Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anılarım: Kaçan Kefal
Geçende kepçeden bahsederken aklıma bir balık anım geldi.

12 sene önce 14 yaşında falandım. O sene çok büyük kefaller vardı. Palamut bağırsağını yem olarak kullanıp 3 lü dip takım yapıyorduk. Temmuz veya ağustos ayıydı. Hergün 1-2 tane 50 cm lik kefaller yakalıyorduk. Bazen düşüyordu bazen de suyun üstünde savurup zar zor içeri alıyorduk.

El oltasına bir tane büyük kefal vurdu tasmaladığım anda ne oluyoruz dedim Smile Yaklaşık 7-8 metrelik bir derinlik balığı görmüyordum ama hiç olmadığı kadar güçlü çekiyor. Kafa atıyor bir metre kadar o çekiyor sonra biraz ben. Olta kopacak gibi oluyor bırakıyorum biraz gidiyor, durunca tekrar çekiyorum. Bu şekilde suyun üstüne kadar geldi. Yanımdaki arkadaşla baka kaldık. Balık çok büyüktü. O zamana kadarkilerin en büyüğüydü. Ne yapıcaz dedim iskele 1.5 metre sudan yukarıda kaldırırsak garanti kopartır. Git bir yerden kepçe bul dedim. Smile

O zamana kadar hiç kepçede kullanmamışız ama şansımızı deneyeceğiz.
Arkadaş koşa koşa geldi . Smile Hiç unutmuyorum 3 metre odun gibi bir sopası olan. İnşaat demirinden bir kepçeyle geldi Big Grin

Nerden buldun bunu dedim. Büyük gezi vapurundan aldım dedi.
Kimseye çaktırmadan alıp gelmiş Big Grin Ama kepçe yerinden kalkmıyor.

Ben balığı tutuyorum. Sende kepçele dememle bu kepçenin ağırlığından denize düşmemek için Smile yavaşça balığa vurdu.
Kepçeyi gören balık ne oluyoruz der gibi bir çekiş oltayı kopardı ve gitti.
Biz de ağır ağır gidişini seyrettik. Big Grin
O zaman yakaladıklarımızla kıyasla hatırladığım 60 cm civarındaydı. Kısa bir süre tartıştık. Sonra ertesi sabah 7 de yine soluğu iskelede aldık. Bu da bize bir tecrübe olmuştu.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
bogazdaöyle kefalar var hüseyin bir ay öceydi tarabyada istvrit ve cinekop tutuyorduk kıylamış kefal salına salına önümüzden gecti gitti şimdi bogaza giderken üçlü çarpmamıda alıyorum bana ders oldu
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
Eskiden çok boldu çoluk çocuk herkes çekerdi. Bizim buralarda bu senede bol ama hep ilerya.

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Abi kesal dedin mi bana soracan ben çok bilirim kefalin 60 lık misanıyı 70 lik misanıyı kopardığını ben k.çekmece gölünde tanınan bir çarpmacıyım lakabım karap.ç herkez tanırSmile Benim yakaladığım kefallerin en büyğü 8 kilo 200 gr dı yaklaşık 85 cm civarıydı haskefaldi göl balığı denize çıkmamış üstü yosun tutmuştu kuyruğu iki serçe paramağını birleştir 2 el kadardı vede bu balık havyarsız bi balıktıki havyarı olsa düşünemiyorum. Balıkğı çarpmayla çekicem diye işaret parmağımı kemiğe kadar kestim ve daha çok büyük 5 6 kilo civarı kefal yakalamışlığım vardı zamanında sirküleri bilmediğimiz için günde 2 çöp poşetii yani 40 45 civarı en ufağı 2 kiloluk has kefalller yakalardık ufaktık tabi. Şimdi istesekte yok okadar balık ya Sad
Hasan Kıskanç
İstanbul / K.çekmece
Tekne ve kıyı balıkçılığı
Bul
canın saolsun hüseyin kaçan balık büyük olur kaçamayan ızgaraSmile
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Geveze_22 yazdı:...
Yok bizde o denli hiç olmadı. Zaten biz görmeden el oltası ile yakalıyorduk.
Çarpma ile de yakalıyorduk ama. Onlar bu boyda olmuyordu. Çünkü büyük balık derinde görünmüyordu. Zaten göl deniz geçişlerinde daha bol oluyor. Senin dediğin gibi riva deresinde olduğunun haberini alıyorduk ama hiç gitmedim.

Çarpma daha avantajlı. Köstek kopması gibi olmuyor. Biz mecburen balık görmesin diye ince köstekli takımlar yapıyorduk.

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Hüseyin Kararman yazdı:canın saolsun hüseyin kaçan balık büyük olur kaçamayan ızgaraSmile

Artık kefal tutmuyorum abi zaten küçükken meraklıydıkSmile

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Çekmecenin kefali ünlü kurutulmuş havyar yapılıyor ya. İnternette yazıyordu.
İstanbul da çekmece kefalinden başka kefalden olmuyormuş.

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Bende bundan 8 sene önce 60 cm.lik bir kefali zıpkınla vurmuştum arnavutköy akıntı burnunda.eti hiç ufak kefallere benzemiyordu.mükemmeldi.
Bul
Evet çoğu balığın küçüğünün tadı güzel olur. Kefalinde tam tersi. Bazı balıklarda yaşlandıkça et kartlaşıyor. Kefalinde küçüğü bana göre hoş olmuyor.

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ANILARIM: EN ZOR SARDALYA AVI Boğaziçi 10 3,917 28-03-2007, 23:01
Son Yorum: RIFAT YAMAN
  ANILARIM: YAZIN KIYIDAN HAMSİ AVI Boğaziçi 6 2,834 24-03-2007, 10:44
Son Yorum: AFALA

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi