Yorumları: 57
Konuları: 11
biz anamızın karnında öğrenmedik balık tutmayı bizde acemiydik ama öğrenirkende kimseyi canından bezdirmedik,atanları seyrettik akıntı varsa yürümesini öğrendik,işi bilen birine itiraz etmedik,yani kimseyi rahatsız etmedik,koşmadan önce yürümesini öğrendik, ama şimdikiler öyle değil,daha kamış tutmasını bilmeyip efelik taslayıp iş öğretmeye kalkanlar var,yani öyle acemilerle karşılaşıyorumki evlere şenlik.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
nerelerde balık tutuyorsun genelde,belli bi takıldığın yer varmı?
bende acemi sayılırım hep uzak dururum üzerime alınmadım yanii

)
ama ben işi bilirim nedir ki kolay bu deyip tecrübelilerin arasına girip sağa sola atan oltacı çok görüyorum.
LeVrEkCi yazdı:nerelerde balık tutuyorsun genelde,belli bi takıldığın yer varmı?
bende acemi sayılırım hep uzak dururum üzerime alınmadım yanii
)
ama ben işi bilirim nedir ki kolay bu deyip tecrübelilerin arasına girip sağa sola atan oltacı çok görüyorum.
istavrit zamanı emirgan çinekop ve palamut zamanı kalendere takılıyorum. ya levrekçi daha 2 gün önce sahildeydim 125 gram sallıyoruz dere gibi akıyo 35-40 metre yürüyoruz bitane acemi geldi zaten hep beni bulur,geldi tam ortadan atmaya başladı bide 60 gram atıyo,biz 125 gramla zor balık alıyoruz bu 60 gramla almaya çalışıyo,ilk atışta 4 kişiyi topladı bizim 55 yaşında balıkçı bi abimiz var o uyardı bak delikanlı şöyle at şöyle çek diye,ya adama bi bağırdı balık tutmayı sendenmi öğrenicem ihtiyar diye,bizim arkadaş dövüyodu tuttuk çocuğu,yani bunun gibi yüzlerce terbiyesiz var hangi birini dövücen,acemi geldimi kamışı bırakıyorum artık ben.
emirgan kalender benimde takıldığım yerler akıntı gerçekten çok fazladır orada bende aynen senin gibi biri yakınıma geldimi ben uzağa gidiyorum o ustada olsa ben acemiyim kıyıda acemi sayılırım kimseye mani olmak istemem ama pekde oltam kimseyle karışmaz stres atmaya gidiyorum sahile ne gerek var strese.
denk geliriz elbet kalenderde bigün.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Boğaz balıkçılarının en büyük derdi de bu.Çok şükür ki bizim böyle bir sorunumuz yok.Boğazda avcılık gerçekten ustalık.Maharet işi,kamışı sallamak ve hedefe oturtmak; yani bir de birbirinin altından üzerinden akıntı yönünde ilerlemek... Çocukluk ve gençlik dönemim İstanbul'da geçti ama o zamanlar boğaz kıyılarında bu kadar dirsek teması balıkçılık yoktu.Ortam rahattı.Şimdi gerçekten özel bir hüner gerekiyor.Tarabya organizasyonunu hatırladım.En az 4 kez sağımdaki solumdaki oltaları toplamıştım.Ama misafir diye hiç kimse laf etmemişti
![[Resim: icon7.gif]](http://www.amatorbalikci.net/images/icons/icon7.gif)
.Sizin ''acemi''de ukalalık etmese bu tatsızlık olmayacaktı belki.Ama işin doğrusu Boğazda balıkçılık yapmak isteyen acemi kendine önce sakin tenha yerleri seçmeli diye düşünüyorum.Varsın avı bereketsiz olsun.En azından işi kavrayana kadar kalabalığın içine girmesin..
LeVrEkCi yazdı:emirgan kalender benimde takıldığım yerler akıntı gerçekten çok fazladır orada bende aynen senin gibi biri yakınıma geldimi ben uzağa gidiyorum o ustada olsa ben acemiyim kıyıda acemi sayılırım kimseye mani olmak istemem ama pekde oltam kimseyle karışmaz stres atmaya gidiyorum sahile ne gerek var strese.
denk geliriz elbet kalenderde bigün.
ya levrekçi öğrenmenin yaşı yok, ben 35 yaşındayım 9-10 yaşından beri balık tutuyorum ben ama ben artık bu işin kurdu oldum veya öğreneceğim başka birşey kalmadı demiyorum aksine öğreneceğim çok şey var diyorum öğrenirkende kimseyi rahatsız etmiyorum.işallah çinekop zamanı kalenderde buluşuruz,tabi bu sene çinekop yaparsa.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Bence de aceminin yan1nda olmamakta fayda var Allah korusun adam1n kas1n1 gözünü
ç1kar1rlar. Ben k1y1 avciligini bilmem ama ayn1 olay tekne için de geçerli. Ben art1k tekneden, denizden, oltadan anlamayani yan1mda götürmüyorum. Oysa eskiden önemsemez ögrenirler derdim ama gerçekten de çekilmiyor
Lakerda yazdı:Boğaz balıkçılarının en büyük derdi de bu.Çok şükür ki bizim böyle bir sorunumuz yok.Boğazda avcılık gerçekten ustalık.Maharet işi,kamışı sallamak ve hedefe oturtmak; yani bir de birbirinin altından üzerinden akıntı yönünde ilerlemek... Çocukluk ve gençlik dönemim İstanbul'da geçti ama o zamanlar boğaz kıyılarında bu kadar dirsek teması balıkçılık yoktu.Ortam rahattı.Şimdi gerçekten özel bir hüner gerekiyor.Tarabya organizasyonunu hatırladım.En az 4 kez sağımdaki solumdaki oltaları toplamıştım.Ama misafir diye hiç kimse laf etmemişti
.Sizin ''acemi''de ukalalık etmese bu tatsızlık olmayacaktı belki.Ama işin doğrusu Boğazda balıkçılık yapmak isteyen acemi kendine önce sakin tenha yerleri seçmeli diye düşünüyorum.Varsın avı bereketsiz olsun.En azından işi kavrayana kadar kalabalığın içine girmesin..
çok doğru söylüyosun önce sakin tenha bi yerde atmasını çekmesini öğren usta adamları seyret sonra aralarına gir.bide eskiden av vardı avcı yoktu şimdi tam tersi oldu, bide acemiler denizden ne çıkarsa kovaya atıyo hemen çinekop dönemi yaklaşırken yaprak çekip kovaya atıyolar ya o yaprağı yesen nolur yemesen nolur at denize hayvan büyüsün yumurtlasın ama kime anlatıyosun. bunların hepsi eğitimden ve duyarlılıktan geçiyo.
ALTAYLI yazdı:Bence de aceminin yan1nda olmamakta fayda var Allah korusun adam1n kas1n1 gözünü
ç1kar1rlar. Ben k1y1 avciligini bilmem ama ayn1 olay tekne için de geçerli. Ben art1k tekneden, denizden, oltadan anlamayani yan1mda götürmüyorum. Oysa eskiden önemsemez ögrenirler derdim ama gerçekten de çekilmiyor
ya sorma bende tekne balıkçılığını bilmiyorum nedenide beni deniz tutuyo geçen sene arkadaşın teknesi var illa gel dedi gittim ama ne gidiş ayıptır söylemesi kus kus öldüm ya eve nası geldiğimi hatırlamıyorum,benim niyetim tekne almaktı ama napalım olmuyo.
bu işler böyle ben tekneden heryerde lüferimi tutarım levreğimi tutarım ama kıyıdan istavrit zor tutuyorum,yeni yeni öğrenmeye başlıyorum işte.son zamanlarda iyi gitmeye başladım haftada 1-2 kez kalendere takılırım ya sabah ya akşam üstü yemekliğimi tutar fazlasıyla uğraşmam doğru eve ızgaraya.
yani benimkisi şu mantık evde yemek varmı yok o zaman balık yiyelim taam ben tutar gelirim hesabı yapmaktı Allaha şükür onu becermeye başladım boş dönmüyorum en azından artık.
saolsunlar buradaki arkadaşlar sayesinde bişeyler öğreniyoruz yavaş yavaş.