Yine arşivimden resimler vereceğim için genel resimler başlığı altında veriyorum. İnşallah havalar düzelirde haftasonu raporlarında gösterme fırsatım olur. Bu resimleri Özgür Bey'e (Ozoca51) ithaf ediyorum.
Bölgemizde kolyoz bolluğundan dolayı çapari çokca yapılan bir av türüdür. Çıkan kolyozları teknede tava yaparak hemen mideye indirdik. Arkasından dip oltaları ile keyfimiz yerine gelinceye kadar patlakgöz avladık.
Geçen seferki ekipte olmayan İzzet arkadaşımızda bu avda vardı.
Herkese uygun hava koşulları ve bol bereketli avlar dilerim
Dünyanin balıkçı gibi olmasini istiyorum Biraz sicaklık paylaşmak için...
Güzel av olmuş Kemal Bey.Ekibe tebrikler.Bereketli ve afiyet olsun.''Patlakgöz'' dedikleriniz son resimdekiler mi acaba ? Onları kolyoza benzetemedim..
kemal abi maşallah avlar süper,teknede taze taze de yenmezmi onlar
bu patlakgöz denilen cins resimdeki bolca yakalanan balıklar sanırım...balıkları yakaladığınız yer dibi kumluk bir yer sanırım arada fare (papağan) balığıda çıkıyor..
sezonda bol ve bereketli avlar dilerim..
abi biz onlara burda kupez diyoruz bizim burdada çok sık çıkar taze yendiği zaman çok lezzetli oluyor ama dolaba girip çıktımı tadı bozuluyor tutulanlar kadar büyük olanada jop gopez deriz afiyet olsun havalar hafta sonu iyi görünüyor inşallah ordada iyi olurda çıkarsınız ben niyeti bozdum kısmetse 2 gün balıktayım hayırlısı
kemal hocam elinize emeğinize sağlık, gopes diye geçiyo burda o balıklar temmuz ekim arası at çek yapıyosun hepsi kıyıda oluyo. tabi yöre farkından başka isimi olabilir. ama gopesi 100 metreden tanırım
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
bi aralar bizim buralarda da göründü bunlardan bir kaçtane yaklama fırsatım oldu hatta ama nasıl tadı olduğunu anşayamadım doğrusu ama ege balığı bu galiba marmarada pek sık rastlanmıyor