Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ormanlarımız yanıyor
selam arkadaşlar malesef ülkemizin birçok yerinde
olduğu gibi manisada son 5 gündür aynı bölgede
altıncı yangın çıktı söndürme ekipleri canla başla
yangınları söndürmek için uğraşıyor 350 hektar gibi
bir alanda kızıl çam ormanı yok oldu ben şahsen bunun
dağal yolla olduğuna inanmıyorum bunu birileri çıkar uğruna
kasten yapıyor şuanda yangına müdahale için uçak ve
helikopterlerin sesi sabahten beri olduğu gibi duyuluyor yani
yangın devam ediyor burada bu konu olurrmu bilmiyorum ama
çevreye duyarlı olan bizler her türlü canlı yaşamın yokolması
karşısında üzülüyoruz oramanlarımızı kasten yakanlara buradan
lanet olsun diyorum hele susuzluğun had safhada olduğu bu zamanda
yazık diyorum koruyalım uyaralım dikkat edelim saygılar .
Bul
kasten veya dikkatsizlik sonucu her ne olursa olsun yakanlara yazıklar olsun ne yazık gelecek bu şekilde tehlikeye girdi bile
Bul
ne güzel söylemiş fatih sultan mehmet ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim diye bu yakanlarıda o yanan ormanın içne atacaksın ki anlasılar bu şerefsizlikten başka bir şey değil yazıklar olsun öyle adamlara en büyük cezayla cezalandırılması gerekiyor.o ormanların içerisinde kaç mahlukatın canına kast ediyor kaç yavru kuşu öldürüyor ve kaç tane çoçuğumuzun geleceğini ellerinden alıp çalıyor kimin hakkı var bunu yapmaya haberlerde gördükçe sinirden kuduruyorum resmen
Bul
evet doğa bize emanet ve biz çocuklarımıza bunu koruyarak vermeliyiz ama kasıtlı veya değil benim anlamadığım bukadar yangının çok olduğu bir ülkede nasıl oluyorda södürme araçları yetersiz kalıyor anlamıyorum södürme uçaklarında gece görüş sistemi olmadığından karanlıkta söndürme çalışmaları tamamen yer ekibine kalıyor ayrıca bence halen yeterli sayıda söndürme uçağımız yok. O ZAMAN NEYAPALIM AĞAÇ DİKİM ZAMANI KENDİ SİTEMİZİN ORMANINI KURALIM VARMISINIZ .
Bul
ağaç dikme konusunda herşeye varım zaten anartısız 1000 den fazla agaç dikmişimdir hayatım boyunca dikmeyede devam edecegim ufak bir ormanım var yani bana ait degil ama agaçlarını ben diktim oturdugum siteye ait resimlerini çeker yollarım bi ara
Bul
valla nihat negüzel olur düşünsene 5 10 sene sonra allah ömür verirse bizim siteden birleşipte diktiğimiz ağaçların altında olmak bi hayal et bence bu yangılara karşı tek şavaşma yolu daha fazla ağaç dikmek
Bul
^^Bir dal kesenin başını keserim^^ NE güzel bir laf bence bu söz üzerine en cahili bile ağaç konusunda kendini eğitmiştir hemen
Bul
yazık bu kadar alanın kül olup gitmesi..bu sebeb olanların cezasını verir elbet bir gün gelir..bizlerde dikkat etmeliyiz...ormanlarımız için bişeyler yapmalıyız..ben diyorumki amatör balıkçılar olarak bir yeri ağaçlandırsakmı acaba..çok güzel olur..www.amatörbalikci.net hatıra ormanı..
Bul
Çok güçlü kontrol ve cezalar olmalı
Bul
neredeyse bütün yangınlar kasıtlı çıkarılıyor,çıkar için ya da memleketimize zarar vermiş olmak için,geçenlerde burada okul bahçesindeki minnacık bir koruluğu bile yakmaya kalktılar,nedir bu düşmanlık ya,cezaları yaptıkları olmalı,orman yakanı yaktığı ateşe atacaksın,bir kızılderilinin söylediği gibi:önce yakmak,ondan sonra yargılamak(orijinali asmaktı)
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi