Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
böyle bir şeye daha önce rastlamadım.
Eylül ayının başında Gökçeada kaleköy limanında levrek için tek kanca canlı ilarya attım. Balık yarım geldi, kanca kuyruk tarafındaydı. Birdaki yemi kafa tarafından takıp attım**bu sefer kafası geldi gerisi yok. Tabi ben pes etmedim ve hırsız kancalı yapıp hem kafadan hemde kuyruktan taktım. Sonuç inanılmaz!!! kuyruk ve kafa geldi ama orta kısım neşterle alınmışçasına yok olmuş. sonunda balığı aldım kendisi lüferdi ama bu balık beni hayatımda bu kadar kastırmamıştı.
Diğer ilginç bir nokta ise lüferi alırken arkasında kopan şapırtıydı ve sonuç: gırtlağı geniş bir ağız tarafından itina ile götürülmüştü.

NOT: resimde lavabonun içindeki benim kablumbağam Smile) adı musti.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
selam musti! lüferler pek aç gözüküyor. belkide birbirlerini yiyolardır.
Bul
serkan tebrikler ama o lüferde intahar etmek için senin oltaya gelmiştir kesin yoksa soydaşlarına yem olacakmış seni düşünmüş çünkü senin yemleri hacamat etmiş
Bul
DarkDream yazdı:selam musti! lüferler pek aç gözüküyor. belkide birbirlerini yiyolardır.

Burhan tuttuğum balığın ağız ölçüsüne bakarsak o ısırığı atan onun üç katı bişey olmalı. Benim asıl takıldığım nokta ilaryalar en fazla 7-8 cm idi. Bu balık bile onu tek hamlede yutar. Lüferde nerde o zeka? kancanın tam hizasından yemi alıp götürsün. (keşke yemlerin vaziyetlerinide çekseydim)
Bul
abi belki başka bir balıktır kofana ? ya da yavru köpek balığı. bilemezsin ki altta ne var
Bul
DarkDream yazdı:abi belki başka bir balıktır kofana ? ya da yavru köpek balığı. bilemezsin ki altta ne var

bak bu konuda çok haklısın. Ege denizini pek bilmem Smile) karadeniz olsaydı hadi canım diyebilirdim.
Bul
Demek 10 YTL'ye aldın balığı, bayağı pahallıya gelmiş. Şu sıralar tane 7 YTL den gidiyor. 64  Bobo Bobo
Bul
lüferin ısırılması enteresan geldi banada büyük ihtimalle sinarit saldırısı olabilirmi diye düşündüm biran yada kofana olabilir köpek balıgı zannetmiyorum olmaz.
yorumlar gelsin bakalım lüfer ısırılması başıma hiç gelmedi ama çinekop un yarım geldigini gördüm demekki büyük ihtimalle kofana saldırısı hemde aç bir kofana saldırısı olmuş.
ayrıca lüferi kofanayı fazlada hafife almamak lazım tok olduklarında yemle çok iyi oynarlar ölü yeme gelmezler 2 kanca arasından yem alabilir veya yemi kuyruktan ısırmadan çekip alabilirler ama aç oldularmı uzun oltanın 2 kancasında 2 lüfer çektigimde oldu.
Bul
Bu balık tam lüfer değil sarıkanat. o yüzden lüfer saldırmıştır.
Birkaç zaman sonra özel olarak yem yerine bu balığı takıp lüfer tutacağız. geçen senelerde olduğu gibi ancak. bu balığı bile çatır öutur yıyen bir balık için. enteresen...
LeVReKCi yazdı:lüferin ısırılması enteresan geldi banada büyük ihtimalle sinarit saldırısı olabilirmi diye düşündüm biran yada kofana olabilir köpek balıgı zannetmiyorum olmaz.
yorumlar gelsin bakalım lüfer ısırılması başıma hiç gelmedi ama çinekop un yarım geldigini gördüm demekki büyük ihtimalle kofana saldırısı hemde aç bir kofana saldırısı olmuş.
ayrıca lüferi kofanayı fazlada hafife almamak lazım tok olduklarında yemle çok iyi oynarlar ölü yeme gelmezler 2 kanca arasından yem alabilir veya yemi kuyruktan ısırmadan çekip alabilirler ama aç oldularmı uzun oltanın 2 kancasında 2 lüfer çektigimde oldu.

Abi yem canlı idi (ilarya) aynı şekilde levrekte aldım. Sinarit olabilir çünki oradan sinarit alıyorlardı.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Fotoğraf Makinası Bile Böyle Yapamaz... sevimli34 11 4,263 23-04-2011, 01:16
Son Yorum: cilingoz
  reklam boyle olur. Tropheus 24 3,458 04-04-2010, 17:28
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  boyle bır yetenek Tropheus 14 2,915 03-02-2010, 11:32
Son Yorum: fotokopici
  Bu ne böyle ? SinekOltasi 18 2,428 02-09-2009, 00:08
Son Yorum: SinekOltasi
  Kötü Hava Bizi Böyle Yaptı Krizoberill 33 5,212 21-02-2009, 00:24