Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şili'de140 Yıllık Denizaltı Enkazı
Şili açıklarında, 140 yıl önce batan, en eski denizaltılardan "Flach"ın enkazı bulundu.

Araştırma çalışmalarını yürüten Şilili sinema sanatçısı Juan Enrique Benitez, dalgıçların 12,5 metre uzunluğundaki 2,5 metre genişliğindeki silindir şeklindeki denizaltının enkazını, başkent Santiago'nun 120 kilometre batısındaki Valparaiso limanı yakınlarında bulduğunu söyledi.

Benitez, denizin 40 metre dibinde bulunan denizaltının "Flach" olduğundan neredeyse emin olduklarını belirtti.

Bulunan enkazın 140 yıl önce batan Flach'a ait olduğunun kesinleşmesi için dalgıçların enkazı daha yakından incelemesi gerekiyor, ancak henüz bunun için Şilili yetkililerden gerekli izin alınamadı. 3 Mayıs 1866'da Valparaiso yakınlarında kaybolan "Flach", Şili'de inşa edilen ilk, Latin Amerika'da inşa edilen ikinci, dünyada inşa edilen beşinci denizaltıydı.

Denizaltının batması sonucu, içindeki 11 kişilik mürettebat ölmüştü. Battığında, "Flach"ın isim babası gemi mühendisi Karl Flach da denizaltıdaydı.

Kaynak: www.haberler.com
Bul
araştırmacılara gün dogdu desene reis
Bul
evet tam bir ilişken kimlerin canını yakmıştır 140 senedir tam bir balık yatagı olmuştur orası.........Wink
Bul
tam benlik yahuSmilearaştırma dalışları,filan süper olurdu....
bu hafta sonu şirketten arkadaşlar scuba dalışına gidiyoırlar ben malesef gidemiyorum Sad
artık onların maceralarını dinlemekle yetineceğiz......paylaşım için teşekkürler...
Bul
    Cengiz,Şili'yi "Şişli" diye okuyorum,hayretle denizaltının şişli de ne işi var diye aptal oldum. Aptalkafam Bobo
Bul
denizaltıların 140-150 yıl önce yapılmaya başlandığını öğrendik böylece
Bul
dünyada inşa edilen beşinci denizaltı değerli bir antika resme bakılırsa iyi bir şeye benziyor
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  9 bin yıllık olta takımı bulunmuş AmatörBalıkcı19 10 2,147 06-06-2012, 21:58
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  Ördeklerin 15 yıllık yolculuğu Marjan 7 1,622 29-06-2007, 21:44
Son Yorum: bahriyeli
  3 Bin 300 Yıllık AFALA 8 1,786 22-05-2007, 12:43
Son Yorum: LeVrEkCi
  80 milyon yıllık köpekbalığı harslan1978 8 2,677 26-01-2007, 23:15
Son Yorum: kaşalot

Hızlı Menü: