Yorumları: 1
Konuları: 1
[font=Arial]Merhaba arkadaşlar,
Ben amatör olarak, Saroz ve Ege'de Karagöz ve Çupra avcılığı konusunda tavsiyelere ve olta ve kaşık önerilerine ihtiyacım var. Bir de bir duyumuma göre sadece Fransa'da satılan WMC marka kaşık ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş varmı? Teşekkürler
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Muammer Özkan yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Ben amatör olarak, Saroz ve Ege'de Karagöz ve Çupra avcılığı konusunda tavsiyelere ve olta ve kaşık önerilerine ihtiyacım var. Bir de bir duyumuma göre sadece Fransa'da satılan WMC marka kaşık ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş varmı? Teşekkürler
Bu balıklar için kaşık kullanmaya fazladan masraf yapmaya gerek yok. Bunlar için 3 iğneli dip olsası yeterli olacaktır. Yem içinde Sülüne, Siyah Midye, Deniz Kurtcuğu veya Tavuk göğsü kullanabilirsiniz.
Yemlerle ilgili bilgiyi buradan bulabilirsiniz.
http://www.amatorbalikci.net/forumdisplay.php?fid=67
Yorumları: 7
Konuları: 1
ARKADAŞIM KAŞIK OLAYI UZUN VE MASRAFLI İŞ..ÇOK TAKILMA VE KOPMA OLUYOR EN GÜZELİ 2-3 İĞNELİ 30-35 LİK MİSİNA İLE 451 E 1VEYA 2 NUMARALI İĞNEYLE DİP OLTASI KULLANMANI TAFSİYE EDERİM...
Yorumları: 3
Konuları: 0
dostum dediğin balıklar için sarozda özellikle kaşık kullanılmaz. sarozun her yerini çok iyi bildiğim için özellikle enez ve sultaniçide sülüne ve 2 li veya 3lü dip takımları. kullanmanı tavsiye ederim.bunun yanında özellikle karagöz için sarozda şeytan olta diye adlandırılan tek iğne ve ufak bi kıstırma kurşunla kayalık yerlerden silüne ve midyeyle alınması çok daha kolay ve mantıklıdır. eğer ibrice taraflarındaysan oranın dib kısmı kalalıktır. oradada gezer şamandıralı takımlar kullana bilirsin iğne olarak 5 numara sazan kanca çok ii sonuç veriyor yem tavuk göğsü ve karides bunun yanında ufak teke zargana ve sardalyeye bayılırlar. fransız kaşığını biliyor ve kullanıyorum fakat senin dediğin gibi karagöz vs değil biraz pahalı suyun içinde yağlı ve renkli bir görüntü veriyor. bu kaşığı genelde kullandığımız yerler sinarit ve levrek avlarında. şimdiden sana rast gele
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
deniz olunca dilim tutuluyo pek acemiyim denizde ne neyle yakalanır bilmem sayenizde yavaş yavaş öğreniyorum kıyıya çekilmiş balık gibi hissediyorumkendimi deniz olunca
Yorumları: 6
Abilerim ben sizin kardeşiniz yaşındayım ben 16 yaşındayım.Ve balık tutmayı çok seviyorum ama bu işte çok amatörüm genelde denizde balık tutka imkanım oluyor(Ege ve Akdeniz genellikle).Ama sadece kıyıdan balık tutabiliyorum.Çünkü sandal veya tekneden tutma imkanım yok.İki tane makaralı oltam var.Ama çipura,kefal,lüfer,palamut gibi balıklar nasıl yakalanır bilmiyorum.Bu arada yeni bir makara almam gerekiyor ne tavsiye edersiniz.Bana bu konuda yardım eder misiniz?Şimdiden teşekkür ediyorum.
Yorumları: 1
slm saroz yayla veya eriklide mercan kerterizi verecek arkadaşlar arıyorum
Yorumları: 320
Konuları: 22
Muammer Özkan yazdı:[font=Arial]Merhaba arkadaşlar,
kaşık kullanacaksan fransız meps markasından şaşma,diğer kaşıklardan biraz daha pahalı ama emin ol ki,kesin balık tutarsın,kaliteli malzemeler herzaman daha iyi iş yapar,meps'in suda dönüşü ve renkleri gerçekten çok iyi,sana meps'i tavsiye ederim,ben alabalıkta tüm kaşık çeşitlerini denedim ama meps'ten aldığım randumanı hiç bir kaşıktan alamadım..rastgele..:0507:
Yorumları: 66
[quote=orbital]
Kardeşim umarım Amatör Balıkçı ruhun hiçbir zaman ölmez. Balıkçılık çok engin bir birikim istiyor ben 40 yaşındayım ve hala öğreneceğim çok şey var.
Gelelim kıyıbalıkçılığına sandalım yok diye üzülme kıyıdan yakalayacağın balıklar tekne ile yakalayabileceğin balıklardan daha büyük olabilir.
palamut lüfer kıyıda pek gezmez ama kefal-çipura-mırmır-levrek gibi balıklar karakıyıda gezerler hatta Akdenizde kıyılara Akya balıkları yanaşır Akya ve levrek yakalamak istiyorsan max. 10 cm boyunda kefal yavrusu yakalayıp mustad 1/0 2/0 no iğneye canlı yem olarak takıp 30-40 mt. ileri atacaksın.
Olta düzeneğin: 0.25 mm 6-7 kg. çekerli misina (örgü ip olursa daha iyi olur)
10 gr. gezer kurşun
Mustad klasik 1/0 2/0 no iğne tak
Kefalin kuyruk etine yukardan aşağıya doğru iğneyi tak
Bu olta düzeneğinde kesinlikle fırdöndü kullanma
Zaman olarak ikindi ezanından sabah ezanına kadar zaman olabilir.
Bu şekilde canlı yemi 30-40 mt. ileri at ve makinanın kalamasını sonuna kadar aç çünkü levrek gibi balıklar yemi aldıktan sonra 15-20 mt. ağzında
sürükler tuzak olmadığını anladığı zaman yemi yutar bunun için hiçbir şekilde bu süre zarfında dirençle karşılaşmamalı
Kamış makinası olarak bana göre 1 kere al onun için paraya acıma min. kalite banax olmalı mitchell dam daiwa gibi makinalar düşün
Armağan 1966 Tekirdağ/Antalya
Yorumları: 249
Konuları: 18
levrek konusunda bilgi paylaşımı isteyen ve fikir vermek isteyen arkadaşlar olursa sevinirim.bu balıkla ilgili haziran ve temmuz ayları neden bu kadar az haber alıyoruz denizlerden.paylaşım lütfen