Yorumları: 125
Konuları: 23
sizlere yurt dışında gördüğüm sazan ve bıyıklı balıkları yakalamakta kullanılan oltadan biraz bahsetmek istiyorum ben son 2-3 senedir sazan avında kullanıyorum ve çok iyi sonuç alıyorum belki sizlerde biliyosunuzdur.yapımı ve kullanımı çok basit olta ucuna ağırlık bağlanıyo üstüne tercihe göre bir veya iki kanca bağlanıyo onun üstüne annelerimizin saçları için kullandıkları bigudilerden takıyoruz veya özel olarak delikli boru şeklinde bükülmüş saç levha yaptırıyoruz bu olta yı kullanarak aynı zamanda avlanacağımız yeri yemlemiş oluyoruz kullanım şekline gelince ben bigudi deyim aşağıyada resmini eklicem içine daha önceden hazırladığım mısır unu hindistan cevizi küspe kırıntısını su ile karıştırıp sertleştirmeden içine dolduruyorum iğnelere de ortası delinmiş küspe takıyorum ve atıyorum olta dibe oturunca bi süre sonra yem olduğu saçılıyor böylece av bölgesini sürekli yemlemek zorunda kalmıyorum burda dikkat etmemiz gereken tek şey ırmakta veya gölde oltayı sürekli aynı atmak ben çok iyi sonuçlar aldım.. daha önce böyle bi konu açıldıysa haberim yok şimdiden özür diliyorum....[attachment=4471][attachment=4472]
elimle çizmeye çalıştım ama idare edin artık sol alttaki pembe ve mavi nin içini kullana bilirsiniz
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
teşekkürler denemek lazım
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
güzel paylaşım.ilk fırsatta deneyeceğim
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Bigudi işini denizde denemek lazım içini kurt doldurup yemleme
Yorumları: 112
Konuları: 16
evet gerçekten fena bir fikir değil. ama bu tarza benzer bir metodu biz zaten kullanıyoruz. biraz değişik ama. biz ağırlık bağlamıyoruz. aralarda yay kullanıyoruz.iğneleri biz( senin bugidi dediğin) yaylara bağlayıp yayların içini yaptığımız yemle dolduruyoruz. ama sonuş gerçekten güzel oluyor
Yorumları: 24
Konuları: 2
aklıma yattı güzel bi fikir,denemekte fayda var.sağolasın
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
evet güzel bir fikir.bizde onu yay olarak kullanıyoruz.Tabii ağırda olduğu için ek bir ağırlık takmaya gerek yok.Amaç aynı malzeme benzesede farklı .Renkli takılmak isteyenler için ideal.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
yok ben almıyım bigudi oje ruj takma saç peruk alanada mani olmıyım beni bozar

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Yorumları: 649
Konuları: 57
arkadaş teşekkür edereim. zabhas ın dediği gibi bunun için (bigudi yerine) küçük kafes ve yaylar var. renkli bir görüntü olabilir.
ayrıca yayın için bir arkadaşım bigudili yem yerine sabun kullanıyor.
dikkatini çekenlerin bilgisine.
Yorumları: 1,372
Konuları: 32
Buna benzer kurşunlu yaylar var. Biz kullanıyoruz zaten. Balık malzemesi satılan yerlerde var. Ama senin sistemde kullanılabilir. Maksat renkli olsun diyorsan. Paylaşım için teşekkürler.