03-10-2007, 22:20
bugün niyetimiz istavritti..arkadaşlarla sabah 6.00 da denize çıktık..idare edecek derecede istavrit vardı...fakat felaket sular vardı..göz açıp kapayana kadar çok uzak mesafelere aktık..in çık in çık felaket yorucu bir işmiş..teknede 1 kişiden başkası çapari çalışmasın..ben yaptım siz yapmayın,biri çalışırken diğerine yardım edin daha kısa sürede daha çok balık yakalarsınız..ama biz hepimiz çapari attık..felaket yoruldum..neyse istavrit baya bir olmuştu..saat 11.00 gibi arkadaşın tel çaldı..arayan kurtuluş arkadaşım,borunun üstünden balık aldığını gelmemizi söyledi..tabi biz de tam yol cankurtaran a gittik..tabi gaza geldik bikere ..sabahtan beri orayı kolluyorduk..tekne sayısı geçtiğimiz günlere nazaran fazla değildi..bizde lüfer olsa bu kadar az tekne olmaz deyip istavrite devam ettik....fakat zaman geçtikçe ben teknelerin çoğaldığını farkettim...arkadaşı tekrar uyardım..bak lüfer var bu tekneler çoğalmadı boşuna dedim dinlemedi..oda haklı okadar mesafeyi gidip bi dünya mazot ve balık ta yoksa işler traş..sonuçta geldik ve oltalarımız indirdik..tabi herzamanki gibi hasan ilk balığı aldı..saat 11 40 gibi..tekrar kafaya çıktık takım çalışmaya başladık..hasanın oltaya bi daha bindirdi..yarım saat sonra bi daha fakat balığı görmeliydiniz kofana harbi kofana..bu balıkların arasında çok iri balıklar dolaşıyor..felaket bişe di..tabi alamıyorsun ki..hayvan bşr sıçradı teknenin altına doğru indi takımı patlattı..ne yazıkki bi selam verdi ve giititabi hepimiz buna çok üzüldük..tabi hasanın kafa bi dünya oldu..geçen sefer kini aynı..2 lüfer üçüncüsü kofana..sonrasımı sonrası yok yok yok..tabi bizi çağıran arkadaşın yanına yanaştık o balığı almış bile..yemini alıp hemen lüfere gelmiş..oda fazla almamış ama yine 10-15 balık almış..balık yapmış anlayıcağınız..oradaykenden balık alan bir sürü tekne gördüm..sevgili aliçonun dediği doğru balık mutlaka daha iyi yapıcak..çünki bugün kendini baya bir belli etti gibi..livarda 2 lüfer baya bir istavrit..tabi lüferleri hasan acemi miçoya yani bana teslim etti...anlamadığım bir şey bana niye vurmuyor bu balık..takı desen aynı takım..yemi de doğru takıyorum..bana balık vurmuyor..kısmet desen hiç değil..mutlaka bi yerde bir terslik var..kurşunun ağırlğından şüpeleniyorum..ben 500gr çalıştım..dönerken baktım arkadaşın kurşuna 400 gr..100 gr fark edermi bilmem..artık önümüzdekü maçlara bakıcaz ..daha iyi antremen yapmak lazım..yorucu bir gündü..o yorgunlula lüferi bile zor yedim..fakat balık 10 numara lezzetli idi..