Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki balık pazarında satılan Norveç'ten ithal edilen bir metre boyundaki Somon, vatandaşların ilgisini çekiyor.
Marmara Denizi'ndeki av yasağı nedeniyle balıkçılar tarafından kilosu 10 YTL'ye satılan Somon balıkları vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Bandırmalı balıkçılar, "Marmara Denizi'nde 15 Eylül'e kadar balık av yasağı olduğu için biz de şimdi tezgahlar boş kalmasın diye ithal balık satmaya başladık. 15 Eylül'de Marmara Denizi'nde yeni balık av sezonu açılınca balık fiyatları düşecek, vatandaşlar ucuz fiyattan balık satın alabilecek. Ekim ve Kasım ayında bol miktarda palamut akını bekliyoruz" diye
konuştu.
alıntı:haberler
Yorumları: 464
Konuları: 19
evet palamut akını bekliyoruzda bakalım duyarsızlık buna izin vericekmi..
veir onur verir inşallah çok lüfer palamut olacak bu sene iyi üşünelim toplu iyiyi çagıralım karamsarlıga gerek yok herşey güzel olacak göreceksiniz
Yorumları: 464
Konuları: 19
abi bu durumun karamsarlıkla alakası yok belki bu sene olacak akın diyelim ama çevreye verilen zararlar sonuç itibariyle balık neslinide azaltmıyomu hadi diyelim bu sene ve önümüzdeki 10 sene var ya ondan sonrası? diğer konuyuda sen yolladın abi 3 günde 700 bin balık telef olmuş bunlar daha başlangıç umudumuz hep var bişeyler düzelecek diye sadece geç kalınması halinde neler olucak...izlandadamı nerde unuttum belgeselde görmüştüm adamlar deniz suyundan enerji üretip kalan artıksularlada devasal göl yapıp kaplıca oluşturmuşlardı..ama bizde tam tersi ürettikleri suyu denize bırakıp balıkların ölümüne sebep oluyolar.
benim dedigim farklı bişey onur tabiki dogru diyorsun ama ne yazık hiçbişey yapılamadıgına göre en azından iyi düşünelim diyorum ben karamsar olunca bişeyler düzeliyormu yok bari iyimser olalım doganın pozitif enerjisinden faydalanalım
Yorumları: 569
Konuları: 43
ikinizde haklısınız
ama inanın nihat bey insan bazen şahit olduğu duyduğu olaylardan dolayı karamsarlaşıyor
sadece balık nesli değil bu gidişle tüm canlılar tehlikede
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
bu yıl her zamankinden çok balık olacak gibi.gözlemlerim öyle söylüyor.gerçi av yasağınında etkisi vardır muhakkak.ama bu yılki kadar küçük balık sürüsü hiç görmedim.tabii bunlarla beslenen balıklarda bayram edecek.
ozoca51 yazdı:bu yıl her zamankinden çok balık olacak gibi.gözlemlerim öyle söylüyor.gerçi av yasağınında etkisi vardır muhakkak.ama bu yılki kadar küçük balık sürüsü hiç görmedim.tabii bunlarla beslenen balıklarda bayram edecek.
evet özgür bende aynı fikirdeyim ufak büyük hertürlü balıktan bolca var bu sene istavrit heryer kaynıyor gümüş kıraça çinekop sarıkanat heryerde balık var hayırlısı bakalım inşallah umdugumuz gibi olur ama ben eylülde balık patlaması bekliyorum
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
bu gün lüfere kaşık attım.ortalık lüfer kaynıyor ama balık kaşığa dönüp bakmıyor bile.ortalıkta kefal ve istavrit binlerce kaynıyordu.onları havaya uçuruyor,tabii karnı doyuyor.kaşığa rapalaya hiç bakmıyor bile.bizde çipuralarla idare edeceğiz artık
tek kanca izmarite hayatta hayır demez lüfer deniyebilirsen tavsiye ederim dene bi