Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İstanbullular  Destek Verin.  1 Projem Var
Arkadaşlar, Aşağıdaki yazı başka bir balıkçılık forum sitesinden alıntıdır. Onların da izni alınarak başka sitelerde de yayılmasını istiyorlar. Bu projeye mail atarak hep beraber destek olalım. Yazı, Kadri Karagöz'e  aittir.
-----------------------------------------------------------------------

Büyükşehir Belediyesine gönderdiğim maili altta veriyorum, sizce böyle bir öneri mantıklı mı? Böyle birşey yapılsa güzel olur mu?
Eğer sizce de mantıklı ise bu mail adresini biraz topa tutalım belki birileri ilgilenir

1projemvar@ibb.gov.tr

Merhabalar,

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal ve sportif yatırımları desteklediğini görerek cesaret aldım ve aklımdan geçen bir projeyi sizinle paylaşmak istedim.

İstanbul nüfus bakımından kapasitesinin üzerinde bir yükü kaldırmak zorunda olan bir şehir. Bu haliyle yaşayanların günlük hayatta stres ve sinir yüklerini bir şekilde atmak zorunda olması sosyal faliyetlerin olması ile mümkün. Birçok spor faliyetini destekleyen İBB amatör balıkcılık sporunu çok az veya hiç desteklemiyor. Bu işi ticari olarak yapmayan amatör balıkcılar sarayburnu, boğaz boyu ve yenikapıdan büyükçekmeceye kadar olan sahil şeridinde olta atma çekme şeklinde balık tutulmaktadır. Ayrıca tekneden, Galata ve Haliç köprülerinden dibe olta salınarak tutulmaktadır. Kıyıdan atıp çekme zor olması nedeniyle çok yapılmayıp genelde Galata köprüsünde tutmak tercih edilmektedir. Haftasonu oradaki kalabalığın sebebi de budur. Amatör balıkcılar olarak İBB'den isteğimiz balık tutmaya müsait olan mutelif yerlere sahilden denize doğru uzanan duba veya mendirek tarzı balık tutma mekanları yapması. Diğer sportif faliyetlerin yanında çok daha az masrafla yapılacak bu yapılar uzun yıllar halkın hizmetinde olacağı için beğeni kazanacak ve daha çok kişiyi bu sportif faliyetin içine sokacaktır. Belki başka kentlerden İstanbul'a balık tutmaya gelenler olacak ve diğer sahil kentlerine de örnek olacaktır. Bu yerlerde seyyar tabir edilen ticari faliyetler olacak ve birçok kişi evine ekmek götürecektir. Sıradan halkın yapabileceği en güzel sosyal faliyetlerden biri kimseye zarar vermeden bu şekilde büyütülebilir. İlginiz için teşekkür eder, cevabınızı dört gözle beklemekteyim.

Kadri Karagöz -   1981-(Trabzon)
Z.Burnu-İstanbul
Bul
güzele benziyor emeillerimizle destegimizi gösterelim teşekkürler murat hocam
Bul
Abi güzel bir proje ama önce altyapı oluşturumalı diye düşünüyorum. Bizim buralarda bir yol çalışması var adamlar köstebek gibi kazıp gittiler her yer batak çamur çukur arabanın ön takımlarını yenilemekten iflağım öttü valla. Yemin ederim burdan dudulluya gidene kadar sağ sol yapıp çukurlardan kaça kaça rally şoförlerini geçtim ciddiyim. Smile) ışıklandırmalar yok geceleğin karşından gelen çakıyor uzunları gözüm yarılıyor yolların hali rezil kepaze nevzat ayaz'ın ordan doğru gel ne aydınlatma ne bir yol çizgisi rezillik diz boyu. ama keşke hepsi yerinde olsaydıda dediğiniz gibi güzel düşünceler projeler yapılabilseydi.

ben de mail atayım Murat abi iyiki verdin bu haberi.
Bul
paylasımın için teşekkurler murat hocam biraz baktım siteye ....
Bul
Arkadaşlar ben siteye daha 5 dk önce üye oldum. İlk gördüğüm mesaj bu oldu. Ben hasbelkader bu belediye ile ilişkileri çok iyi olan biriyim. Bu akşam bu mevzuyu İBB İletişim Koordinatörüne bi söliycem.
Bul
barış bey aramıza hoşgeldiniz iyikide geldiniz güzel bir tesadüf olmuş ilginize teşekkürler
Bul
Aramıza hoş geldiniz tesadüfün böylesi vallahi. Hadi hayırlısı.
Bul
şahane bır konu ya kesınlıkle desteklıyelım ya.
Bul
güzel bir konu ancak düşünülmesi gereken bazı şey var birincisi bu ticari olmamalı çünkü hem kira ödeyip vergisini ödeyen balıkçı esnafını unutmamak lazım ikincisi bizde kanaatkarsızlık var yiyeceğimiz kadar balığı tutup gitmesini bilmiyoruz fikre kesinlikle karşı değilim ancak önce avcılığın eğitimini almamız gerek inanıyorum ondan sonra bazı güzellikler kendiliğinden gelecektir diye düşünüyorum.
Bul
murat abi güzel bir fikir gibi gözüküyor,istanbullu dostlar için güzel olur,kalabalıkta balık avı gerçekten zor oluyordur...böyle bir sistem yapılabilise güzel olur bencede....
barış abi aramıza hoşgeldiniz...yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  boğazın sokak çocuklarını korumaya destek (yunuslar) yıldırıms74 5 2,059 19-07-2007, 08:32
Son Yorum: yıldırıms74

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi