Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etkili palet kullanımı
#1
Etkili Palet Kullanmak
________________________________________
Genelde kalçadan palet vurun, dizlerden değil.

Vuruşlarınızı makul ölçüde olabildiğince kısa tutun ki paletleriniz gövdenin dümensuyunda kalabilsin. Daha geniş vuruşlar daha çok sürükleniş yaratır ve daha az etkilidir.

Paletlerinizi tümüyle suyun altında tutun; havada palet sallamak enerji kaybıdır. Su üstünde, sırtüstü gidin ya da yaklaşık 5 metre dalın.

Ritminizi ayarlayın. Bu bir dayanıklılık olayıdır, 100 metre yarışı değil. Çok hızlı gitmekten kaçının. Soluma hızınızı izleyin ve oksijeniniz tükenmeden önce yavaşlayın.

Bedeninizi Düzeltin
Dikey kalın. Suda mümkün olan en küçük yeri kaplamalısınız. Sephiyenizi dikkatle ayarlayın ki hem yukarı hem de ileri doğru palet vurmak zorunda kalmayasınız. Su üstünde sırtüstü palet kullanıyorsanız, kalçanız seviyenin çok altında olmasın.

Ellerinizi ve kollarınızı izleyin. İki yanınızda hareketsiz dursunlar. Kollarınızla atacağınız kulaç pek az itme gücü sağlar ve enerjisel olarak pahalıya patlar.
Aksesuarı yakınınızda tutun. Konsollar ve aksesuar bedeninize olabildiğince yakın olmalılar ki bedenin dümensuyundan korunabilsinler. Örneğin fotoğraf makinesi, makinenin en geniş yüzeyi harket yönünüze paralel çevrilmiş olarak size yakın tutulmalıdır.

Gereksiz ağırlıkları atın. Yüzme gerçekten zorluyorsa, ağırlıklarınızı atın. Ölüm-kalım meselesiyse, Nikonos’a veda edin. Sayıca çok malzeme ve ağırlık sürüklenme getirir.

Hala İlerleyemiyor musunuz?

Dalgadan kaçının. Akıntı heryerde bir örnek değildir.
Genelde, karanın çıkıntılarında ve dar yerlerde akıntı, yüzeyde daha şiddetlidir. Şiddetli akıntıdan kurtulmak için içinden geçin ya da dibe dalın.

Bir el sonra öteki. Akıntı çok şiddetliyse, dipte kayalara, ölü mercanlara vs. tutunarak ilerleyebilirsiniz. Ya da bıçağınızı kuma saplayıp ondan kuvvet alabilirsiniz.

Karaya çıkın. Tüm çabalar iflas ederse, akıntının içinden geçip en yakın yerden karaya çıkın. Dikkat edin, dalgalar ya da kayalar sizi yaralamasın. Suya oranla karada, kaza geçirme olasılığı daha düşük, buna karşın bulunma olasılığınız daha yüksektir.


Yazan: John Francis
Çeviren : Cemile ŞAYLAN
Kaynak : Rodale`s Scuba Diving Magazine
Bul
Cevapla
#2
İşime çok yarayacak bilgiler vermişsin. Eline sağlık.
Paylaşımın için teşekkürler.
Bul
Cevapla
#3
zıpkınla dalmaya cok merakım var ama kısmet olmadı bu öneriler işime cok yarayacak paylaşım için teşekkürler
Bul
Cevapla
#4
Kramp işine ne diyeceğiz fazla suda kalınca yada ters bir ayak hareketiyle bazen ayağıma kramp giriyor tabii sırt üstü dönüyorum suda dinlenmek için
Bul
Cevapla
#5
okay birgün nasip olursa birlikte dalarız.zıpkınla dalmaya benim de çok merakım var...
Bul
Cevapla
#6
H.A.R.U.N yazdı:Kramp işine ne diyeceğiz fazla suda kalınca yada ters bir ayak hareketiyle bazen ayağıma kramp giriyor tabii sırt üstü dönüyorum suda dinlenmek için
en kötüsü o harun hemen acıya ragmen ayagımı uzatıyorum ama kötü oluyor insan
Bul
Cevapla
#7
slm ..bende bir yorum yapayım...paletli yüzme veya dalma yapıyorsanız eğer.mıutlaka yanınızda bir toplu iğne olsun.kramp giren bölgeye batırırsanız bir kaç saniye sonra kramp geçicektir.NOT=Happyyüzerken iğneği nerde bulucaz ali diyorsanızGulumsepaletinizin en yumuşak yerine bir toplu iğne saplıyabilirsiniz
Bul
Cevapla
#8
zaqor17 yazdı:slm ..bende bir yorum yapayım...paletli yüzme veya dalma yapıyorsanız eğer.mıutlaka yanınızda bir toplu iğne olsun.kramp giren bölgeye batırırsanız bir kaç saniye sonra kramp geçicektir.NOT=Happyyüzerken iğneği nerde bulucaz ali diyorsanızGulumsepaletinizin en yumuşak yerine bir toplu iğne saplıyabilirsiniz
İğne olayını ve de faydalı olduğunu bende duymuştum.Ekleme için teşekkürler.Tedbir tedbirdir,aklımızda bulunsun..
Bul
Cevapla
#9
arkadaşlar paylaşımınıza candan teşekkür ediyorum gerçekten çok değerli bilgiler verdiniz.AlkisGulumse
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Cevapla
#10
Birde benizde gözlükle fazla kalınca yarım saat bir saat ve üzeri Gözlük istem dışı yüzüme vakum yapıyor herhalde istem dışı burundan nefes alma olayı başlıyor buda artık bu işe son verme zamanı geldiğini belirtiyor
Birde ağızdan nefes aldığın için boğazım ve dilim tahta gibi oluyor kupkuru bunlara bir önlem varmı
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dalış esnasında zihin gücünün kullanımı okay 7 4,859 22-08-2008, 12:12
Son Yorum: okay

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi