küçük çaplı bi toplanalaım dedik ,onu bile beceremedik .ama yinede gelenlerden ALLAH razı olsun.eğlenceli oldu,mırmır ,ispari,eşkina,ve istavrit yakalandı.asıl resimler lakerda da ben şimdilik bi kaç tane atıyım.sitemize yeni üyelerde davet ettik .onlarda üye olacaklar .
hayırlı olsun arkadaşlar gelmeyenler mutlaka pişman olcaktır.yinede güzel geçtiği iskorpitten belli oluyor.yalova büyük organizasyonu ne zaman yapıyoruz.
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR
İSTAVRİTCİ
Sözleştiğimiz gibi ben,Erol77 ve ekürisi Metin 16.10 da anfitiyatro yanındaki kafelerden birinde buluştuk.Aydın öğretmen (alperturk) ilk gelendi.Akabinde Tatar (Erden) yorgunluk ve açlıktan bitap bir vaziyette guruba katıldı.(Matkapla çalışmış;perde rayı monte etmiş ) Tanıştık biraz sohbet ettikten sonra yat limanının feribot iskelesi kayalıkları tarafında tezgahımızı kurduk.Tomy77(Osman),andrail gail (Osman),yorgunum77(Fatih) ve işyerinden arkadaşları guruba burada katıldılar.Tatar'ın akrabası da orada olta sallıyordu;guruba katıldı.Pankartımızı açtık,ilgi çekti herhalde ki uzaktan pankartı ve gurubu gören yanımıza geldi,''ne oluyor,ne bitiyor'' diye merak edenlere Tatar forumumuzu anlattı.Heveslenenler oldu.Umarım yeni üyelerimiz olurlar.
Balık olayına gelince,Şu aralar farkındasınızdır Yalova'dan av raporları gelmiyor.Mırmır,ispari ve eşkina için yemli,şamandıralı oltalar; canlı teke,borukurdu ve karides yem olarak kullanıldı.Yer değiştirilip liman feneri tarafı yoklandı.Nafile 1 mırmır,1 Eşkina,1 iskorpit ve 3-4 ispariden başka birşey çıkaramadık.(İskorpit ve birkaç kaya balığı geldikleri yere iade edildi.)Bu arada gurubumuzdan ayrı birine kiloluk bir lapin geldi.Hava karardıktan sonra bari yemli olta ile tek tek iri istavrit alınır diye bakıldı.4-5 istavritten başka alınamadı.Sabahın ilk ışıklarında kıyıdan ve tekneden çinekop,mırmır alındığı duyumları geliyor ama yat limanı her zaman av veren meralardan değil.Liman ve iskele tarafında deniz dolgu çalışmaları yapıldığından taş balıkları seyreldi.
Aslında Yalova'da üyemiz çok,katılım azlığının nedeni akşamki milli maç ve ertesi günün işgünü olmasıdır diye düşünüyorum.Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Bu arada yeni üyemiz Aydın öğretmeni (alperturk)tanıdığıma memnun oldum.Samimi,candan ve amatör balıkçılığı çok seviyor.
Tek eşkinayı da o avlayarak başarısını kanıtladı.
Bu bir deneme oldu diyelim,ilerde uygun bir tarihte daha iyi organize olunmuş ve diğer illerdeki üyelerimizden de katılımların olduğu bir organizasyonda birlikte olmak temennisiyle tüm dostlara rastgele..