Yorumları: 324
Konuları: 43
Arkadaslar Merhaba,
Bizim burda Almanyada canli yem Balikla Turna tutmak yasak neymis hayvana eziyet oluyormus,ama yem baligi canli takarsan sansin cok yükseliyor,
Sizlere Turna avini anlatmaya calisacagim:
Yem baligini pek kücük takmayin 12 cm yada 15 cm boy olabilir,baligin sirtindaki süzgecin altina gaba etine 3 lü igneyi batirin,demirbedeni 40 cm birakirsaniz yeter,bu teknigi ister samandira ( samandira 30gr-40gr)ister dip oltasi olarak kullanabiliriz,igneden dolayi kurtulmaya calisan balik hep saga sola sallanarak Turnanin dikkatini ceker yarali sannettigi yem baliga saldiracaktir dogada hep yaralilar ve hasta baliklar yem olur,Turnanin dogal yasantisindan biraz bilgisi olan büyük Turnalari yakalayabilir.
oltayi atacagimiz yerler cok önemli Turna genelde cok su bitkisi olan sakin yerleri seciyor,bu bitgileri saklanmak ve önünden gecen yem baligi kapmak icin kullaniyor,suya düsmüs agac da olabilir orda dip oltasi degil
samandira kullanmak gerekiyor,derinligini de dipten yarim metre yukari alacagiz.
Benim kullandigim metotlardan bazilari bunlar,Turna avina yeni baslayan arkadaslar icin yardimci olur insallah.
Ben hep anlatarak yardimci oldum simdiye kadar,yazi islerinde belki pek iyi
anlatmis olmayabilirim,o yüzden sorunuz varsa lütfen sorun.
Mehmet Usta.
Yorumları: 3
Konuları: 0
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
mehmet usta canlı yemin 12-15 cm olması iyidir demiş.Bende hep 2-3 cm lik balıklar takardım.Küçük balık ne kadar turnanın dikkatini çekebilir ki.Büyük balık takmak demek ki püf noktalarından bir tanesi.Sağolasın ustam.
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
abi çok güzel bi teknik bir an önce kullanacağım
Yorumları: 845
Konuları: 15
kurt boğazında zaten botla avlanamazsın jandarma bölgesidir barajın kapısını bilirsin yaklaşık 1kilometre kapıyı geçince kızılcahmama doğru orda park yeri var arabayı oraya bırak çamlaın arkasından aşşağıda yarım ada cık var oraya in yer çok derin fazla uzağa oltanı atmaya gerek yok enfazla 10 metre at küsbeli veya kurşunlu dip kullan mısır yada gümüş kullan güzel balık alırsın hele bir de haziranda yaklaşık 3 4senedir gitmiyorum
Yorumları: 845
ankarada botla avlanacak yer soruyorsan kesik köprüye git ş.koç hisar tarafından yada beypazarında sarıyar barajına yada haymana dikili taşa git oralarda güzel turna vardı sarıyarda sazan ve kadifede bulabilirsin çamlıdere bayındırıda dene yalnız botla jandarmaya yakalanma
Yorumları: 245
12_15cm büyüklüğündetakılacak balık bana biraz büyük geldi. ama siz turna dan haber verin.
burda 3cm 5cm arası fevkalade iş yapıyor.
bir olta bir iğne gayri nem kaldı....
BİGBARO 1968
0+