Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Milas Ören'de Çok Sayıda Ölü Balık Karaya Vurdu
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesinde binlerce balık telef oldu. Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, çiftlikte üç günde 700 bin civarında çipura, kefal ve levreğin öldüğünü, denizde de balık ölümleri yaşandığını söyledi. Turan, ölümlerin Gökova Termik Santrali'nden denize bırakılan klorlu sudan kaynaklandığını öne sürdü. Santral yöneticileri ise bu iddiaları reddetti.

Ören Turizm Tanıtma Eğitim ve Sağlık Vakfı (ÖRVAK) Başkanı olarak da görev yapan Kazım Turan, 9 yıl önce Ören sahilinde kurulan balık çiftliğinde bulunan 800 bin kefal, çipura ve levrekten 700 bininin üç günde telef olduğunu dile getirdi.
alıntı:haberler
Bul
ne desek boş abi...akıllanmıcak bu millet çıkarlar her zaman ağır basıyo..yarını düşünen yok.
Bul
Balyoz gibi bir hükümet lazım bence.
Bul
Bu iş böyle ferdi çabalarla düzelmez. Eğitim dediğimiz şey de zamanla olur. Birden olmaz. Bu kadar cahil bir milleti bir çırpıda eğitemezsin. Dediğim gibi bir balyoz lazım. Vurdumu darmadağın edecek. Kimse saman altından su yürütemeyecek...
Bul
DENİZLERİN SORUNUYLA İLGİLENEN BİR BAKANLIK YOKKİ MİLLET NE YAPSIN.ASLINDA YENİ HÜKÜMET KURULDUKTAN SONRA BU SORUNLARI MAİLLERLE DİLE GETİRMEK LAZIM
Bul
siyaset bizi bozar arkadaşlar herkes şahsi çabalarıyla emaille faxla üzerine düşeni yaparsa kanımca süper olacaktır.
egitime gelince nesiller degiştikçe sanırım eger hala dünya varsa herşey zaman içinde düzelecektir yasakların bencede çok agırlaştırılması lazım örnekler çogaldıkça teşhir artttıkça insanlar korkacaktır istesede yapamayacak düşünecektir yasaklar cezalar artsa nesiller egitimle geliştikçe ileride herşey çok daha bilinçli olur diye düşünüyorum en azından umuyorum
Bul
balıklar telef olduktan sonra ne desek boş
önemli olan bu gibi olayların tekrar etmemesi için neler yapabiliriz onu konuşmak bir adım atabilmektir

hani derlerya hep herkes kapısının önünü süpürse temizlese heryer tertemiz olur
bizde çevremizden başlayarak anlatacağız üzerimize düşen her sorumluluğu unutmayacağız

site üyeleri bana göre balıkçılığın ve doğal hayatın korunmasında görevli olmak konusunda ilk sırada olmalılar ve oluyorlarda

hepimizin üye olduğu bir e-mail grubu vardır

bu konuda e-mailler yazar dağıtabiliriz
çevre bakanlığına bu konuda fax e-mail yada mektup yoluyla başvuruda bulunabiliriz
emin olun ses getirir bu olay
Bul
Çımariva yazdı:Bu iş böyle ferdi çabalarla düzelmez. Eğitim dediğimiz şey de zamanla olur. Birden olmaz. Bu kadar cahil bir milleti bir çırpıda eğitemezsin. Dediğim gibi bir balyoz lazım. Vurdumu darmadağın edecek. Kimse saman altından su yürütemeyecek...

dimi kardeş, türklerin tarihi hep böyle değil mi zaten. kafasının üstünde yumruk olunca karlı dağları aşar, yumruk kalkınca düz yolda şaşar hesabı.

memleketimizin insanı maalesef böyle işte. adam gibi söylersin anlamaz da asarım-keserim dersen senden iyisi olmaz. afedersiniz ama deveye diken diye bir atasözü bile bu memleketin insanından çıkmış.

fakat uzun zaman falan demeyip eğitime önem vermek lazım. eğitimde insanlık eğitimi tabiki, yoksa 2x2'yi zaten herkes biliyor. insanlık kalmadı memlekette. bütün çaba nasıl köşe dönülür oldu. nasıl daha iyi bir dünyada yaşarız gelecek nesillere iyi şeyler bırakmak için neler yapabiliriz diyen kaç kişi kaldıki.

böyle konular açılınca kendini insan sanan fırsatçılara çok sinirleniyorum, yine ipten kazıktan kurtaracağım fazla uzatmayayım.

keşke balyozu indirmek çözüm olsaydı!...
Bul
Başkan Kazım Turan'ı uzun yıllardır tanırım çevresine duyarlı ve başkanlığını yaptığı bölgede epey hizmetleri var. O bu konuda şikayet ediyor ve çözemiyorsa vay ki vay
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kuzenimin balık lokantası LeVrEkCi 31 4,957 21-09-2012, 18:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  5 Vinçlik dev balık! maxtar 26 6,766 11-02-2012, 02:27
Son Yorum: araphüso26
  Büyük Balık REKOR KIRILDI tuzunler 35 11,312 04-08-2011, 01:07
Son Yorum: ALTAYLI
  Akciğerli balık, denizde nefes alamaz! LeVrEkCi 13 3,792 03-08-2011, 13:31
Son Yorum: SerenaY66
  Güncel Balık Fiyatları Boğaziçi 137 23,838 27-04-2011, 20:31