Yorumları: 130
Konuları: 39
1 aydan beri forum u takip edemedim işlerden boş zamanlarda da balığa gittiğim için böle aniden yardım talep ettiğim için kusura bakmayın,,, bugün oyları kullandıktan sonra kefal le gitmeyi planladık ancak gittiğimiz yerde milyonlarca teke varr,,
1 . bu tekeleri ne kadar yaşatabilirim
2 . ne tür balıklar yakalayabilir
3 . bu mevsimde ne atmamı tavsiye edersiniz
bunların cevabını verirseniz en azından tekeleri ziyan etmemm,,şimdiden herkez in ilgisine teşşekür ediyorum,bu arada derelerde çok güzel avlar yaptım normal makina ile fotoğrafladım film leri tabl ettirince herkezle paylaşacağım,,
Yorumları: 2,370
Konuları: 59
Ahmet tekeyle Karagöz, Eşkina, Levrek gibi balıkları yakalayabilirsin. Tekelerin yaşamasına gelince nemli talaş kullanarak bir kaç gün yaşatabileceğini biliyorum. Hatta bu konuda site içinde arama yaparsan çok daha fazla bilgi bulabilirsin. Saydığım balıklar için tekeyi her mevsim kullanabilirsin. Bir de kışın temin edebilirsen boru kurdu tavsiye ederim.
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
merhaba
1.tekeler kovadaki sayılarına göre fakat genel olarak 5 lt bir kovaya 20 tane teke koysanız 1 saat dayanırlar. kovanın suyunu sık sık değiştirmek gerekir. çaresi ise akvaryumlarda kullanılan hava pompalarının pillilerinden kullanmaktır.
2. taş balıkları tekeye hayır demez.ispari, izmarit, eşkina, karagöz, gelincik vs..yanlız şunu söyliyim kefal tekeye atlamaz.
3.çapariyle istavrit avlıyabilirsiniz. veya tekeyle ispari eşkina karagöz gibi balıklara atabilirsiniz.
Yorumları: 130
Konuları: 39
teşekkür ederim bilgiler içinn,,ben iri kefal e gidecem 1-1.5 kiloluk kefaller var aynı yerde birde teke var başka hiç bi balık barın mıyo,tekeleri ziyan alıp almamakta karsız kaldığım için bilgilerinize sundum konuyu ve karar verdim alıcam tekeleri..
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
arkadaşlar gerekli cevabı vermiş...eğer o bölgede o kadar yoğun teke ile karşılaştıysanız muhakkak oraya çok yakın taşlık,kayalık bir mera vardır...teke bu balıkların varlığını hissettiğinde yavaş yavaş kıyıya yanaşır..doğal olarakta balık bu canlıların olduğu yere yönelir..kayaların hemen hemen dibine kadar girer..kaya oyuklarına girer çıkar avını gece yapar..tabi burada eşkinadan bahsediyorum..bazende kum üzerine yatan tekelere saldırır..direk kuma yatırdığım takımla aldığım eşkinalar olmuştur..eşkina avına hava kararmaya yakın başlamak ve bütün hazırlıkları tamamlamış bulunmak gerekiyor..eğer teke işini geceye bırakırsan 2 parti balığı beklemek zorunda kalırsın..balık ilk olarak güneşin batışında bir geçiş yapar kısa bir av verir..gece 11-12 sularında tam olarak el ayak çekildikten sonra balık bir daha av vermeye başlar..ve bu saatlerde tutulan balıklar genelde iri olur..ve sabaha kadar ararlıklarla bu şekilde av vermeye devam eder..takım olrak benim bildiğim 2 şekil var şamandıra kullanarak 3 köstekli takım ve normal 3 köstekli takım...iğneler balığın büyklüüne göre 2 veya 3 numara bronz iğne..beden 0.35 yeterli..tekeleri kuyruğundan 1 kez geçirmek yeterli olur..daha fazla iğneyi tekeye geçirisen doğal olarak yem ölür ozaman da avda iyi sonuç alınmaz..mutlaka tekeler oltada çatır çatır oynaması lazım.oltayı direk olarak direk olarak taşlık yere indirmek gerekir..eğer merada balık varsa çok kısa bir sürede balık gelir ve oltayı aşşağıya doğru çeker..izmarit vuruşuna yakın bir vuruş yapar..eğer balık iri ise olta zaten olduğu yerde dans eder..ne yapacağını şaşırırsın..balık direk yemi alıp takımı kayanın altına sokar ve orada kalır o yüzden biraz seri olup balığı kayaya girmeden çekmek gerekir..eğer sürü kalabalıksa bu vuruşlar ardarda gelir artık yetişemezsin.bazende bir tane alırsın sabaha kadar beklersin...karagöz balığını da çok kolay yakalayamazsın...oltanın ucundaki klipse yaklaşık 60 cm bir beden ve ucuna 1 numara bronz iğne bağlayıp takıyoruz.canlı tekeyi de takıp oltayı atabildiimiz kadar ileri atıp balığı bekliyoruz...yem süzülerek aşağıya doğru inerken eğer balık varsa affetmez...takım kalın olması iyi olur en az 0.40...burada en önemli şeyde balık tutacağınız yerin çok karanlık olması,balık sizi hiç bir şekilde sizi görmemesi,ses olmaması sigaranın ışığının dahi suya gösterilmemesidir..bu balık gündüz tutulmazmı diyeceksiniz tutulur ama çok drin su olması lazım..balık sizi dipten göremeyecek şekilde derinlik olsa yeterli...sevgili gürhanın merası böyle bir yer sanırım..ozaman dip oltası yaparak yakalanabilr.karagöz süper bir balık yakalamak herkese nasip olur inşallah..bütün bunları şu günlerde şidetle denemenizi tavsiye ederim...tekeleri ben yaşatmak için devamlı suyunu değiştiriryorum..motor var ama yinede su değişmesi gerekiyor..birol kardeşimin bahsettiği teke sayısı önemli..çok tekeyi bir araya koyup bekletirsen kısa sürede tekelr bembeyaz olup ölüveriyorler..eğer hareketlerinde yavaşlama hissederseniz,hemen taze su ile şok yapınız canlanıyorlar..size iyi avlar diliyorum..faydalı olabilior isek ne mutlu bize..saygılar..rastgele.
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
bırak kefali ahmet kardeş ne uğraşacaksın onlarla.teke ile her türlü balık yakalarsın sen .hadi ratgele.
Yorumları: 859
Konuları: 32
şükür iki günde bir denize gidiyorum iş çıkışı ama hâlâ bir teke görmüş ve bulmuş değilim.. kendisin dokunmayı göze aldım ya duydu galiba...
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
ahmedow yazdı:teşekkür ederim bilgiler içinn,,ben iri kefal e gidecem 1-1.5 kiloluk kefaller var aynı yerde birde teke var başka hiç bi balık barın mıyo,tekeleri ziyan alıp almamakta karsız kaldığım için bilgilerinize sundum konuyu ve karar verdim alıcam tekeleri..
Zaten böyle bir denge var. Zaten Kefal tekeleri yeseydi o kadar teke olmazdı oralarda. Biz de de kum gibi istavrit var teke yok. Sizde de Tekeleri yiyen olmadığı için çoğalmışlar.
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
Hüseyin sizin orası direk boğaza baktığı için teke yok. teke daha çok balıkçı barınaklarında veya benim karşında tuttuğum yer gibi ufak havuzcukların olduğu korunaklı yerlerde oluyor. direk denize bakan kayalıklarda olmuyor.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Ahmet ben sadece hoşgeldin diyecem çünkü ozan tüm detayları aktarmış. bundan sonrası sana kalmış