Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
turna ve mercan avı
yeğenim mustafa ve bensalih kaptanın 4mtfiber 15hp mariner teknesinle akşam akşam üstü sırtı yapmak için kıyıdan ayrıldık kıyılardan başladık sırtımızı 1 saat kadar tık yok dolaşmaya devam bu arada sırtıda hareketlenme oldu asıldım ve yeğenime gaz kesmesini söyledim inanamıyorum bizim sırtı dolu geliyor uğraştan sonra tekneyeturnamızı aldık ve yeğenim bana ben yeğinime baktık ikimizde sanki birturdağa atalım dergibi olduk 1 tur dağa attık oda ne böyle birşey olmaz sankilim insan gücü çekiyor misinayı gaz kesip sırtıyı çekmeye başladık anlatamam zevkini neredyse parmaklarımı kesiyordu misina neyse 15 20 dakikadan sonra teknenin yanında dev bir levrak inanin elim ayağım titriyor şimdi ne yapacam diyordum kepce yok tekrar sert asıldı balık gidiyor birden aklıma kalama vereyim dedim misinayı 3 4 kulac bıraktım senmisin bırakan irice levrek rapaladan kurtuldu dünyam başıma yıkıldı tabi bunlar tecrübe ister kaçıracaksınki yakalamayı öğrenelim nihat kulaklarını cınlattım sen olsaydın kesin alırdın dedim..ertesigün yeğenim dayı bugünde mercan avına gidelim dedi ben hazırım dedim takımları alıp mercan için meramıza hareket ettik 35 40 dk sonra meramıza vardık gelelim kerteriz konusuna tamam burası dedim demir attık oda ne çamurun tam ortasındayız çapayı cek tekrar kerteriz ayarla tamam oldu busefer demirledik takımlar suya bırakıldı 15 20 dk sonra ilk vuruş aldık gelen iri bir balığa benziyordu kafa atışından mercan olduğu belliydi ilk mercanımızı aldık arkasından yeğenim de aldı 4 adet mercan aldık avımız güzel gecti mercan avından 1 gün sonrada tekrarsırtı yapmaya başladık busefer karşı kıyıları deneyeceğiz 15 saat tık yok benzin bitmek üzere dönmeye karar verdik rapalayı toplamaya başlayalım dedim ve bir vuruş gaz kesip cekmeye başladım bu sefer neolursa olsun boşluk vermeden çekecem rapalay dedim boşluk vermeden çektim buda güzel turnaydı anlatamam arkadaşlarsırtının zevkini yaşayan bilir umarım sıkmadım saygılar rast gele rapala. storm thunder stick ts09_344 misina0.40 1.5kulac orta fırdöndü 40.50 kulac salındı mercan iğnesi. vwc 16 numara düz beyaz misina0.35 kurşun.75 gr yem ölü teke takım hırsız 5 iğneli...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
fikret abi tebrikler gerçekten harika macera olmuş Alkis balıklar şahane mercan bitanesi bir kişiyi tıka basa doyurur azdaha büyüsemiş trança olcakmış Smile elinize sağlık bereketli olsun. turnalarda taze taze ne gider ama ahhahaaaahhh org. inş.yakalırz güzel balıklar.şimdiden kurtlandımmm
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
onlar ne güzel balılar öyle abi ellerine sağlık valla ama ne yalan söyleyeyim levreğe çok üzüldüm denze kepçesiz çıkılmaz abi ,valla öyle bir balık görecem herhalde atlar alırdım suyaSmile kaçırmamak için
Bul
ah ah fikret kepçesiz balığa çıkılırmı hiç sonra bakarsın arkasından balığın tecrübe yenen kazıkların bileşkesidir çok üzüldüm kısmet değilmiş mercanlarda turnada güzelmiş afiyet olsun ratsgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Fikret en kısa zamanda tekne şart oldu.Turnayı bilmiyorum ama oldukca iyiymiş,mercanın yeri başka onuda yakalamışsın.Bereketli afiyet olsun.
Bornova - izmir
Bul
herşeyiyle mükemmel bir avcılık..tebrikler..elinize sağlık..saygılar..rastgele..
Seerf
Bul
fikret abi işi halletmişsin valla... balıklar çok güzel turnanın diğer adı baraküdamı? tebrik ederim abi bıçağa kafam takıldı kalyoncumu markasıRose niahat işi bilen en azından levreği hissedio kaçırmasıda seni sevdiğinden resmi görüp üzülme die hehehehehehe
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Paylaşımınıza tşkrl.Çok güzel bir av olmuş turna avına bayılırım.Elinize sağlık.
Bul
fikret abi avın harika geçmiş bereketli olsun ama kim olursa olsun balıkçılık yapıyorsa kepçe almadımı çok üzülüyorum açıkçası çok kızıyorum balık bu belli olmaz bir denk gelir hayatta birdaha gelmeyebilir.o balığın levrek olduğunu anladığın an yapman gereken önce kuvvetli bir asılıp kancanın takıldığından emin olmak gerekirdi kanca takılmamış ki balık çıkmış.kanca takılmış olsaydı o balık mümkün değil kaçamazdı,levreğin kaçması i.in ya asılacaksın kanca açılacak,misina kesilecek gibi şeyler olacak yada kalamayı çok bol verirsen jilet gibi olan yüzgeçlerine takıp kesecek aksi taktirde levrek kaçırmak zordur.
ben hep derim kancayı taktımmı o balık benim derim takım yeni ve sağlamsa balığı kayaya sokmassan o balık zor kaçar.
neyse abi canın saolsun tecrübe olmuş hayatın boyunca sanıyorum kepçesiz tekneye binmessin bundan sonra Gulumse.
diğer avlarda süper olmuş bereketli olsun rastgele.
Bul
helal be Bucalıların kral balıkçısı çok güzel balıklar...pazara hazır ol abicim ısınma turları yap abi..
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19.12.2016 tahsinmersin Mercan avı tahsinmersin 25 2,398 22-01-2017, 14:14
Son Yorum: tahsinmersin
  25.11.2016 tahsinmersin,tekneyle Mercan avı tahsinmersin 28 2,447 22-01-2017, 14:13
Son Yorum: tahsinmersin
  19 Mayıs kısa turna avı kovboy 6 1,930 24-05-2014, 08:38
Son Yorum: orhanekmekci
  17 eylül 2013 selimiye mercan ve karagöz. bucalıfikret 8 2,002 19-09-2013, 00:58
Son Yorum: Cihan Deniz
  Yakın avlakta turna avı: muratcoskun 4 1,467 24-07-2013, 07:41
Son Yorum: bucalıfikret
  selimiye köyü mercan va lambuka avım. bucalıfikret 9 2,170 21-09-2012, 09:36
Son Yorum: yycolak
  selimiye'den mercan avım. bucalıfikret 21 3,408 17-09-2012, 23:39
Son Yorum: bahriyeli
  nihayet istediğim turna egenindibi 27 3,386 18-08-2012, 21:22
Son Yorum: egenindibi
  Maydanoz'da Sırtı ile Turna ALTAYLI 37 5,997 16-05-2012, 08:45
Son Yorum: yycolak
  az biraz mercan orhanekmekci 35 4,858 04-03-2012, 21:49