Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
arkadaşlar bayadır zargana yaşama düşüncem vardı sitemiz üyelerinden kutsal (küçükyalı)ile bişeyler düşünmüş fakat biraraya gelemedigimiz için sonuç çıkmamıştı.
ereglide teknede zargana bırakamıyoruz malum gece hava patladımı tekneler dagılıyor sabaha erkenden zargana lazım bu sebeble ve zarganaları uzun yaşatabilmek için bir bidon kullandık bidonu önce yere agırlıkla sabitledik o zaman yosun ve kum doldu bizde şamadıralarla yukarda tutalım dedik şimdi oldu matkaplada her yerinden deldik işe yarıyor içinde izmarit zargana istavrit ne koysak duruyor çok işe yaradı amacımıza ulaşmış olduk yani. tek orun yazın insanar yüzdügü için rahatsz olurlarsa kullanamayacagız şimdi heryer tenha sorun yok.
[attachment=10038]
[attachment=10037]
resmini unutmuşum geldi
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
nihat abi güzel birşey yapmıssınız ama ortalık tenha diyorsun bunu alıp götürmesinler içi balık doluyken

)
Yorumları: 2,401
Konuları: 20
nihat yazında biraz daha tenha yerlere yada biraz açıga koyup iyi kerteriz alıp muhafaza etmeye çalışaçaksınız yerinide kaybetmemek lağzım yoksa balıklara yazık olur bol şanslar rasgele.
Yorumları: 675
Konuları: 91
iş güç balık hakkaten
Yorumları: 4,310
Konuları: 155
güzel bi paylaşım dostum bizde benzerini tekeyi canlı tutmak 2-3 gün tekesiz kalmamak için kullanıyoruz bide başka bi paylaşım olarak devamlı teke bulmak içinde 20 kiloluk yağ tenekesi etrafı teke girebilecek gibi delik açıyoruz kasptan aldığımız iri kemikleri içine koyuyoruz ipe bağlayıp iskele yada şamandıraya bağlıyoruz kemikler 2-3 gün bekletilip kokmuş olacak teke ihtiyacımız olduğu zaman tenekemizi yukarı çekiyoruz kokmuş kemik tekeyi tenekenin içerisine çekmektedir bizde teke aramak zahmetinden kurtulmuş oluruz tabii zahmet demekse saygılar.
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
nihat abi sen olayı asmıssın be abi super ya valla balık icin gordugum en buyuk organınazyon valla tebrıkler. saygılar sedat.
yazın sanırım tekne kaldıraçlarımızın altına koyacagız biraz zor olacak ama yem için ugraşmaya deger.
eren bu bidonun içine inanılmaz teke giriyor bizde şaşırdık yüzlerce teke hem etrafına hem içine doluşuyor.
ayrıca şu balık kafesleri varya onların içine 3-4 ölü balık koyuncada 1 gecede 100 teke toplanıyor bu sene tekeolayını çözdüm.
ayrıca cuma akşamı başıma enteresan bi olay geldi gelen levrek haberlerinden sonra yazlıga gidip iftarı açıp direk levrege gittim iskele yanı oldugu için aydınlık gündüz gibi ortalık baktım suyun üstünde garip garip şeyler yüzüyor yaklaştım baktım jumbo boy karedesler 10-15 tane kadar topladım kepçeyle uyanıgın biri geldi burada avlanmak yasak dedi beni uzaklaştırdı uyanık sonra gece 1 e kadar iskeleden topladı karedesleri.
resimlerini çekmeyi unuttum inanılmaz büyüklerdi abartmıyorum 20 cm vardı boyları.
bu arada hafta sonu avım çok güzel geçti bi ara yollarım raporu resimlerle beraber
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Nihat senin yerinde olsan o iskeleye 1 mt kala tekneyi demirler uyanığın gözü önünde toplardım karedesleri
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Güzel bir başlangıç olmuş. Yakında tuttuğun balıklar içinde bir deniz havuzu da yaparsın Abi. Av ve avcı yan yana olsun.