Yorumları: 34
Konuları: 5
bugün 24-5-2008 antalyadan balığa tekneyle çıkan ve sarı renkli avlanma belgesi olmayan arkadaşlara 316 ytl ceza sahil güvenli komutanliğı tarafından kesilmiştir ayrıca teknedeki herkesin gbt sorgulaması yapılmıştır
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
vay anam vayyy yandı gülüm keten helva

aman dikkat arkadaşlar
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 739
Konuları: 50
oyyyy oyyyyy amanın dikkat etmek lazım ama ben mesela bılmiyorum sarı renkli avlanma belgesi ama zaten teknem de yokkkii olsa her şeyi öğrenip öyle cıkarım hayatım boyunca tüm evraklarım tam olsun istemişimdir vergiler faturalar v.s aman aman dikkat
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY
1969
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
sarı belge büyük kayıklar için ondada miço belgesi istiyolar.bide zorunlu can yeleği sıkı tutuyolar çünkü herkesce malum yaz aylarında boğulmalar fazla olduğu için.her şey insan için deostlar emniyet açısından.
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
tekneciler aman dikkat
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bizim orada can yeleğini şart koşuyorlar,birkere geçen sene çağırdı koca sahil güvenlik gemisi yanaştım can yeleği varmı dedi yok dedim lütfen sahile çıkın dedi.saolsun belge sormadı ama zaten benim tekne 4 metre belgeye tabii değil.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
LeVrEkCi yazdı:bizim orada can yeleğini şart koşuyorlar,birkere geçen sene çağırdı koca sahil güvenlik gemisi yanaştım can yeleği varmı dedi yok dedim lütfen sahile çıkın dedi.saolsun belge sormadı ama zaten benim tekne 4 metre belgeye tabii değil.
Nihat istenen belgeler tekne boyuyla ilgili değil.Teknene motor koyduğun anda belge gerekiyor.9.9 hp motora kadar ÖTB (özel tekne belgesi) isteniyor.9.9 dan büyük motor koyarsan bu defa ADB (amatör denizci-miço- belgesi ) gerekiyor ki bu da bir sınav sonucu veriliyor.Bu belgeleri tamamlamak için 2009 martına kadar süre verildi.Ayrıca her teknede yangın söndürücü,can yeleği (kişi başına) ve can simidi zorunlu.Teknenin adı olacak (harfler en az 10 cm.),arkasında bağlandığı liman yazılacak (yine en az 10 cm harf) örneğin : BL-YALOVA şeklinde.Teknenin ve motorun belgeleri varsa onların fotokopileri,yoksa muhtarlıktan alınmış sahiplik belgesi,teknenin ismi görülecek şekilde yandan ve arkadan çekilmiş iki fotosu,can yeleği,can simidi,yangın söndürücünün sertifika fotokopileri ile birlikte bağlı olduğu liman başkanlığına müracaat edilip tekne belgelendirilecek.İşler çok karışık.Hala araştırmalarım devam ediyor.En son bu bilgileri Balıkçılar derneğinden aldım.Sağolsun Başkan yardımcı oldu.Benim tekne ve motor faturasız.Muhtarlık için evrak hazırladı.Eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum.İşin bir de maliye boyutu var.Daha orasını araştıracağım.Net'ten de araştırma yapıyorum.Konu tam açık değil.Nasıl bir yol izleneceği hakkında çeşitli yorumlar var.Ama ortak olan şu : teknene motor koyduğun anda belge gerekli.Biraz karışık oldu ama konu önemli,sizlerde araştırın derim..
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Vatana millete hayırlı olsun kime hayırlı olacağıda tartışılır ama açmıyayım pandoranın kutusunu
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
mehmet abi benim tekne 4 metre motor 6 hp bana gerek yok sanıyorum diğer babamın teknede 4.50 metre motor 9.9 bu tekne ve motorlara belge istenmediğini biliyorum ben ama yanlışmıyım.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Nihat ben pek anlamam ama malın varsa illa bir yerinden para alma düzeni getirmişlerdir hehe