Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Tüketimimiz
Balık Tüketimimiz Dünyanın Yarısı

ÜÇ yanı denizlerle çevrili olması nedeniyle balık yönünden olduğu kadar balık çeşitleriyle zengin olan Türkiye’de, balık tüketimi dünya ortalamasının yarısı düzeyinde.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) verilerine göre, Türkiye’de kişi başına balık tüketimi yılda 8 kilogram seviyesinde bulunuyor. Dünyada ise yılda kişi başına yılda ortalama 16 kilogram balık tüketilirken, Avrupa Birliğinde (AB) yıllık tüketim kişi başına 22 kilogram düzeyinde. Kişi başına tüketim AB ülkeleri ile kıyaslandığında üretim yönünden 7. sırada bulunan Türkiye AB sıralamasında tüketimde son sırada yer alıyor. Türkiye’nin dünya ortalamasına ulaşması için mevcut üretimini 2 kat, AB seviyesine ulaşması için ise 3 kat artırması gerekiyor. Türkiye’de kişi başına yıllık 8 kilogram olan tüketimin 2013 yılına kadar 10,3 kg düzeyine ulaşması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com
Bul
Bu da demektir ki daha çok balık tutup daha cok balık yemem lazım. Cümle aleme az balık yiyiyorlar dedirtmeyelim dimi Smile
Bul
Eminimki sitenin balık yeme ortalaması 8 kilonun çok üstündedir. Ortalamanın düzelmesi için herkesin forumdakiler kadar balığa meraklı olması lazım. Smile Ben biliyorum ki deniz kenarına yakın oturupta yılda 1 kere yiyenler de var. 3 günde bir yiyenlerde .Türkiye de balığın çoğu zaman pahalı olması ve deniz kültürünün olmaması bence etken oluyor. Hamsi 1 liraya düşünce insanlar alıyorsa o zaman suç yine devlete kadar uzanıyor. Japonya'da 70 kilogram, İzlanda'da 90 kilogram balık tüketiliyor.
Bul
abi ben bir oturuşta benim çocukla okadar balık yiyoruz yawwwww
inanın benim çocuk ağustosta 3 yaşına girecek haftada ez az 3sefer balık yiyor
bızde aksam 10 tane işkorpit götürdüm tek başima BoboBobo
Bul
afiyet olsun reis
bu istatistik bizim üyelerimiz için degil tabiiki ben bazen haftada 8 kilo yedigim oluyor yazlıkta kaldıgım zaman öglen 1 lüfer akşam 1 lüferden cuma akşamından diger pazara 19 lüfer yemiş oluyorum buda sanırım haftada 15 kg ediyordur kışında haftada 4 gece hamsi aslında balık sebzedende ettende ucuz du bundan sonra işimiz zor işte hadi biz tutuyoruz bi şekilde tutamayan alamayan için iş çok daha zor tabii
Bul
bence herkesin ne kadar balık yedigi önemli deyil.önemli olan yiyecegimiz kadar tutup tazeyken yemek .nasıl reklam ama heheheh
Bul
andrail gail yazdı:bence herkesin ne kadar balık yedigi önemli deyil.önemli olan yiyecegimiz kadar tutup tazeyken yemek .nasıl reklam ama heheheh

dolabım aldıgı kadar sadece levrek lüfer stoklarım herzaman acil durumlarda işe yarar şubat marta kadar atar beni en azından
Bul
dolabım aldıgı kadar sadece levrek lüfer stoklarım herzaman acil durumlarda işe yarar şubat marta kadar atar beni en azından

DOLABINDAKİ BALIKLAR TAZE TUTULMUŞ BALIGIN YERİNİ ALIYORSA BENİM SANA DİYECEK HİÇ BİR SEYİM YOK.SADECE AFİYET OLSUN AMA TAZE BALIGIN YERİNİ HİÇ BİR SEY TUTAMAZ BEN ONU DEMEK İSTİYORUM.SAYGILAR
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kuzenimin balık lokantası LeVrEkCi 31 5,069 21-09-2012, 18:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  5 Vinçlik dev balık! maxtar 26 6,860 11-02-2012, 02:27
Son Yorum: araphüso26
  Büyük Balık REKOR KIRILDI tuzunler 35 11,437 04-08-2011, 01:07
Son Yorum: ALTAYLI
  Akciğerli balık, denizde nefes alamaz! LeVrEkCi 13 3,856 03-08-2011, 13:31
Son Yorum: SerenaY66
  Güncel Balık Fiyatları Boğaziçi 137 24,372 27-04-2011, 20:31