Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dip temizliği
Bodrum'un Yalıkavak Koyu'nda 7 dalgıç tarafından deniz dibi temizliği yapıldı.

Yalıkavak Çevre ve Fok Araştırmaları Derneği, Yalıkavak Belediyesi ve Port Bodrum Yalıkavak Marina'nın birlikte gerçekleştirdiği deniz dibi temizliği Bodrum'un Yalıkavak Koyu'nda yapıldı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müze Müdürlüğü yetkilileri ile sahil güvenlik komutanlığı ekiplerinin denetiminde gerçekleştirilen ve 7 dalgıcın katıldığı deniz dibi temizliğinde, su altından otomobil lastikleri, demir çubukları, cep telefonu, giysiler ve çok sayıda plastik malzeme çıkartıldı.

Bodrum Su Altı Derneği, Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Muğla Üniversitesi Su Sporları Topluluğu ve diğer gönüllü dalgıçlar ile serbest tüpsüz dalıcıların katılımıyla Yalıkavak Koyu'nda yapılan deniz dibi temizliğine, çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Denizlerdeki kirlenme Akdeniz foklarını olumsuz etkiliyor
Yalıkavak Çevre ve Fok Araştırmaları Derneği Başkanı Nezih Bilecik, denize bilinçsizce atılan maddelerin, özellikle plastik maddelerin bölgede yaşayan canlıları olumsuz etkilediğini belirterek, şöyle dedi:
''Özellikle deniz dibinde yaşanan kirlilik, Akdeniz foklarını olumsuz etkiliyor. Yalıkavak Koyu, bu fokların yaşam alanlarından bir tanesi. İnsanlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. ''

Bu arada, turistler 3 gün devam edecek ''deniz dibi temizliği'' çalışmalarını kameraları ile görüntülediler.

Sabah
Bul
Çeksinler. Ülkelerine gidince derler. Bu kadar güzel ülkeleri var ama halk kendi ülkesine ihanet ediyor... Halkı çok pis.

Temizliyorlar ama bu millet her yediğinin çöpünü denize atarsa ne fayda. Adam dağdan inmiş şehre, deniz kültürü yok. Denize sadece su gözüyle bakıyor... Ne anlatabilirsin ki.
İşte görüyoruz İstanbul ve sakinleri :?
Bul
bu olaya bizler toplum olarak daha duyarlı olmamız gerekiyor...bu dünyayı babamızdan deyil ..çocuklarımızdan ödünç aldığımızı unutmayalım...paylaşım için teşekkürler reis...
Bul
pislikleri nedense çöpe değil de sağa sola atma alışkanlığımız var.zamanında atık pil kutuları yapılmıştı.ama suya çok değer verdiğimizden(!),bu kutuların tamamı tahrip edildi.yorum yapmayacağım yazdığım açık
Bul
Eğitimin ne kadar önemli olduğu şimdi bir kez daha yüzümüze vuruldu. eğitim 7 yaşında okulla başlıyor.. Öncesi yok. (!) Okullara bakıyorsun, görgü ve hoşgörü kuralları üzerine kurulu bir sistem yok. Çocuk sınıfındaki çöp kutusunun ne işe yaradığını bilmiyor... hadi bu çocuk büyüdü sonra; 'çöp'ü tanımayan, tabiatı sevmeyen, görgüden yoksun bir vatan evladı oldu çıktı...
Temizlik için bütün katılımcıları tebrik ediyorum.
Eğitim çocuk anne karnındayken başlar...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Turmepa Deniz Sevgisi ve Temizliği Bilinci için Sahil Kasabalarını Dolaşıyor LeVrEkCi 3 1,539 23-08-2007, 13:48
Son Yorum: H.A.R.U.N

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi