Yorumları: 3
Konuları: 1
Merhaba arkadaslar,
Forumu yaklasik olarak 4 aydir takib ediyorum, ellerinize saglik gercekten faydali bilgiler edinme firsati buldum.
Uzun zamandir Istanbulda tatli su avi icin canli yem satan yerleri arastiriyorum, ozellikle beyaz kurt ve solucan ariyorum fakat malesef bu konuda pek basarili olamadim ( Not : Arastirmalarim internetle sinirlidir).
Bu konuda bana yardimci olabilecek arkadaslar varsa minnettar olurum.
Saygilar
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Osman hoş geldin
Beyaz kurt nasıl birşey bilmiyorum belkide hitap terimlerimiz farklıdır gerçi göl olayım hiç yok
ama istanbulda bir arkadaş yeni dükkan açıyor orada gecenin bir saatide dahil canlı balıktan tut kurt midye teke her yemin canlısını satacak havuzlar yaptırıyor ama henüz başlamadı birde izmirde bir yemcinin kartı var ama göl yemi varmıdır bilmem ben sana ikisininde bilgilerin öm den gönderirim
Harun, ilgin icin cok tesekur ederim,
Malum son 1-2 haftadir bizim Maltepe sahiline Luferler ugramaz oldu (veya ac degiller) ben de gecen hafta arkadasimla Darlik Barajina gittim misir konservesi ve ozel yemleme karisimlariyla guzel bir av oldu fakat oltaya sadece Karaburun sazani geldi, ki bunlarin maksimim boyu sarikanat buyuklugundeydi, fakat yanimizda solucan olmadigi icin onu deneyemedik. Bu haftasonu da ilk defa Agva ya gidecegim ve orada solucani deneme amacindayim. Tabiki mekan ayni zamanda Karadeniz kiyisi oldugu icin Luferi de yoklamakta fayda var.
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
osman beyz kurdu bi parça tavuk göyüsünü kavanoza koy ve 1 hafta sonra görcenki kurt oluyo yanı çürüyo ayrıca şile tarafin da in iyi işi yem olarak mısır ve solcan dan alırsın solcanıda bu ara topraklar kuru oldugu için zorlanırsan toprağa bolmıktarda tuzlu su dök yarım saat için de çıkarlar. kutları unlarsan tane tane ayrılıyo haberin olsun kavanozu balkona koy agzı açik kalsın.
Sedat verdigin bilgi icin tesekur ederim,
Beyaz kurdun uretilmesini biliyorum fakat ugrasmadan direkt satin alabilecegim bir yer ariyorum sadece. Bu arada beyaz kurt uretimi icin ben de bir tarif vereyim:
2 adet yumurta bir kabin icine kirilir ve acik havada birakilir, 4 gun sonra beyaz kurtlar ortaya cikar. Bu yontemle biraz daha kokusuz sayilir
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
evet osman haklısın benım kı bıraz kokulu oluyo valla ama hernevikarda kurt kucuk balık larda iş yapıyo oda bı gercek. agva şile gecen sene cok gıttım orda balık tutmak cok zevklı ras gele .
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
yaw sizdede ne kurt bilgisi varmış
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Konuya biraz geç hasıl oldum. Ama yemler bölümünde açtığım konuda (denizde toprak solucanı) köylerde gübreliklerde bulabileceğinizi yazmıştım ve bu halen geçerli.
Şile tarafına giderken orada köyleri bir ziyaret ederseniz emin olun besi çiftlikleri bile bulursunuz.
Yorumları: 1
Konuları: 0
Arkadaslar solucan arayan varsa bende var tane hesabi satiliyr ilgilenen olursa turkiyenin her yerine saliyrm