Yorumları: 6,094
Konuları: 112
tarih 24 kasım 2007 arkadaşlarla birlikde toplanıp ava gittik hem kara avcıları hemde balık iki araba toplam 9 kişiyiz üçümüz balık avcısıyız ben her zamanki gibi yine mantarlı oltamı alıp uygun bir seçip oltamdaki iğneyi ciğerleyip hop suya o dane derinlik 40 cm kadar ancak var sığ yani başka yerlere bakdım bütün o civar hemen hemen aynı tekrar ilk oltayı attığım yere döndüm başladım avlanmaya gidişat fena değil birkaç kefal iki tanede bekir aldım başlangıçda iyi yerimi buldum dedim sığ olasına rağmen oltam 3234 albastar carbon dört metrelik kamış sadece makara takılı değil aradan biraz zaman geçdi arkadaşlar bağırıyor neskafe hazır diye havada bniraz soğuk önce niyetim yokdu sonradan bir bardak alim bari dedim oltamı kamışların arasına sıkıştırarak halkaların yönünüde tersli yaptımki balık vurursa gitmesin diye oltama bir kez daha baktım şamandıra kıyıya yakın ok. deyip doğru arkadaşların yanına bakdım sıcaksu hazır ve nazır bende plastik büyük bir bardağa servis yapıp oltama doğru yönlendim kamışların arasına girdiğimde önce inanamadım olta görünürlerde yokduhemen ırmağın içine yakınlara bakdım yine yok gitmesine imkan yok sağlamdaydı kamışımacaba birimi geldi diye düşündüm etrafı kolaçan ettim kimse yok tekrar ırmağa bakdım kamış yine görünmüyor koşarak arkadaşlara haber verdim onlarda geli benim kamışı aramaya başladılar ben zavallı hala kıyılara bakıyorum mustafa enişte bağırdı kamış suyun ortasında diye hemen yanına koşup bir bakdım 25 metre açıkda kamışın arka mantarı suyun üstünde görünüyorhemen arabaya motorlu diğer kamışı almaya gittim ve o ara hızlı bir şekilde oltaya kurşun ve iğne bağlamakala meşgulum hazır hale gelince tekrar oltamı en son gördüğüm yere koşdum oltayı tam atacam sudaki kamış hızlı bir şekilde tekrar suya girdi en son görüşüm bu oldu akşama kadar diğer oltayla avlandım ama gözlerim suyun içini radar gibi tarıyor ama nafile bir daha göremedik balıkla birlikde gitti zavallı kamışım boğuldu yani mefda oldu sonradan bir pişman oldu ona yüzme öğretmediğime bir pişman oldumki sormayın yüzme bilseydi bir kıyıya yanaşırdı siz siz olun oltalarınıza yüzme öğretin sonradan pişman olmayın benim gibibu haftada aynı yerdeydik su biraz daha fazlalaşmışdı öyle kıyıları gezdi gözüm acaba diye ama gidenin gelmesi bayağı zor heleki kızılırmakda
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
kamil geçmiş olsun balık büyüktü herhalde alıp götürdüğüne göre.keşke kurtara bilseydin iyi olurdu.kamışlara mutlaka yüzmeyi öğretmeklazım
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
kamil abi kesin 2 metrelik bir yayındı o kamışı alan balık kesin başka bişey olamaz bende bakiniyim buralardaki derelere ırmaklara gezdiriyordur şimdi o kamışı.
yazık olmuş kamışa iyi bir hoca tutup ögret bari digerlerine
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
geçmiş olsun büyük bir balıkmışki kamışıda almış götürmüş bence kamışa yüzme öğretmek yerine sıkıca bir yere bağlamak daha garanti tecrübe olmuş kısmet diyelim rastgele
of of o kamışı bulsa bulsa ustam 61 bulur haber bekliyorum ondan bakacağız
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Geçmiş olsun. Oltayada balığada yazık olmuş. Abi orada o kadar iri balıklar varsa makinanın kalamasını açıp sabitlemek daha iyi olur gibi geldi bana. Böyle olunca sadece misinayı çeker kamış olduğu yerde kalır.
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
Olta kamışını sazlıkların arasına koydun birde çözülecek tipte düğüm atsaymışsın kamış gitmezmiş.Boşver suya felan düşmemişsinya abi donardın sonra takır takır ederdi dişler.Kamışın 3234 serisi var burda ben inceledim.İnternette 100-300 gram atarı var diyor.Gördüğümde Kamışın üstünde 100-200 gram atar yazıyor.Çok kaba bence el ile tutulacak yeri kaba kalas gibi dolgu kamış aldım ben iki parça ortadan civatalı çok sağlam biraz ağır ama kullanışlı tavsiye ederim.Resim'in tam sağ üst kısmında yarısı görünüyor.Ağustosda da benim gözlük gitti.Ağaca asmıştım unutup gelmişim.
köksal bu kamış normalde yayın içindi ama kullanımı rahat diye kullanıyordum
Yorumları: 239
Konuları: 58
Geçmiş olsun. Olaya birde şu tarafından bakalım ; Keşke benimde böyle bir anım olsaydı. Ben kamışları ya kırarak yada arabanın bagajında kırılmış olarak bulurum. Siz hiç olmazsa Kacaman, acayip bir balık benim kamışı götürdü diyebileceksiniz. Ne güzel bir anı, yıllarca anlatıp dururdum ben olsam ve mutlu olurdum üzülmek yerine. ( Fazla mı Polyanacılık oldu ne )
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
ben de kaptırdım 2 kere ama hep kaçan balığa üzüldüm kamil abi.makina-kamış bulunurda denizde o makinayı götürecek balık az rastgelir kıyıda.
kaçan balıkta hiç unutulmuyor.