Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asso out
Balıkçılığın olmazsa olmazlarından 3 temel var. Misina İğne Yem
Misina işi gayet sorun olan birşey mutlaka hayal bile edemeyeceğimiz sağlamlıkta misinalar vardır ama bu tür misinaları üretmek üreticinin nekadar işine gelir oda ayrı bir konu
Ben daha önceleride devamlı Asso double strenght tavsiye etmiştim sebebi fiyata göre kaliteye baktığınızda uygun görünen bir misina olması idi Asso doubleyi geçen sene(100mt) 0.40 ı en fazla 5 ytl den alıyordum ölçü düştükçe fiyatda düşüyordu geçen sene dolar 1.500 1.350 aralığında seyrederken bu günlerde dolar 1.250 1.350 bandında seyrediyor Assonun fiyatı 7ytl 10 ytl aralığında Peki ne olduda böyle fiyatlandı söyliyim size Mal tutuldu nasıl tutuldu sizler bizler diğerleri sayesinde peki o zaman bir mal tutulunca fiyatmı yükselmesi lazım malesef öyle oldu ticari düşüncedir beni ilgilendirmez ama ben alternatif aramaya başladım
Denediğim misinalar
1- Oskar(kevlon) 0.22 si ile çapariye beden yapıyorum 140-150 gr kurşunu atabiliyorum abanmadan (100mt)3 -3.5 ytl arası
2-Euphrates(samm) gri duman rengi makinama sardım 0.40 (300 mt) 8 ytl gayetde güzel hiçbir şikayetim yok
3-Remixon un sahibiyle görüşmüştüm geçenlerde yukarıda anlattığım sıkıntımın aynısını kendisiyle görüştüm bana dediği (((x misinalar misinamı biz şimdi bir misina getiriyoruz bayağıda yüklü girdik sen o misinayı gör))) Dedim halk işi olmalı,kaliteli olmalı ve tutulursada havalanmamalı birde bu misinayı merak ediyorum
Kendiside bana son tüketicinin fikirlerine önem verdiklerini söyledi hatta sayemde bir rapala çeşidinide ithalat listesine koydu

Dakron misinalar şu ip olanlar yurt dışında 5-6 bilemedin 10 euro bizim burada ne kadar min 30 ytl den başlıyor 60-70 tl lere kadar gidiyor

Misina kopan erozyona uğrayan bir madde 3-5 Ayda bir değiştireceksem kaliteli ve ucuz olmalı halk işi budur
Şimdilik söyliyeceklerim bu kadar
Bul
paylaşım için teşekkürler... Smile
Bul
Asso double strenght gam olmaktan başka bir işe yaramıyor. 0.35 ini almıştım.sağlam olabilir ama köstek olarak kullanmak imkansız.bence istavrit için köstek yapımında en uygunu rodex. bir de son zamanlarda dam tectan ı kullanıyorum.gayet güzel misina. sağlam ve kolay kolay gam olmuyor.
Bul
çok güzel bir konu harun,,

hani derler ya " iş zamanı " , tam balığın oynamaya başladığı zaman foruma bile taşımakta olduğum, benim canımı da oldukça sıkan konuya değinmişsin,,

fiyat-kalite dengesi aynen dediğin gibi olmalı,

döviz kuru gerilerken malın fiyatının yukarı çıkması ne ola,,

ticari iş ayrı konu ama sezon açıldı, nasıl olsa gidiyor demek oldukça yanlış,

bunlar zaten bir batun'da ithal ediliyor,

bu bahsettiğin markaları kesinlikle  deneyeceğim,,

teşekkürler,,,
Niyazi - 1967 - 0+
Bilgiler için teşekkürler.

Asso gerçekten sağlam 0.16 misina dibe halata takıldı asıldım kopmadı. Zoka kırıldı. Ama başka bir avantajı yok gam yapıyor.
Bul
Yaw burada markalarla oynama gibi bir düşüncem yok ama bende sizler gibi en iyisini en kalitelisini arıyorum kendi kösteğimi kendim yapıyorum bir dünya emek harcıyorum bende istemem 10 tane kösteğimin çıt diye gitmesini ama en çokda kurşun ve misina harcıyoruz e birazda sağlamlıkla beraber ekonomik olmalı
Bul
Güzel paylaşım Harun. Teşekkürler.
Bul
arkadaşlar bende çaparimi kendim yaparım ultra krokodil 0.20 ve 0.25 kullanıyorum şimdiye kadar bir sorun yaşamadım yanlız ben tekneden avlanıyorum kamışla atma olayını hiç denemedim atarken sorun çıkarırmı orasını bilmem rastgele
Bul
harun zamanında asso ile ilgili düşündüklerimi ve deneme sonuçlarını sana yazmıştım ama dinlememiştin beni nihayet sözüme geldinya offf dıyorum. 0,35 goldline makara - siglon 0,33 ultra - köstek için krıkodil....... başkada marka yok benım bildiğim tanıdığım kullandığım hepsini bilirim ama benim için yok....
böyle şeylerde marka belirtmek en iyisi, aman markanın adı kötüye çıkmasın diye vatandaşın sırtına. markada belirtilecek, yeri gelirse dükkanda. vatandaşın gözü açılsın sayın abiim.

sağolasın harun bey.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  asso tomy77 5 2,178 10-03-2007, 17:45
Son Yorum: tomy77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi