Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BALIKLARI AV YERİNİZE ÇEKEN BOMBA !
Değerli site sakinleri bu konuyu açarken öncelikle ustalarımdan özür diliyorum. ama aklıma bi fikir geldi tahmin ediyorum ki bu zaten uygulanan bi yöntem olabilir ve ben bilgisizliğimden ötürü burada bunu dile getiriyorum eğer öyleyse lütfen mod arkadaşlar hemen konuyu silsin

Evet fikrim şu şekilde, malum av yerinin avdan önce veya av esnasında yemlenmesi bilinen bir olaydır, peki kıyıdan uzak mesafelere atış yapıyorsak balığı nasıl çekeriz diye düşünürken aklıma bi fikir geldi ve ben buna yem bombası ismini verdim, henüz denenmemiştir..

şu şekilde yapılıyor uzağa atabilmek için bir taşın etrafına yemlerimizi bolca doluyoruz gerekirse dağılmaması için iple felan sarıyoruz ve oluşan topun etrafınıda bi kaç kat tülle sarıyoruz (bildiğimiz perde tülü), tülün suda açılıp daığılmaması için iyice düğümlüyor yada dikiyor bi şekilde sağlam sarmasını sağlıyoruzş amaç tülün gözeneklerinden çıkan yem kokusunun balığın dikkatini çekimesi ve balığı av bölgesine çekmek. balık tülden ötürü yemi yiyemediği için kokudan ötürü etrafta aranacak ve sizin iğnenizdeki yeme takılacak

[attachment=8634]

evet bombamızı avlandığımız alana atıyor hatta bir misina bağlayıp atıyoruzki istediğimiz yere ulaşmazsa tekrar deneyebilir av sonu denizden çıkarabilelim

Mantığınıza yattımı sizce bu iş tutarmı faydası yada zararı olurmu ???
Bul
aynı işlemi un cuvalıyla defalarca kullandım fakat seninde dediğin gibi beğenmezsem tekrar atayım ve o cuvalın suyun içinde kallıp kirliliğe sebep olmamak için uzunca çamaşır ipiyle bağlayıp kullandık. ha bide faydasına gelince sazan için kuzu yemi,küspe, yayın için tavuk cigeri falan eksik etmedinmi o bölge birkaç saat sonra balık alman için uygun hale geliyor kendiliğinden.deniz için ustalar daha tecrübelidir.
Bul
Ali tatlı su avlarında çok kullanılan bir yöntem hatta tül yerine çok çeşitli hazır satılan materyaller var Denizdede kullanılır iş yapar ama çoğu kimsenin u tekniği kullandığını zannetmiyorum en azından ben hiç kullanmadım
Bul
ali güzel bir teknik ama yapmış olduğun düzenek deniz için kullanılacaksa ufak olmaması lazım bence e orta boy veyada büyük ama büyük bir şeyide çok ileri atma şansımızda kalmaz diye düşünüyorum
Bul
fikir çok güzel teşekkür ediyorum bunu denizde denediğimiz zaman çuvalın veya bombanın içine nasıl bir karışım yapmak lazımki balığı bir yere toplayalım.bu konuda fikirlerinizi bekliyorum herkese rast gelsin
Bul
tekneden çok kullanılan bir yöntem kadın çorabına midye ölü balık solucan gibi şeyler doldurulup aşagıya sarkıtıp etrafına balık toplanması saglanıp balık tutulur kıyıdanda iş yapar biraz daha ugraştırır o kadar denemek lazım .kolay gelsin ali rastgele
Bul
bu işde en iyi malzeme kadın çorabı içini doldurup yallah nasıl ama
Bul
ben zamanında tekneden çok kullandım faydasınıda çok gördüm ama senin dediğin gibi değil ben soğan veya patates fileli 5 kg çuvaldan kırmızıdan kullanıyordum karagöz ,eşkina ve izmarit için kulanırdım ve şöyle yapardım içine kırılmış midye karides ve kokmuş olarak iş yapıyor sadece akıntı olmayan koylarda çok iş yapıyor ben bu yöntemle çok balık yakaladım benim favorim dir
Bizde iskeleden palamut içini (kanlı yem)delinmiş torbaya koyup dibe sarkıtıp bağlardık.
Kefalleri toplamak için.
Bul
kiyi balikcilari icin malzeme alirken malzemecide gormustum kucuk bir aparat yapmislar mantarla yemin arasina monto ediliyor zannediyorsam icine artik tuna oil ile ordek yemi karisimi konuyor ,oraya gelen balik igneye yakin tabii gerisi malum ,ama ben denemedim sadece gormustum bilmiyorum nasil tam olarak kullandiklarini
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balıkları hiç böyle 2 LeVrEkCi 11 2,692 29-04-2007, 22:29
Son Yorum: yalova tatar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi