Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lüfer küllemesi-istek üzerine:)
Levrek tariflerimden sonra sıra lüfer balığına geldiSmileLevrekçi lüfer tarifi istemiş,eskiden lekardayı geceden tuzunu bırakması için suya bırakıp sabah incir yada karalahana yaprağına sarıp küle gömerdik.Nette bakınırken bu tarifi buldum kesinlikle deneyeceğim.Sizlerle paylaşmak istedim.:

Malzemeler:

*-3 adet Lüfer
*-1 çay kaşığı hardal
*-4 det büyük boy Soğan
*-3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
*-2 çay kağı tuz
*-1 adet Limon.
*-1 çay bardağı zeytinyağı
*-balık sayısı kadar büyük incir yada karalahana yaprağı büyük olması gerek

Yapılışı:

Lüferleri kulaklarıyla, karnını sakatlamadan içini kulağından dikkatle çıkarınız, iyice yıkayıp temizleyiniz.
Soğanları rendeleyip suyunu çıkarınız.Soğan suyunu 2 çay kaşığı tuzla karıştırınız.Karın kısmına bu sudan bolca sürünüz, üzerine de sürüp iki saat bırakınız. Sonra yıkanmış temiz incir yada karalahana yaprağına sarıp kıvılcımlı küle gömüp pişiriniz. Külden çıkarınca karın ve sırtını çiziniz, derisini başıyla beraber çıkarıp tabağa koyunuz. Üzerine zeytinyağlı ile hardalı karıştırıp gezdiriniz. Maydanoz serpip, limonla servis yapınız.

Afiyet olsun,umarım lekarda küllemesi gibi olmuştur....

alıntı: lezzetler.com/lufer-kulleme-vt7574.html

Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
Yine ilk defa duyduğum bir tarif. Teşekkürler. Ama ben lüferi bulduğumda sanırım yine ızgarada pişiririmSmile
Yanlız bu tarifte 2 püf noktası var. 1. sini bende yapıyorum ve çok güzel oluyor. lüfer-çipura vs. gibi balıkları ızgara yaparken soğanı rendenin en ince tarafıyla rendeliyip, içine tuz, sızma zeytinyağı, elma sirkesi ve limon, biraz karabiber ve çok az kekik ilave edip balığın içini dışını bu sosa bulayınca ızgara balık çok lezzetli oluyor.
2. nokta ise hardal ve yağı karıştırıp sos olarak kullanmak. ilk defa duyuyorum, denemek gerek, güzel olabilir.
Bul
karalahana,lüfer,külleme kulağa çok güzel geliyor sanıyorum bu şekilde yapılırsa lüfer güzel olacaktır.
paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık Alkis
Bul
zor uğraş bizimkiler uğraşamaz bende zaten mangalını yaparım hemen .nuran hanım paylaşım için teşekkürlerAlkisSeerf
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
PaylaŞim İÇİn teŞekkÜrler.
Bul
AlkisTeşekkürler paylaşım için denemekte fayda var
Bul
nuran hanım ellerinize sağlık siz böyle balık pişirme tariflerini yazdıkça balık tutma hevesi dahada artıyor insanda teşekkürlerAlkisGulumse
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Nuran hanım paylaşım için teşekkürler..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi