Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kirliliği aşırı arttı
İngiltere'de plaj kirliliği aşırı arttı

İngiltere'de plajlardaki kirliliğin 1994 yılından bu yana yüzde 90 oranında artış gösterdiği bildirildi.  

Kurumlardan ziyade şahısların çevre kirliliğinde en kötü tutuma sahip kesimi oluşturduğuna dikkat çeken araştırmacılar, şahısların doğrudan plajlara çöp atmasının yanı sıra, kanalizasyona karışan pamuk ve benzeri çöplerin denizlere taşınması yoluyla da kumsalların kirlendiğini kaydetti.
Balıkçılık sektörünün atık ve çöplerinin de plajların kirliliği açısından önemli bir kaynak oluşturduğuna dikkat çeken Beachwatch araştırmacıları, deniz ve plajların kirliliğinde sektörün payının yüzde 11 civarında bulunduğunu açıkladı.

Araştırmacılar, 1994 yılında her bir kilometrelik sahil şeridinde 1,045 çöp bulunduğunu, bu rakamın 2006 yılında her bir kilometrelik sahil şeridinde 1,988 çöpe yükseldiğini hatırlattı.

İngiltere plajlarında en çok rastlanan çöpler ise sırasıyla 1-50 santim arasındaki plastik parçaları, pamuk parçaları ve kulak temizleyicileri, cips ve şekerleme paketleri, plastik şişe kapakları, kavanoz kapakları, ipler, sigara filtreleri, plastik meşrubat şişeleri ve balık ağları olarak sıralandı.

Kaynak: AA

Alıntı: Hürriyet Gazetesi
Bul
neden insan kendini baltalıyor anlamıyorum türkiyedede durum aynı denizde balık tutarken her türlü pisligi görüyorum hatta bazen özellikle pazar günleri halkın denize geldigi günler motorla balıga gidemiyorum poşetlerden pervane takılıp duruyor bir plastik şişenin dogada kaç yılda kayboldugunu bir izmaritin dogaya zararını kimse bilemiyormu?
yazık denizler ormanlar resmen çöplük olmuş.
sarıyer belediyesine yazdım amerikada sokaklarda olan 100 metrede bir sigara için küllük olayını cevap bile gelmedi türkiyede bir ilki sarıyerde gerçekleştirin 100 metrede bir büyük küllük koyun insanlar sigara izmaritlrini oraya atsın dedim kimsenin umrunda olmadı ve bunu 3 ayda bir belki okumamışlardır diye hatırlatım neredeee her sabah dükkanın önünü süpürürüm en az 20 izmarit olur.
eee böyle oluncada herşey normal ingilterede bile durum böyleyse işimiz zor demekki.
Bul
arkadaşım sen istanbuldasın çok büyük bir yer biz antalyada küçük bir yer olmasına rağmen belki yazın istanbuldan bile kalabalık oluyor burda hiç sigara izmariti atacak yer yok
Bul
Hele daha görmediyin ne kadar pıslık var saymakla bitmez denizde nihat en basiti bonyo kuveti ,askılık daha aklıma simdi gelmıyor sanki bir copluk gibi denizlerimiz ..7373
Bul
Bende caddelerde çöp kutularının olmamasından şikayetçiyim. Birde mesire yerlerinde,parklarda ve plajlarda neden sık aralıklarla çöp kutuları koyulmaz. Anlamıyorum çokmu maliyetli bir şey acaba. Tabi bunun yanında birde bu kutuları insanların kullanmayı bilmesi gerekir. Çöp kutusu olduğu halde vatandaş inatla yere atıyor. Hatta çöp kutusunun yanına atıyor(içine atmak zor geliyor herhalde)
Bul
Tabi bir de bu çöp kutularını para etmeyecek şekilde yapmak lazım. Malum hırsızlarımıza logar kapakları bile dayandıramıyoruz.Sad
Bul
kaptan ,haberin içeriği iç açıcı olmasada dünyadan çevre konusunda verdiğiniz bilgiler ve paylaşım için teşekkürler......belkide çevremize karşı saygı gösterip,herkes kendi kapı önünü temizlese heryer tertemiz olurdu,deyip bir silkinmek gerekir bence,değişik zamanlarda bazı okullar ve sivil toplum örgütlerinin destekleriyle sahillerimizde yapılan çalışmalar bizlere örnek olması gerekirken,çok iyi bir iş yapıyorlardemek yeterli olmuyor,belediyelerin görevlendirdiği temizlik personelleride sahilde temizlik yapmak yerine,kendini bilmezlerin içipte attığı kola,bira,meyva suyu kutularını toplamakla meşgul olduğu görülüyor,amaç biraz temizlik,biraz ticaret ...yanlız mali değeri olmayan çöplerde plajlarda yerini korumakta;daha bu gün bizzat sahilde şahit oldum,gidip konuşmak istedim,yanlış anlaşılmaktan da çekindim açıkçası.....
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  deniz kirliliği... AFALA 23 7,323 30-11-2007, 23:16
Son Yorum: AFALA
  Su ürünleri üretimi arttı AFALA 3 1,961 24-07-2007, 23:35
Son Yorum: bucalıfikret

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi