-2016, 20:08
Son Yorum: tahsinmersin
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,914 30-06-2016, 04:41
Son Yorum: nurideniz34
  sazan (aynalı sazan) av teknikleri araphüso26 60 23,133 31-05-2012, 10:09
Son Yorum: Avcı Altan
  Denizde balık avlamak için ? mrtplvc 7 2,138 28-05-2012, 17:16
Son Yorum: mrtplvc
  Balık Tutmak Konusunda Yardımlarınızı Bekliyorum avukat 9 2,033 23-01-2012, 16:39
Son Yorum: ufuktan26
  dip oltası alperen 14 4,371 22-12-2011, 23:51
Son Yorum: araphüso26
  Kuşadası davutlar kıyıdan balık avı önerisi Kutay 29 16,252 10-10-2011, 01:52
Son Yorum: merttekol
  tatil zamanı balık zamanı ssevdim 16 3,251 16-09-2011, 11:15
Son Yorum: kale124
  izmir sahilde kıyıdan balık avı Cihan Deniz 7 4,106 15-09-2011, 16:23
Son Yorum: Cihan Deniz
  galatada balık varmı ssevdim 6 2,819 04-09-2011, 20:53
Son Yorum: ufuktan26

Hızlı Menü: