İyi bir olta balıkçısı olan, 1997 yılında kaybettiğimiz rahmetli kayınpederimi saygıyla anıyorum. Benle ve arkadaş grubu ile balığa gitmeyi çok severdi. Nihatın (levrekçi) kıyıdan balık tutamıyorum nostaljisi aklıma getirdi. Çok baba insandı diyorum ve devamla babam bir hafta sonu işin yoksa bizi balığa götür dedi, yıl 1996 yanında üç arkadaşı toplam 5 kişi Adapazarında bulunan çaltıcak gölünün kanalında kızılkanat avlayacağız. kanalda oturacak yer yok. çapari ile istavrit çeker gibi çifter çifter kızılkanat çekiyorlar. kulakları çınlasın babamızın bir arkadaşı bakti adamın birine iyi kızılkanat çıkarıyor. hemen şahsın sağına iki kişi soluna iki kişi oturduk. adam yine de çifter çifter çekmeye devam ediyor. Tam bir buçuk saat oturduk. birtane kızılkanat vurmadı ya. Dönüşte pazardan 3 kilo hamdi çatıda ailece mangal yapıyoruz. Rahmetli geldi kulağıma eyilerek o balık tutan adam için aklımızdan fesatlık geçti ya onun için hiç balık yakalayamadık dedi. ve ben hiç bir zaman fesatlık duymadım. hiç tanımadığım bir kişiyi balık tutarken göreyim. laf atmadan konuşmadan geçmem. Bu beni kendim tutmamış bile olsam mutlu ediyor.
Saygıyla anıyorum;
|
11-02-2008, 20:00
evet murat bu çok önemli aynen etrefımda balık tutanların hepsiyle aram çok iyidir kim balık tutsa sevinirim laf atarım bildigimi anlatır yardımcı olmaya çalışırım ve sanırım o yüzdende kısmetim balıkta hep açıktır.
kayınpederine Allah rahmet eylesin güzel anılar bunlar paylaşmak güzel teşekkürler.
11-02-2008, 20:00
Murat Bey ALLAH rahmet eylesin.ALLAH her kesin kalbine göre verirmiş.
Saygı ve Sevgilerimle.
11-02-2008, 20:28
antakya dan çevliğe 30 km. yaklaşık,balığa giderimkıyıdan balığa gittiğimde tek başıma gitmek zorundayım.fakat orada o kadar çok dost edindimki,antakya dan daha çok dostum var diyebilirim çevlikte.en güzel yönlerinden biride bu sanırım.
kayınpederinede allah rahmet eylesin.
11-02-2008, 23:16
murat bizde saygıyla anıyoruz kayınpederini.fesatlık sadece balıkta değil,her yerde geçerlidir bu yüzden dedikodudan uzak durmak için 15 senedir kahveye gitmem evde bile kimseye konuşturtmam anam babam bile konuşmazlar çünkü onlara bile konuşurum derim elalemi konuşcağınıza beni dövün der anamın önüne kurbanlık gibi yatarım.oda bana şakadan tokat atar sırtıma sonrada sevişiriz güreşiriz ısırırım.babamda der deli bu çocuk ama onları o akşam dedikodu konuşmaktan kurtarırım yani,balıkta öyle sadece bak adam çekiyo der rastgele diye bağırırım
*Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET **********
11-02-2008, 23:38
yalova tatar yazdı:murat bizde saygıyla anıyoruz kayınpederini.fesatlık sadece balıkta değil,her yerde geçerlidir bu yüzden dedikodudan uzak durmak için 15 senedir kahveye gitmem evde bile kimseye konuşturtmam anam babam bile konuşmazlar çünkü onlara bile konuşurum derim elalemi konuşcağınıza beni dövün der anamın önüne kurbanlık gibi yatarım.oda bana şakadan tokat atar sırtıma sonrada sevişiriz güreşiriz ısırırım.babamda der deli bu çocuk ama onları o akşam dedikodu konuşmaktan kurtarırım yani,balıkta öyle sadece bak adam çekiyo der rastgele diye bağırırımAbi süpersin ya kaç yaşına gelirsek gelelim, onların gözünde hala küçük çocuğuz dimi. kazık kadar adam olduğumuzun farkında değiller sanki. ama insan yinede onlarla mutlu oluyor. Bende bazen çocuklarımın ilk doğduğu günleri hatırlar dalar giderim.
11-02-2008, 23:49
haklısın murat bizler nerdeyse dede olcaz ama anamız için hala çocukuz devri alem böyle
*Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET **********
12-02-2008, 00:11
Abi öncelikle başın sağolsun. Mekanı cennet olsun.
Mesajındanda anlaşıldığı üzere saygı duyduğun ve sevdiğin bir insanmış. Böyle kıymetli insanlara sahip olduğun için kendini şanslı hissetmelisin.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
12-02-2008, 00:47
muratayd54 yazdı:............. Bende bazen çocuklarımın ilk doğduğu günleri hatırlar dalar giderim. Bu cümle bile beni dalıp götürdü Eskilere Rahmetli büyüklere yaşımız ilerledikçe büyüklerimiz eksiliyor küçüğüyle büyüğüyle kıymet bilmeli
12-02-2008, 10:27
murat allah rahmet etsin.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: