Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Özellikle Ege Bölgesi'nde artık kimse denize balık çiftliği kuramayacak. Kuranlar bu çiftlikleri en kısa zamanda kaldıracak.
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın aldığı karara göre bundan böyle denizlerde balık çiftlikleri kurulamayacak. Özellikle turistik bölgelerde görüntü kirliliği yaratan çiftlikler önümüzdeki günlerde teker teker kaldırılacak. Turizm açıldığında denizde tek bir balık çiftliği kalmayacak. Yetkililer cennet koylarımızı ziyarete gelen turistler bu tür manzaralarla karşılaşmak istemiyor. Bizde gereğini yaptık dedi
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
valkla ben bodrumda görmüştüm şaşırmıştım nasıl oluyorda oluyor diye demekki bi anormallik varmış
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Evet nıhat bu çiftlıkler denize ve doğaya zararları var...
Yorumları: 1,196
Konuları: 90
en güzel yerleri kapmışlar zaten denize giricek güzel koyları istila etmişler.... alınan karardan mutluyum....
Yorumları: 68
Konuları: 4
Çiftliklerin tamamen kaldırılacağını sanmıyorum.Bunların denizi kirlettiği kesin. Bunları koylardan çıkartıp 1km.açıkta kuracaklar sanırım.
Tamamen yasaklanırsa balık fiyatları çok artar.Millet gözü karartır.Trol dinamit allah ne verdiyse.lokantalara çalışan zıpkıncılar bile var...Gerisini siz düşünün .Ciftlikleri tamamen kaldırırlarsa yine bizim gibi oltacılarda zarar görür.Bence şimdiki halide, tamamen yasaklanırsa da kötü orta yolu bulmak lazım.
yakamoz7 38/Tekirdağ
arkadaşımın çiftliğinde yaklaşık 300 ton balık var beyler yanlış okumadınız bakanlıktan hatta yavru uretımı için %25 revize aldı adamlar kaldırmakmı???
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
arkadaşlar bildiğim kadar balık çiftlikleri tamamen kalkmıyor sahilden belirli bir uzaklığa kurulacak yani işe devam rastgele
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
anladığım kadarıyla yenilerine izin verilmeyecek ve açığa alacaklar kafesleri
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
kıyıdan uzak olsunda onada razıyız görüntü gerçekten çok çirkindi gördüğüm yerlerde.
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
Balık çiftliklerinin kaldırılması denize daha fazla yüklenileceği manasına geliyor bence kesinlikle KALDIRILMAMALI insanları doyurmak için daha fazla balık avlanacak bu denizlerimizin zararına olacak üstelik çevreye kirlilik falan verdikleride tamamen doğru değil çiftlik içerisinde hazır yem kullanıldığı için belli zaman sonra koku yapıyor olan tamamen bu yoksa zararlı bir madde dökmüyorlar suya zaten öyle olsaydı o yetiştirilen balıklarda yaşamazdı.Tek kötü tarafı yaz aylarında hazır yemin koku yapması görüntü olarak ise yine çogunuza katılmıyorum ormanlarımızın kenarında içinde tam ortasında açılan boya fabrikası orman görütünsünü bozuyor, bu olagan şeyler denizin içerisindede bir işletme açılmış tabiki oda bir miktar görüntüyü bozacaktır.
Bence yapılması gereken bu çiftlikleri açık denize almak koylardan,denize girilen yerlerden uzak tutmak (koku nedeni ile) yoksa o insanlarda çiftlik kurarak bir iş yeri birçok insana iş ihtisdamı yaratıyor,çiftlikler deniz balıklarına düşen görevi azaltıyor,zaten denizlerimizde az balık var birde çiftlikler kapanırsa hiç kalmaz.
Arkadaşlarımın ve abilerimin çogu iyi bilir Balık avı yapamadığımız günlerde (İş-hastalık vb.) balıkçıdan aldığımız çipralar deniz çuprasımı sanıyorsunuz,karagözleri orijinal karagözmü sanıyorsunuz ,Kalkan balıkları bile çiftlikte yetişiyor yazın ortasında yediğimiz kalkan balığı denizdenmi tutuldu sanıyorsunuz ÇİFTLİKLERDEN tutuluyor insanlarda yiyiyor. Saygılar