Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Merakettiğim bir konu bazı balıkları ayıklamada balığın kafası kalıyor mesela istavrit kıraça değilse ben kafasını yemiyorum yani kılçığa gidiyor
Kafanın kalmasıda fazladan un yağ zaman ve ateş demektir buda israf oluyor acaba bunun farkındamısınız yoksa görüntü bozulmasın diye kafa dahilmi pişiriliyor
Yani küçük balıklarda kim niye kafayı bırakır kim niye kopartır
Yorumları: 1,081
Konuları: 43
dediğiniz çok doğru fakat benim tarzım pişerkende tabaktaykende balığın kafası olacak bu benim tarzım ben balıkçılığı hiç bir ticari amaç olmadan zevkim için amatör ruhla yaptığım için balığı böyle görmek yemediğim halde bana haz veriyor bu benim şahsi seçimim böyle bir konu açtığınız için cevap yazmak istedim
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
HIDIR yazdı:dediğiniz çok doğru fakat benim tarzım pişerkende tabaktaykende balığın kafası olacak bu benim tarzım ben balıkçılığı hiç bir ticari amaç olmadan zevkim için amatör ruhla yaptığım için balığı böyle görmek yemediğim halde bana haz veriyor bu benim şahsi seçimim böyle bir konu açtığınız için cevap yazmak istedim
Evet gayet güzel bir cevap
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
bizim evde balığı hanım ayıklar istavritlerin kafasını çıkarır çünkü kimse yemez ama daha büyük balıklar mesela mercan çupra gibi balıklar olduğu gibi yapılır yanaklarındaki etler ve beynini yemek için tercih meselesi afiyet olsun rastgele
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
HIDIR yazdı:dediğiniz çok doğru fakat benim tarzım pişerkende tabaktaykende balığın kafası olacak bu benim tarzım ben balıkçılığı hiç bir ticari amaç olmadan zevkim için amatör ruhla yaptığım için balığı böyle görmek yemediğim halde bana haz veriyor bu benim şahsi seçimim böyle bir konu açtığınız için cevap yazmak istedim
Aynen katılıyorum. Balık yiyorsam tabağımda balık görmek isterim. tabii balık şiş veya fleto balıklar gibi olanlar için değil bu. Ama diğir balıklarda kafasını yemesemde istavrit ve hamsi dahil kafasınla yaparım. kafaların koparılmasına da çok kızarım. (tabii kendi tabağım için)
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
lüfer gibi çinekop gibi balıkların kafasını kesmeden tamamen pişiririm ama istavriti kafasıyla pişirmek boşuna yer kaplatıyor diye düşündügümden mangalı veya tavayı doldurmaması için keser atarım
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Ben butun balıkları kafasını keserek pısırıyorum.Kafa yemedıgımden pısırmeye de gerek duymuyorum.
Yorumları: 266
Konuları: 16
Küçük balıkların kafaları ile pişirilmesine karşıyım. yağ,un,zaman israfından ve tabakta ekstra çöpten başka bir şeye yaramıyor bence.
Yorumları: 495
Konuları: 42
büyük balıklarda sadece yanakları için kafasını dahil ediyorum.
onun haricinde kafalarını koparmadan hayatta pişirmem.
bu arada fırında yaptığım balıklarında (çok büyük olanları hariç)kılçıklarınıda ayıklamam.
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
şimdiye kadar sadece balığın b.klaması dışında hep kafasız kopuk olmuştur