03-07-2008, 20:01
şişte deniz ürünleri
Gerekli malzeme: 4*kişi için 500 gr iri midye, 400 gr. kalamar, 400 gr. is-takoz ya da yengeç kuyruk bölümün*den, biber, 1/2 kahve fincanı ayçiçe*ği yağı.
Midyeleri yıkayıp temizleyin.-Sonra bir tavanın içine yarım çay fincanı su koyun, ateşe oturtun, midyeleri içine koyun. Böylece midyeler kabuklarını açarlar. Midyeleri kabuklarından çıka*rarak, tavada kabuklarını açarken a-kıttıkları ve pişme bitince süzgeçten geçirerek bir kaba doldurduğunuz su*yun içine koyun, bu suda iyice yıka*yın. Kalamarları iyice yıkayın. Ista*koz ve yengeçlerin kabuğunu yavaş*ça kırarak kuyrukdaki eti çıkarın. Bun*ları biberli zeytinyağının içine oturta*rak 10 dakika kadar tutun. Ara sıra da yavaşça karıştırın. Son olarak ön*ce kalamar, sonra bir parça İstakoz ya da yengeç, sonra da bir midye di*zerek, aynı düzende bütün deniz hay*vanlarını 4 şiş üzerine dizin. Izgaranın üzerine koyarak, kızartın.
Gerekli malzeme: 4*kişi için 500 gr iri midye, 400 gr. kalamar, 400 gr. is-takoz ya da yengeç kuyruk bölümün*den, biber, 1/2 kahve fincanı ayçiçe*ği yağı.
Midyeleri yıkayıp temizleyin.-Sonra bir tavanın içine yarım çay fincanı su koyun, ateşe oturtun, midyeleri içine koyun. Böylece midyeler kabuklarını açarlar. Midyeleri kabuklarından çıka*rarak, tavada kabuklarını açarken a-kıttıkları ve pişme bitince süzgeçten geçirerek bir kaba doldurduğunuz su*yun içine koyun, bu suda iyice yıka*yın. Kalamarları iyice yıkayın. Ista*koz ve yengeçlerin kabuğunu yavaş*ça kırarak kuyrukdaki eti çıkarın. Bun*ları biberli zeytinyağının içine oturta*rak 10 dakika kadar tutun. Ara sıra da yavaşça karıştırın. Son olarak ön*ce kalamar, sonra bir parça İstakoz ya da yengeç, sonra da bir midye di*zerek, aynı düzende bütün deniz hay*vanlarını 4 şiş üzerine dizin. Izgaranın üzerine koyarak, kızartın.