selam.
arkadaşlar geçen hafta sonu adıyaman gölbaşındaydım.
balıkta tutarım dedim ama malzeme götürmedim.ordan temin ederim dedim.
sazan sezonunuda açarım diye düşündüm.ama gittim gezdim balık tutmak için zamanım da olmadı.suyun kenarından ancak baktım.fotoğraf çektim.zaten balık tutanda yoktu.ama balıkların zıpladığını gördüm.
fotoğraftaki o köprü tren köprüsü.tarihi bir köprüymüş.almanlar zamanında yapmışlar.hicaz yolu burdan geçiyormuş.yani zamanında cephelere burdan asker gidermiş.
ırmakta kenarda ufak balıkları gördüm ve içimden bunlar büyüyecekte adam olacak dedim.su çok temizdei.karışan bir atık falan yokmuş.göl ise büyük sayılır ama her tarafını gezemedim.balık tutan varmı onuda göremedim.ama buralarda tırıvırı ile tutan çokmuş.ve karışmıyorlarmış.sebebini sordum.malum iş güç yok.balıktan ekmek kazanan var tabi, insanların bir uğraşı olsun.yanlış şeylere yönlendirilmesin.
en sondaki yemek ise,tuzda tavuk.buranın meşhur yemeklerindemiş.2 tane yaptırdık ve ankaraya dönerken yolda yedik.tuz taş gibi oluyor ve taşla veya sert bir cisimle kırıyorsun.tavuğa hiç bir ek madde yağ dahi koymuyorsun.harika bir tad.tavsiye ederim.yapılışını öğrenirsem burda veririm.
ilker emeğine sağlık doğa mamzarası çok güzel tavuğa gelince öğlen vakti yalanıp durdum valla.akşam giderken bir tavuk alıp bir deneme yapam bari.sana ve arkadaşına afiyet olsun
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR
İSTAVRİTCİ
mehmet ali abi 2 tavuğu 6 kişi yedik.arttı bile.ama çok lezzetli.
bunu balıktada yapıyorlar.tuzda balık yani.sitede rauf abinin bir konusunda var.hazırlanışı falan aynı olmalı.sadece balıkmı yapalım yoksa tavukmu olsuna kalıyor.
ilker sayende oralarıda görmüş olduk,
o yengeçin orada işi neymiş onu anlamadım.
tavuk güzel acısı itinayla ayrıca çıkarılacaktır haberin olsun ilk fırsatta