Yorumları: 1,077
Konuları: 122
Kayıt Tarihi: 05-04-2007
arkadaşlar katliam hala devam ediyor dün ve bu gün dozerlerle balıklar denıze dökuldu bu katlıam dunyanın hıc bır yerınde yok buna ınanın ve hala bu ve bunun gıbi şeylere seyirci kalıyoruz sözde reis ler aralarında KOTA koymuslar sizce bunlara kac kışı uyacak bunları bugun dusunmeksek gelecek nesile ne bırakıcaz dunku gazetede 3000 bın kasa balık tuttum ancak bin kasasını alıcı bula bıldım ikibin kasasını denıze döktum dıye yazıyordu bılmem okudunuzmu? balıkhalınde balıklara alıcı bulunmazken tezgahlarda balıklar cok pahalı satılıyor (örnek) istavrıt tın kasası 10 ytl iken tezgahcılar kılosunu 3 ytl den satıyorlar buna ne demelı bugun ise hamsının kılosu 5 ytl kasasıda 15 yada 20 ytl cıvarı arkadaşlar bu konu ustundekı hassasıyetımızı lutfen bıraz daha ön planda tutalım ARTIK BU KATLIAMA Bİ DUR DİYELİM .........!!!!!!!!
KARAR sizlerin arkadaşlar saygılar Y.K
www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=6190
Yorumları: 150
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 24-08-2007
Ne yapabiliriz ? köy işlerine toplu mail atalım denetimleri atrırsın bir fikrin varsa söyle yapalım.
Yorumları: 1,077
Konuları: 122
Kayıt Tarihi: 05-04-2007
bunlar yetmemiş gibi bir hamsi kayıgı öyle bır hamsı yakalamıskı agırlıgından teknesı batmış
8 tekne calısanı kurtulmus bır hala kayıp ac gözlulugun bukadarıda pes dogrusu adamlar artık balık kasası bulamıyorlar balık kasaları kara borsaya duştu pekı buna ne demelı yorum sızlerın arkadaşlar
www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=6190
Yorumları: 1,372
Konuları: 32
Kayıt Tarihi: 25-04-2006
Geçen gün ben e-mail attım. Adreste vermiştim (
http://www.kkgm.gov.tr/) "Ya tutarsa...! Denemekte fayda var." konusu başlığında var. Duyarlı olalım ve gerekeni yapalım arkadaşlar.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=6190
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Kayıt Tarihi: 09-05-2006
Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşanıyor. Ava çıkan balıkçılar ağlarını hamsilerle doldurarak limana dönüyor. Düzce'nin Akçakoca ilçesinden teknesiyle Karadeniz'e açılan bir balıkçı, 7 saatte yaklaşık 50 ton hamsi avladı.
Balıkçılık yapan Mahmut Menekşe, önceki akşam saatlerinde 'Mamuli Reis' adlı teknesiyle balık avına çıktı. Menekşe, 7 saat sonra yaklaşık 50 ton hamsiyle Akçakoca Limanı'na döndü. Teknenin güvertesindeki tonlarca hamsi, TIR'lara yüklenerek Ankara ve İstanbul'a gönderildi. Mahmut Menekşe, 20 yıldır balıkçılık yaptığını; Karadeniz'de uzun süredir bu kadar balık bolluğu görmediğini kaydetti. Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğu vatandaşların yüzünü güldürüyor. Kasası 5 YTL'ye kadar düşen hamsilere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Hamsinin tezgahlarda kilo fiyatı 1,5 ile 2,5 YTL arasında değişiyor.
alınan kararlara hemen uymuyorlar seneye ne tutacaklar bakalım
Denizlerimize gerçek anlamda sahip çıkmanın zamanı gelmiştir. Unutmamalıdır ki;
yarın çok geç olabilir.
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Kayıt Tarihi: 09-05-2006
Giresun'da etkili olan fırtına nedeniyle önceki akşam bir balıkçı teknesi alabora oldu. Denize düşen 9 balıkçıdan 8'i çevredeki balıkçı tekneleri tarafından kurtarılırken, 23 yaşındaki Veysel Şenol kayboldu
Teknenin bulunduğu noktayı tespit eden dalgıçlar, buraya bir şamandıra bağlamasına rağmen, yaklaşık 35 metre derinlikte olan tekneye ulaşamadı. Dün öğle saatlerinde çıkan fırtına ve dalgalar nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi.
asırı yükleme yapılmasaydı alabora olmazdı.....
Denizlerimize gerçek anlamda sahip çıkmanın zamanı gelmiştir. Unutmamalıdır ki;
yarın çok geç olabilir.
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Kayıt Tarihi: 09-05-2006
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş, Türkiye'de balıkçılık sektöründe kontrolsüz bir büyüme yaşandığını, buna karşın balık stoklarında artma olmadığını, aksine azalma yaşandığını söyledi.
Düzgüneş, Türkiye'de balıkçılık sektöründe planlı bir hareket yapısının olmadığını söyledi.
Balıkçılığın en önemli ayağı olan avcılığın ön hazırlıktan yoksun bir şekilde yürüdüğünü belirten Düzgüneş, “İnsanlar sadece ruhsat alarak istedikleri gibi avlanıyorlar. Bugün hamsi avlayan, orkinos sezonu başlayınca Akdeniz'e kadar inip orkinos avlayabiliyor. Ruhsat tüm balıklar için alınınca sorunlar büyümeye başlıyor” dedi.
Balıkçı motorlarının güçlerinin inanılmaz ölçülerde büyüdüğünü, boylarının 64 metreye kadar çıktığını ifade eden Düzgüneş, “Kısacası, balıkçılıkta kontrolsüz bir büyüme yaşandı, yaşanıyor. Ama balık stoklarımız eskiye göre artmadı, aksine azaldı. Her geçen gün yeni yapılan gemilerin avcı filolarına katıldığını görüyoruz. Bu yönüyle baktığımız zaman balık stoku, yani kaynak büyüklüğüyle, gemilerdeki gelişmenin paralel olmadığını görüyoruz” diye konuştu.
Yararlanılan balık sayısının gün geçtikçe azaldığına dikkati çeken Düzgüneş, “Örneğin 2 yıldır hamsi konusunda Karadeniz'de yaşanan sorunu dikkate aldığımızda, hamsi filosunun artık ekonomik çalışmadığını görüyoruz. Ya gemiler denize açılmıyorlar, ya da açıldıkları zaman az ve küçük balıktan oluşan sürülerle karşılaşıyorlar” dedi.
“Radikal bazı kararların alınması gerekir”
Sorunların aşılması için radikal bazı kararların alınması gerektiğini dile getiren Düzgüneş, alınacak kararların başında “balıkçılık denetim planları”nın hazırlanması ve uygulamasının geldiğini söyledi.
Alınacak tedbirler kapsamında bazı türlerde avcılığın 3 yıllığına, 5 yıllığına tamamen durdurulmasını, balık unu ve yağı işleyen fabrikalara ürün gelişinin engellenmesi gerektiğini ifade eden Düzgüneş, “Özellikle balık işleyen fabrikaların çalışması, ucuz ve bol balığa bağlı. Bu işletmeler balıkçıyı daha fazla avlanmaya zorluyorlar. 'Fiyat düşsün de ucuz fiyata balık alalım' diye. Stoklarda sürekli olarak bir kıyım söz konusu” dedi.
“İşgalci türler de balığı yok ediyor”
Küresel ısınma ve çevre sorunları nedeniyle Akdeniz ve Pasifik kökenli canlıların, Kızıldeniz'den geçerek denizlerimizi işgal ettiğini belirten Düzgüneş, şöyle devam etti:
“Karadeniz'e deniz salyangozu böyle geldi, taraklı meius böyle geldi, şimdi balon balığı geldi. Eskiden sularımızda görülmeyen canlılar, yumuşakçalar, eklem bacaklılar, kafadan bacaklıların istilası söz konusu ki bunlar ya besin rekabetine girerek yerli balıkları kaçırıyor, ya da onları tüketerek canlılıklarını sürdürüyorlar. Mesela Pasifik kefalinin Karadeniz'de sınırımıza gelmesiyle yerli kefal yok oldu.”
Bu canlılara karşı çok esnek, çok acil, çok kıvrak yöntemler uygulanması gerektiğini ifade eden Düzgüneş, yerli türlerin yaşaması için bu işgalci türlerin avlanması gerektiğini söyledi.
“Balıkçılıkta tek otorite şart”
Düzgüneş, sorunların çözümü noktasında, Türkiye'de balıkçılık yönetim politikası olmadığı için karar verecek kuruluş da olmadığını savunarak, “Yapılacak işlerin en başında, balıkçılıkta karar verecek “tek otoritenin” kurulması geliyor” dedi.
Bu konuda üniversitelerin verdikleri kararların ancak tavsiye niteliğinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Düzgüneş, şunları söyledi:
“Biz sadece bilimsel tavsiye üretebiliriz. Araştırmalar konusuna baktığımızda, Türkiye'nin araştırmalara ayırdığı bütçe o kadar kısıtlı ki bu tip araştırmaların kısıtlı bütçelerle yapılması mümkün değil. Ulusal araştırma politikası oluşturulmalı, bunlar, yapabilecek kuruluşlara ihale edilmeli veya konsorsiyumlar kurulmalı. Yani batılı tarzda çalışma anlayışı getirilmesi lazım. Bugünkü gidişata bakarsak Türkiye'de balıkçılık sektörünün iyiye gittiğini söyleyemeyiz. Böyle giderse sürdürülebilir balıkçılık yapmak ve insanlarımıza bu değerli besini sunmak zorlaşacak.”
Hürriyet
Denizlerimize gerçek anlamda sahip çıkmanın zamanı gelmiştir. Unutmamalıdır ki;
yarın çok geç olabilir.
Yorumları: 1,372
Konuları: 32
Kayıt Tarihi: 25-04-2006
Paylaşım için teşekkürler Cengiz Kaptan.
Yorumları: 15
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 19-11-2007
Arkadaşlar bu konuda devlet radikal kararlar almadıkça hiçbir şey olmaz,
nihayetinde su ürünlerinde çalışanlar da memur. onlarında bitakım kaygıları var
bu memlekette siyaset var arkadaşlar. İnsanların tam olarak görev yapabildikeri ne malum
örneğin küçük yerleşim yerlerinde memur yakalıyor, tam işlem yapacak bi bakıyosun birileri devreye girmiş adamlar az bişeyle yırtıyorlar.
Ondan sonra o memur birdaha görev yapmaz arkadaşlar.
Biz komşu yunanistan gibi yapmadıkça bu iş böyle denizde balık bitip tükeninceye kadar
tartışır dururuz.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Kayıt Tarihi: 04-07-2006
erdekli yücel yazdı:arkadaşlar katliam hala devam ediyor dün ve bu gün dozerlerle balıklar denıze dökuldu bu katlıam dunyanın hıc bır yerınde yok buna ınanın ve hala bu ve bunun gıbi şeylere seyirci kalıyoruz sözde reis ler aralarında KOTA koymuslar sizce bunlara kac kışı uyacak bunları bugun dusunmeksek gelecek nesile ne bırakıcaz dunku gazetede 3000 bın kasa balık tuttum ancak bin kasasını alıcı bula bıldım ikibin kasasını denıze döktum dıye yazıyordu bılmem okudunuzmu? balıkhalınde balıklara alıcı bulunmazken tezgahlarda balıklar cok pahalı satılıyor (örnek) istavrıt tın kasası 10 ytl iken tezgahcılar kılosunu 3 ytl den satıyorlar buna ne demelı bugun ise hamsının kılosu 5 ytl kasasıda 15 yada 20 ytl cıvarı arkadaşlar bu konu ustundekı hassasıyetımızı lutfen bıraz daha ön planda tutalım ARTIK BU KATLIAMA Bİ DUR DİYELİM .........!!!!!!!!
KARAR sizlerin arkadaşlar saygılar Y.K
www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=6190
Restoranlardada tekirin porsiyonu 15 ytl adama dedim kardeşim bunun kasası 20 ytl senin porsiyonda yarım kilo bile yok
herkez çok kazanç peşinde çok çalışimde sürümden kazanim diyen yok akşama kadar otursun 1-2 kek le günü kurtarim derdinde
yani restoranlarda nerenizi yırtsanız 100 ytlden aşağısı zor 2-3 kişi