Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İSTAVRİTGİLLER
İstavrit ailesinin bu kadar geniş olduğunu bilmiyordum. Sizinde şaşıracağınızı biliyorum ama bilim adamlarına güvenirsek işte durum bu.

Balıkları seviyorum... Bobo

Kaynak: Tübitak+ Google+ Bende baya bir uğraştım.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
vay be hüseyin durum böyleyse istavrite daha ciddi bakmak lazım çok ama çok ilginç teşekkürler
Bul
Evet Akya balığının istavrit türü olduğunu ve azman istavritleri bende biliyordum ama gösteriyor ki istavrit çeşitleri dünyayı sarmış durumda. İstavrit ciddi bir balık...
Bul
Hüseyin bu tarz bilgilerin çok iyi oluyor, gerçekten tebrik ediyor ve emeğin için çok teşekkür ediyorum
Bul
İstrongilosu diyorsan o izmarit ailesinden.
Bir de Türkiye de farklı isimlerde olabilir. İnternette baya bir derinlere inip çıkardım bunları. Ama bu türlerin ufak değişik tipleri de olabilir.

Mesela yukarıda da Türkçe karşılığı olmayan bir sürü balık var.

İstavritgillerin Latince karşılığı Carangidae. Bu türde bir kaç balık daha var ama ismini bulamadım.

Aşağıda ki de bu familyadan. Trachinotus carolinus
Bul
abi kimdemiş denizlerin kurufasülyeleri diye bu balıklara yav bu ne yav balığın sülalesi kabarık valla arkası var bir daha böyle şeyler söylememek lazım bu istavrite Smile))) mazallah kızar felan tüm sülaleyi salar üstümüze Smile))
Bul
boranmursel yazdı:abi kimdemiş denizlerin kurufasülyeleri diye bu balıklara yav bu ne yav balığın sülalesi kabarık valla arkası var bir daha böyle  şeyler söylememek lazım bu istavrite Smile))) mazallah kızar felan tüm sülaleyi salar üstümüze Smile))

Ve de bu fotoğrafların küçük olduğuna bakmayın. Çoğu 3. resimdeki gibi daha irileride var Bobo
Bul
evet darıcada bazı zamanlar sarı kuyruk yapıyor hayvan yemlenmeye iniyor arada bizede denk geliyor
Bul
paylasımın için teşekkurler emegine sağlık hüseyin cok güzel bir calışma yapmısın .
denizin tek kuru fsulyesi derim tek geçiyorum
mangalda simdi tek fohorim derim...
Bul
vay be neymiş bizim istavrit
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi