Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8 Kasım Tarabya' da At-Çek Kurşun...
*Bu sabah saat 07:00 de Lüfer için Tarabya'ya gittim. Herkes farklı renklerde çinekop çaparileri atıyordu. Atıyordu ama boş çekiyorlardı. Bu kadar kişi çapari attığına göre bende rapala çalışıyım dedim. Çapariye gelirse dönerim diye düşündüm.

*Yaklaşık 3 saatte 1 kişiye bir tane çinekop geldi. Ben ise 3 saat aralıksız rapala çalıştım. Yüzeyden, ortadan veya dipten 5 ve 7 cm lik, ağızlara layık rapalalara ,hiç bir vuruş olmadı.

*Sonra biraz da sıyırtma çalıştım silikona 1 kaç istavrit geldi ve öğlen 12 de bıraktım. Çİnekop çaparisine de bir şey gelmedi.
Tamamen lüfere odaklanmıştım istavritle uğraşmadım.

*Denizde aşırı derecede mazot ve yağ vardı ellerim ve makinam leş gibi oldu.Fotoğrafı aşağıda.

******************************** ***Günün Yekünü***

Ben dahil 9 kişi falandık.

9 kişi toplamda: 2 Zargana
**********************1 Karabatak
**********************1 Çinekop
**********************20 tane istavrit yakalandı Bobo

Banada 4-5 istavrit geldi. Canlı olan denize ölü olanlar bizim kediye...

*1. Fotoda deniz suyunun sıcak, havanın ise çivi gibi soğuk olmasından, suyun üzerindeki buharı (sis)görüyorsunuz.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
hüseyin bu sabah bende 08:00 ila 09:30 arası kalenderdeydim tarabyayada gelecektim baktım balık yok geri döndüm hatta biraz geldim boşver balık yok dedim döndüm kalenderdede durum aynı çapari denedim olmadı yozuri minnow rapala ve princes rapala denedim baktım kimse bişey tutmuyor bıraktım.
deniz aynen dedigin gibi mazotluydu çok kötüydü yani.
habersiz 2 km arayla av denemişiz aslında ben hep tarabyada olta atıyorum da bugün kalendere takılayım dedim.
Bul
olsun dostum gezmişsin hava almışsın ne diyelim herzaman balıkçılık olmaz ben de stokta ne varsa onunla yetiniyorum böyle zaman larda kısmet bidaha ki sefere saygılar.
Bul
LEVREKCİ yazdı:hüseyin bu sabah bende 08:00 ila  09:30 arası kalenderdeydim tarabyayada gelecektim baktım balık yok geri döndüm hatta biraz geldim boşver balık yok dedim döndüm kalenderdede durum aynı çapari denedim olmadı yozuri minnow rapala ve princes rapala denedim baktım kimse bişey tutmuyor bıraktım.
habersiz 2 km arayla av denemişiz aslında ben hep tarabyada olta atıyorum da bugün kalendere takılayım dedim.

Benim içimden geçti belki rastlaşırız diye ,demek yakınmışız.
Güneş te vardı. Hava yağışlı olsa balık daha da kıyılardı ,mutlaka bir şey alırdık. Sonuçta vardır ama yemedi...

Nihat Abi makinayı gördün dimi şeffaf misina kahverengi oldu.
Bul
doktor yazdı:olsun dostum gezmişsin hava almışsın ne diyelim herzaman balıkçılık olmaz ben de stokta ne varsa onunla yetiniyorum böyle zaman larda kısmet bidaha ki sefere saygılar.

Evet Abi aynen öyle. Hele boğazda, 1 saat öncesi ve sonrası hatta anlık bile değişir durum. Balık gelirken arkadaşını çağırırsın gelene kadar balık keser. Burası da böyle işte... Boğazın balığı değerli ama her zaman da olmuyor.
Bul
Boğaziçi yazdı:
LEVREKCİ yazdı:hüseyin bu sabah bende 08:00 ila  09:30 arası kalenderdeydim tarabyayada gelecektim baktım balık yok geri döndüm hatta biraz geldim boşver balık yok dedim döndüm kalenderdede durum aynı çapari denedim olmadı yozuri minnow rapala ve princes rapala denedim baktım kimse bişey tutmuyor bıraktım.

Benim içimden geçti belki rastlaşırız diye ,demek yakınmışız.
Güneş te vardı. Hava yağışlı olsa balık dahada kıyılardı ,mutlaka bir şey alırdık. Sonuçta vardır ama yemedi... Nihat Abi makinayı gördün dimi şeffaf misina kahverengi oldu.

karabataklar bile daha karaydı ne yazıki hüseyin denizin pisiligi herzaman can sıkıyor düşün ki bu istanbul bogazı ya marmara ne olacak
bogaz akıntılı ama yinede pis işte
Bul
Hüseyin rast gelsin kara batak için nasıl bir takım kullanıyorsun paylaşırsan sevinirim
Bul
Bunu geçen gemiler bırakıyor. Bunları tespit edebiliyorlardı esasında. 2 gündür yağ mozot geçiyormuş oradan. O kadar pislik marmaraya gidecek yazık... ,

Boğaz zaten bitmiş, pis su borusu gibi gelen geçiyor, dip olduğu gibi balçık. Boğazda yerel balık kalmadı. Benim Yeğenim sat komando onlar boğazın 100 metre derinlerine dalıyorlar o demişti. Dibe inince çamura batıyormuşsun.
Önlemleri arttırmazlarsa marmarada bitiyor.
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Hüseyin rast gelsin kara batak için nasıl bir takım kullanıyorsun paylaşırsan sevinirim

Abi ben Allaha şükür daha çekmedim ama çekenlere baktığımda şöyle bir yöntem uyguluyorlar. Atış yaparken ne attığın kurşuna ne de denize, gök yüzüne bakılıyor Smile

Hafif kurşunlarla ( 50 gramlık falan) suyun üstünden süpürme yöntemiyle, kuş aykırı olarak yakalanıyor.
Bul
ben bir kere martı tutum oda suyun dibinden sbahın 6 sı babamla balıktayım o zaman kolyoz kanca kanca gün dogarken tutuyoruz dipten oltayı bir çektim canlı bir martı babam bana bakıyor ben babama meger uzaktan görmüş çakılmış dipte parlayan balıklara o ara ben çekince takılmış kancaya çok şaşırmıştım.
bu arada o zaman tuttugum kolyozları satarak ticareti ögrenmeye başlamıştım yaş 5-6 çadırlara 10 tane kolyoz 10 liramıydı neydi tam hatırlamıyorum önceleri çekine çekine blık satarken 10 gün içinde tekneyi kuma oturtup baalıııkkkkkkkk balıkçııı geldiiiiiiii diye bagırır olmuştumSmile)
tabi nereden bileyim o zaman sirkü falan babam hala daha sirkü nedir bilmez benden duyuyor (gerekli bilgilendirme şart herkese)
martıdan konu buraya geldi paylaşmak istedim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  3-5 kasım 2015 levrekci mavruşgil sarıkanat avı LeVrEkCi 24 2,733 24-11-2015, 10:41
Son Yorum: LeVrEkCi
  Barakuda da geldi. 5 Kasım 2012 Torik Orhanbaba 34 4,956 06-01-2013, 18:13
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  19/20 KaSıM MaVrUşGiL BoĞaZ MaVrUşGiL 21 3,677 22-11-2012, 10:01
Son Yorum: Salih Reis
  13/14 Kasım MaVrUşGiL boğaz MaVrUşGiL 22 3,888 16-11-2012, 14:23
Son Yorum: murki
  12/13 Kasım MaVrUşGiL Boğaz MaVrUşGiL 41 5,314 16-11-2012, 14:04
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Kasım sonu avı orhanekmekci 40 6,303 04-12-2011, 23:26
Son Yorum: orhanekmekci
  22 kasim 2010 Çİnekop-vanoz avi BALIK and OZAN 20 5,175 26-11-2010, 03:37