Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domuz(ÇÜtre) baliĞi
Çütre balığı Balistidae familyasından olup bilimsel adı Balistes capriscus. Boyları 20 ila 40 cm. arasında değişiyor.3-4 kiloya kadar büyüyebiliyor. Renkleri genellikle değişken olmakla beraber, en fazla sırt tarafları koyu menekşe, yanları mavimsi, yeşilimsi-gri, karın tarafları beyaza yakın açık yeşil-gri renkte oluyor. Yüzgeçleri üzerinde koyu renkli lekeler oluyor. Gövdesi oval yassı ve çok sert bir deri ile örtülü. Ağzı küçük ve kalın kırmızı dudaklarla çevrili
pişirilişi;
Keskince bir bıçak ve pense yardımıyla derisi soyulur. Gövdenin iki yanından kılçıksız iki büyük parça fileto (pembe beyaz) et çıkarılır. Kafanın yanaklarından da (neredeyse yumruk boyutlarında) iki parça yanak eti çıkarılır. İster şişlik, ister büftek şeklinde parçalar halinde doğranır. Hafifçe tuzlanır. Kapaklı uygun bir saklama kabı içinde, sızma zeytinyağı, soya sosu, sarmısak, yarım limon suyu, karabiber ve pulbiber ile marinize edilerek dört saatten az olmamak kaydıyla buzdolabında saklanır. Şişlik doğradıysanız defne yaprağı, domates ve taze yeşil biberle sıralanarak sişlere geçirilir, biftek tarzında doğranmışsa hafıf yağlanarak, odun kömürü ateşinde, kurutmadan pişirilir.
not:açılacak başlıkta yetki olmadığı için buraya yazılmıştır
Dr.Korhan Sökmen
avı:
yem olarak karidesten şaşmayın.tekneden bir oltaya hiç bir kurşun takmadan tek iğneye soyulmuş karidesi tüm olark takın ve fırlatın.diğer oltaya da, aynı mercan takımı gibi(3 iğneli dip takımı)karidesle iğneleri yemleyin,dibe atın.yakaladığınızda etrafınızda başka olta atan varsa toplamasını söyleyin, çünkü gelirken teknenin etrafında geniş daireler çizerek geliyor(güçlü bir balıktır).bütün oltalar birbirine girer.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
ben istanbuldayım bizim buralarda hiç denk gelmedim ama ilginç bir balık etini yemeyi isterim...
Bul
kaya abi gerçekten lezzetli bi balık geçtiğimiz haftalarda ben antalyada yakaladım ve tadı süper... yanlız derisinin yüzülerek pişirilmesi gerekiyor... folyoya sarıp içine soğan, dereotu, domates koyarsan ayrı bir lezzet katar.
özgür bilgiler için çok teşekkür ederim...
Bul
paylaşım güzel dostum eline sağlık.
Bul
cayip bir balık görüntü olarak.Paylaşım için teşekkürler.Saygılar.
Bul
bizim burada sıkça tuttuğumuz bir balık burada bu balığı kimse yemez etini kedisi köpeği olanlara verilir ama ben yakalarsam deneyeceğim belkide adından dolayı bir tiksinti olduğunan yemiyorlardır...
Bul
Özgür adet yada yeterli gramajda olduğunda derisini çıkarıp flato gibi kesin ve küçük parçalar halinde (kuşbaşı gibi) keserek baharatlayın ve birkaç saat bekletin. Ardından iyi çırpılmış yumutya ve una bulayarak kızgın yağda dene bak nasıl müthiş olucak
Bul
ALTAYLI yazdı:Özgür adet yada yeterli gramajda olduğunda derisini çıkarıp flato gibi kesin ve küçük parçalar halinde (kuşbaşı gibi) keserek baharatlayın ve birkaç saat bekletin. Ardından iyi çırpılmış yumutya ve una bulayarak kızgın yağda dene bak nasıl müthiş olucak
ilk fırsatta deneyip haber vereceğim... saygılar
Bul
ercan abi balık yumurtalı oluyormu.
Bul
bucalıfikret yazdı:ercan abi balık yumurtalı oluyormu.
Fiko, Nasıl dil ve tavuk balığını pişirirken önce iyi çırpılmış yumurtaya sonra una bandırıp kızartıyorsak aynen öyle dene bak nasıl müthiş olucak hele ufak çocuklar bayılır
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tekir Balığı nurideniz34 5 1,156 16-08-2016, 00:27
Son Yorum: nurideniz34
  Hani Balığı nurideniz34 4 995 16-08-2016, 00:19
  Trakonya balığı nurideniz34 2 539 20-07-2016, 15:34
  Bu baligi bilen var mi? bill74 27 4,571 20-07-2016, 15:29
  İnek Balığı nurideniz34 2 1,320 20-07-2016, 14:55