Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Haftalık Mersin Seyahatim
Merhaba,

1 haftalık Mersin balık avı turumu gerçekleştirip bugün döndüm. 1 hafta Mersinde bir arkadaşımın misafiri oldum ve bütün günlerimiz balık avıyla geçti. 7 günde maalesef fırtına yüzünden 3 kere tekneyle çıkabildik. Geri kalan günlerde de kıyıdan canlı kupes yavrusuyla ve çeşitli rapalalarla levrek peşindeydik. Walk the dog cinsi rapalamızla 2 tane kiloluk levreği rapalanın peşinden koşturmamıza rağmen balığın atlamaması yüzünden başarılı olamadık. Canlı yemlerde ise sadece koca günde 1 levrek çekişi oldu. Fakat yemi bırakması yüzünden alamadık. Yine bir akşamüstü canlı yem ile levrek beklerken 2 metrelik suda 120 cm.lik keler yemi yutunca 0.25 mm misina ile 55 dakikalık zevkli mücadele sonunda balığı kıyıya zorda olsa alabildik. İlk gün tekneyle daha yeni açılmış iken gelen barakuda bizi ümitlendirsede  uzun mesafeleri rapalalarımızla taramamıza rağmen başka vuruş alamadık. Sonraki günlerdede açıkta raglou  çaparisi ile orkinos denemelerimiz oldu fakat uzun süre dolaşmamıza rağmen tek bir orkinos atlamaması üzerine balığın olmadığına karar verip 25 metrede yemliye oturduk. İzmarit ve kupes ağırlıklı olmak üzere, kolyoz , istavrit, sardalya ve birkaç ufak mercan dan oluşan karışık balığımız ile akşam yemeğimizi çıkarmış olduk. Birkaç kiloda dondurucuya atıldı. Sonraki gün ise 45 metrede yemli denemelerimizde daha az ama irice balıklara rastladık. Ve son günde havanın rüzgarlı olması üzerine denize veda edip istanbulun yolunu tuttum. İlginç bir durum sardalyaya çok benzeyen fakat daha sivri burunlu olan balıkların bir sardalya cinsimi yoksa başka bir balık türümü olduguna karar veremedik. Çünkü bu balık sardalyadan daha lezzetli ve kılçıksızdı. Bu balıklardan biri çipuraların yanında görülüyor. Bu balığın cinsini bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.Ayrıca 4. resimdeki mercan-izmarit karışımı balıgıda tanımlayamadık.
[attachment=11989]
[attachment=11990]
[attachment=11991]
[attachment=12000]
[attachment=12001]
Bul
birol ne güzel ya taa mersine balık tutmaya,bereketli olsun güzel avcılık yapmışsınız tebrikler
Bul
birol bu mevsimde mersin baya güzel olmalı .balıklar çok güzel afiyet olsun keler diye bir balık yakalamışsın nasıl bir balık yeniyormu.rast gelsin
Bul
birol arkadaşım maşallah av tatili çok güzel geçmiş...resimler gerçekten süper...paylaşım için teşekkürler..
Bul
tebrikler güzel tatil ve güzel av olmuş
Bul
istavritci yazdı:birol bu mevsimde mersin baya güzel olmalı .balıklar çok güzel afiyet olsun keler diye bir balık yakalamışsın nasıl bir balık yeniyormu.rast gelsin

Güzel de şansımıza 7 günün 4 günü fırtınalı geçti. keler yeniyor bembeyaz eti var ama marine etmek gerek bizdede malzeme olmadığı için derisini yüzüp yedik çok hafif acımsıydı eti. köpekbalığı cinsi ne de olsa.
Bul
birol resimlere bakmadan önce hep raporu okurum okurken inan heyecanlandım maşallah güzel av olmuş o kadar levrege keşke rapalayı bırakıp roglou larla dolaşsaydın çok daha verimli levrek avı yapardın veya canlı yeme dönebilirdin neyse olan olmuş keler saglammış baya ugraştırmıştır çekmesi.
bereketli olsun afiyet olsun güzel tatil olmuş.
aralık ayı avıı ve avcısına katılmak isteyenler buraya http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=6230
kendisi ekliyor bu ay böyle bir degişiklik yaptık her gelen rapora bu yazıyı yazıyorum.
istersen ekleyebilirsin.
Bul
tebrikler arkadasım guzel av olmus bende önüzdekı yaz kacıcam otarafa kısmetse..
Bul
LeVrEkCi yazdı:birol resimlere bakmadan önce hep raporu okurum okurken inan heyecanlandım maşallah güzel av olmuş o kadar levrege keşke rapalayı bırakıp roglou larla dolaşsaydın çok daha verimli levrek avı yapardın veya canlı yeme dönebilirdin neyse olan olmuş keler saglammış baya ugraştırmıştır çekmesi.
bereketli olsun afiyet olsun güzel tatil olmuş.
aralık ayı avıı ve avcısına katılmak isteyenler buraya http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=6230
kendisi ekliyor bu ay böyle bir degişiklik yaptık her gelen rapora bu yazıyı yazıyorum.
istersen ekleyebilirsin.

Nihat 4 gün boyunca yavru kupes takıp levreği denedik. ve yemleri 15 dakikada bir yeniledik. 1 kere vurdu. herkes şaşıyor bu duruma. dalgada vardı.tam levrek havası ama yapmadı balık. çok seyrekti.yavru kupesde çok boldu belki balık aç değildi.
Bul
Havanın fırtınalı olması can sıkıcı olmuş,yinede güzel av yapmışsınız.Son resimdeki balık patlakgöz mercan,diğeri ise kolyos var orada onumu sordun.Daha bollarına afiyet olsun.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  28.11.2014 Tahsin mersin tahsinmersin 14 1,886 02-12-2014, 00:22
Son Yorum: tahsinmersin
  10-11.05.2011 mersin tömük kefal avı kurusogan 24 7,270 17-05-2011, 21:04
Son Yorum: orhanekmekci
  tahsin mersin 3-7-2010 tahsinmersin 26 3,906 25-07-2010, 00:46
Son Yorum: u_boy

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: