Eylül ayının başında Gökçeada kaleköy limanında levrek için tek kanca canlı ilarya attım. Balık yarım geldi, kanca kuyruk tarafındaydı. Birdaki yemi kafa tarafından takıp attım**bu sefer kafası geldi gerisi yok. Tabi ben pes etmedim ve hırsız kancalı yapıp hem kafadan hemde kuyruktan taktım. Sonuç inanılmaz!!! kuyruk ve kafa geldi ama orta kısım neşterle alınmışçasına yok olmuş. sonunda balığı aldım kendisi lüferdi ama bu balık beni hayatımda bu kadar kastırmamıştı.
Diğer ilginç bir nokta ise lüferi alırken arkasında kopan şapırtıydı ve sonuç: gırtlağı geniş bir ağız tarafından itina ile götürülmüştü.
NOT: resimde lavabonun içindeki benim kablumbağam ) adı musti.
serkan tebrikler ama o lüferde intahar etmek için senin oltaya gelmiştir kesin yoksa soydaşlarına yem olacakmış seni düşünmüş çünkü senin yemleri hacamat etmiş
DarkDream yazdı:selam musti! lüferler pek aç gözüküyor. belkide birbirlerini yiyolardır.
Burhan tuttuğum balığın ağız ölçüsüne bakarsak o ısırığı atan onun üç katı bişey olmalı. Benim asıl takıldığım nokta ilaryalar en fazla 7-8 cm idi. Bu balık bile onu tek hamlede yutar. Lüferde nerde o zeka? kancanın tam hizasından yemi alıp götürsün. (keşke yemlerin vaziyetlerinide çekseydim)
lüferin ısırılması enteresan geldi banada büyük ihtimalle sinarit saldırısı olabilirmi diye düşündüm biran yada kofana olabilir köpek balıgı zannetmiyorum olmaz.
yorumlar gelsin bakalım lüfer ısırılması başıma hiç gelmedi ama çinekop un yarım geldigini gördüm demekki büyük ihtimalle kofana saldırısı hemde aç bir kofana saldırısı olmuş.
ayrıca lüferi kofanayı fazlada hafife almamak lazım tok olduklarında yemle çok iyi oynarlar ölü yeme gelmezler 2 kanca arasından yem alabilir veya yemi kuyruktan ısırmadan çekip alabilirler ama aç oldularmı uzun oltanın 2 kancasında 2 lüfer çektigimde oldu.
Bu balık tam lüfer değil sarıkanat. o yüzden lüfer saldırmıştır.
Birkaç zaman sonra özel olarak yem yerine bu balığı takıp lüfer tutacağız. geçen senelerde olduğu gibi ancak. bu balığı bile çatır öutur yıyen bir balık için. enteresen...
LeVReKCi yazdı:lüferin ısırılması enteresan geldi banada büyük ihtimalle sinarit saldırısı olabilirmi diye düşündüm biran yada kofana olabilir köpek balıgı zannetmiyorum olmaz.
yorumlar gelsin bakalım lüfer ısırılması başıma hiç gelmedi ama çinekop un yarım geldigini gördüm demekki büyük ihtimalle kofana saldırısı hemde aç bir kofana saldırısı olmuş.
ayrıca lüferi kofanayı fazlada hafife almamak lazım tok olduklarında yemle çok iyi oynarlar ölü yeme gelmezler 2 kanca arasından yem alabilir veya yemi kuyruktan ısırmadan çekip alabilirler ama aç oldularmı uzun oltanın 2 kancasında 2 lüfer çektigimde oldu.
Abi yem canlı idi (ilarya) aynı şekilde levrekte aldım. Sinarit olabilir çünki oradan sinarit alıyorlardı.