Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsili Pilav - Hamsi Pilavı
Eğer tatma şansınız olmadıysa şiddetle tavsiye ederim

HAMSİLİ PİLAV
Malzemeler ; 6 kişi için
750 gr hamsi,1 ½ Su Bardağı Pirinç2 tane kuru soğan,1 yemek kaşığı Tereyağ (yada sıvı yağ isteğe göre),2 Su Bardağı Su1 yemek kaşığı Kuş Üzümü,1 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık,Yani Bahar, Tuz, Pul Biber
Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın.

Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun. İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun. Üzerine iki bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve pulbiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın pilav pişedursun, o arada suyu iyice süzülen hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye sırtları tepsiye gelecek şekilde sıra sıra dizin.
Dizerken ortadan başlayın ki hamsiler güneş gibi dizilsin ve görüntü güzel olsun. Pilav pişince iyice karıştırın, hamsilerin üzerine yayın. Kalan hamsileri de aynı şekilde pilavın üzerine dizin. 180-200 dereceli önceden ısıtılmış fırında hamsiler pembeleşene kadar kızartın.
Sıcakken Servis Yapın Afiyet olsun......

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
ali sağolasın güzel bir görüntüsü var...
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Paylaşım için teşekkürler Ali.
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
Yakında hamsi pişirme usuleri hakında köşemiz olursa hiç şaşımayacağım.Harika görünüyor ellerine emeğine sağlık.
Bornova - izmir
Bul
daha geçende yapmıştı babam yarın yine yapalım diyordu resimleri görünce canım çekti yemeyenlere şiddetle tavsiye ederim olmaz böyle bir lezzet

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
ali şöyle bir yutkumdum harika görünüyor kardeşim
emeğine sağlık teşekkürler afiyet olsun.
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Paylaşım için teşekkürler Nihat. Hamsili pilava dayanamam. Kanıma girdiniz bu akşam. Yarın menümde hamsili pilav olacak galiba.
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
bende işten geldim ne yesem diye düşünüyordum ALLAH razı olsun menüde hamsili pilav varmış ben ekmek alıp geleyim.

çok güzel paylaşım arkadaşım saygılar.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
paylasım için teşekkürler,merak edip duruyordum fotosunu da görme imkanım oldu böylece
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
Bul
ali resmi yemekten önce çekmemişsin ne zaman tepsiyi yarılamışsın aklın gelmiş resimlemişsin,faidesi var demekki,nihat sende hamsileri ye yanındaki tatlılar benim olsun he he he
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Pİlavi ustasindan yİmelİ erdekli 6 2,531 23-03-2009, 16:39
Son Yorum: Albatros-gr

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi